Kom i gang: En guide for profesjonelle anmeldere

For å lære hvordan du gir god konstruktiv kritikk, publiserer en negativ vurdering uten å virke respektløs, eller skriver en nøytral og informativ kommentar på Norske Anmeldelser, vil vi her veilede deg gjennom alt du trenger å vite for å skrive som en profesjonell anmelder.

Hos Norske Anmeldelser ønsker vi å forme et samfunn som er bevisst og kritisk til selskapene og tjenestene som vi møter på nettet. Våre meninger og erfaringer på nettet har stor innflytelse; først og fremst ved å straffe eller belønne et selskap basert på dets holdninger og politikk. For det andre er det å advare andre om nettstedene og hvorvidt de vil anbefale å handle fra dem.

Gjennom dette arbeidet kan vi oppnå et tryggere, mer uavhengig og pålitelig internett når vi handler på nett. Men hva er Norske Anmeldelser egentlig?

Hva er Norske Anmeldelser?

Norske Anmeldelser er en plattform som søker å koble norske brukere med nettbutikker hvor de nylig kan ha gjort et kjøp. Hver gang vi handler, får vi en mening om stedet vi akkurat kjøpte fra. Ble vi møtt med god kundeservice? Ble noe returnert i dårlig stand? Og kanskje viktigst, ville du anbefale andre å handle der?

Norske Anmeldelser har som oppgave at alle skal få dele sine meninger og publisere anmeldelser, uavhengig av om de er positive eller negative, så lenge de oppfyller våre atferdsretningslinjer. Dette betyr at Norske Anmeldelser fungerer som en mellomledd mellom brukere og butikker, og vi modererer av og til og fjerner kommentarer som ikke overholder våre retningslinjer. Ønsker du at anmeldelsen din ikke skal bli slettet? Fortsett å lese!

Første steg

Det er tre hovedtrinn enhver ny bruker av Norske Anmeldelser bør følge hvis de ønsker å bli en profesjonell anmelder av bedrifter de tidligere har handlet fra:

 1. Opprett din egen profil

Å opprette en profil på Norske Anmeldelser er veldig enkelt, og du trenger bare grunnleggende informasjon som navn og e-post. Husk at når du skriver en mening, vil navnet du oppgir vises. Prøv å ikke oppgi alle dine etternavn for å bevare personvernet. Ønsker du å være anonym, kan du kontakte vårt supportteam, så kan de sette initialene dine i stedet.

 1. Administrer din egen profil

Fra dette øyeblikket vil du kunne få tilgang til det generelle panelet hvor du kan se dine meninger og vurderinger, og lese dem igjen hvis du ønsker det. Du har også tilpasningsmuligheter som å endre profilbildet ditt hvis du vil bli en av våre stjerneanmeldere.

Er det viktig å opprette en profil? Ja, ved å opprette en profil gir vi et ansikt og autoritet til våre ord som tidligere kunder som er fornøyde eller misfornøyde med behandlingen og tjenesten mottatt. Hos Norske Anmeldelser sikrer vi alltid våre medlemmers sikkerhet og personvern og tolererer ikke noen form for intimidisjon fra selskapene som ikke aksepterer kommentarene de mottar.

Hva er fordelen med å opprette sin egen profil? Ved å ha en egen profil kan du administrere dine meninger, redigere eller slette dem hvis du kommer til en avtale med selskapet du kritiserte. Hvis et selskap svarer på en kommentar, kan du motta varsler direkte på e-post.

Er det mulig å slette profilen og dataene mine? Selvfølgelig, på Norske Anmeldelser tar vi databeskyttelse og personvern på alvor. For å gjøre dette må du kontakte oss for å starte prosessen.

2. Du kan starte nå!

Med kontoen din bekreftet og konfigurert, kan du nå navigere fritt på Norske Anmeldelser for å se alle typer selskaper fra ulike kategorier som Klesbutikker, Forsikring, Finanstjenester og mye mer. På Norske Anmeldelser har vi tusenvis av profiler av selskaper hvor du sannsynligvis har handlet på et tidspunkt.

Vi anbefaler…

 • Tenk på nettbutikkene hvor du nylig har handlet eller mottatt tjenester, og ha en mening om dem, enten positiv eller negativ.

 • Bruk søkemotoren øverst til venstre og skriv inn merkevarenavnet for å finne den. Hvis vi har den registrert på nettstedet, kan du få tilgang til den og se eksisterende kommentarer fra andre brukere.

 • Du kan lese og svare på kommentarer, og opprette din egen detaljerte mening om hvorvidt du ville anbefale å handle fra nettbutikken igjen.

Husk at dine kommentarer kan få positive stemmer som hjelper dem å vises bedre for andre brukere. Bruk det ansvarlig!

Hva finner du i en bedriftsprofil?

I tillegg til brukeropplevelser finner du nyttig og relevant informasjon om det aktuelle selskapet:

 1. Grunnleggende beskrivelse av selskapet: En seksjon hvor selskapets historie kort beskrives, opprettelsesår og annen relevant informasjon for leserne for å gi kontekst til dets bakgrunn.

 2. Kontaktopplysninger: Mange Norske Anmeldelser-brukere ønsker å søke opp bedriftsprofiler for å kunne kontakte de ansvarlige og legge igjen en mening om deres erfaring.

 3. Total poengsum: Når du skriver en anmeldelse, kan du rangere med stjerner fra 1 til 5, hvor 1 er dårligst og 5 best, basert på din opplevelse. Du må også svare på et nøkkelspørsmål for andre brukere. Ville du kjøpt fra denne butikken igjen?

All denne informasjonen er offentlig og tilgjengelig for både brukere og selskapet selv.

Hvordan skrive anmeldelser på Norske Anmeldelser

Å skrive en vurdering av et selskap er viktig, og du bør være så profesjonell som mulig. Mange ganger må ordene veies nøye hvis vi ønsker at kommentaren vår skal nå ut til et bredt publikum.

Derfor bør du være forsiktig med formuleringene dine og ikke la deg rive med hvis du har mye negativt å si. Først og fremst anbefaler vi at du organiserer tankene dine og husker opplevelsen din slik at kommentaren blir så detaljert, beskrivende og realistisk som mulig.

I alle bedriftsprofiler har du en seksjon hvor du kan skrive din mening. Dette er gratis for alle tidligere kunder. Vær oppmerksom på at vi av og til sender e-poster for å verifisere kjøp etter at en kommentar er postet på nettstedet vårt. Hvis du ikke klarer å gi oss grafisk bevis på ditt kjøp, vil kommentaren din ikke få "verifisert"-stempelet i boksen sin.

Skriv en utmerket anmeldelse på Norske Anmeldelser

For å skrive en utmerket anmeldelse som en profesjonell som ønsker å hjelpe og veilede andre brukere, bør du følge disse retningslinjene.

 • Vær ærlig og unngå manipulasjon av data eller datoer: Selv om du er misfornøyd med produktet eller tjenesten, husk at målet er å gi en ærlig rapport. Selskapet kan rapportere anmeldelsen hvis de anser den falsk. Hvis det viser seg at en anmeldelse har løyet, kan den bli fjernet.

 • Vær så beskrivende som mulig: Dette betyr ikke å fortelle anekdoter eller unngå poenget. Det betyr at du bør skrive med tanke på hvor nyttig anmeldelsen kan være for andre som leser dine kommentarer og vurderer å kjøpe basert på din mening.

 • Unngå å være for detaljert eller for personlig: Ikke inkluder personlig informasjon, adresser eller navn på ansatte du har hatt kontakt med. Sørg for at verken dine egne eller selskapets data blir kompromittert.

For å skrive en anmeldelse…

 1. Oppgi ditt navn og e-post

 2. Nevn hvilken tjeneste eller produkt du har kjøpt

 3. Beskriv din totale opplevelse med denne virksomheten. Hva slags produkt eller tjeneste du kjøpte, pris, holdbarhet. Var det verdt det? I tilfelle problemer, hvordan håndterte virksomheten dette? Er retur- og byttepolitikken rettferdig? Hvordan følte du deg behandlet? Kort sagt, alt som kan hjelpe leseren å vite om butikken er pålitelig og god å handle fra.

 4. Gi en poengsum fra 1 til 5 stjerner for Produkt, Service, Pris og Levering. Dette gir kommentaren din en samlet vurdering.

 5. Til slutt, angi om du ville kjøpt fra denne nettsiden igjen. Dette klargjør din samlede erfaring og holdning til virksomheten.

Som vi alltid sier, å skrive kommentarer er enkelt! men gjør det med omtanke, engasjement og profesjonell tilnærming. Husk at tusenvis av brukere vil lese anmeldelsen din og handle basert på dine kommentarer og vurderinger, så vær høflig, rettferdig og ansvarlig.