Anmeldelser av lønnstrekk advokater

Anmeldelser av lønnstrekk advokater
Tjenester

Behovet for lønnsadvokater har økt de siste årene, delvis fordi mange selskaper nå outsourcer sine lønnsoperasjoner til tredjepartsleverandører som kanskje ikke er klar over lovene knyttet til lønnspraksis. Dette har skapt behov for flere advokater med kompetanse på dette området.

Spesielt er det mange nordmenn som har lønnstrekk, og som derfor blir nødt til å ta opp kreditt og lån for å få endene til å møtes. Av disse er det noen som føler at trekket i lønn ikke har blitt gjort på riktige vilkår. I slike sammenhenger hjelper det med en advokat som har spesialisert seg på denne typen problemstilling.

Dette innlegget tar for seg hva lønnstrekk er, hvordan en advokat kan bistå i saker som omhandler lønnstrekk, og hvordan man finner den rette lønnstrekk advokaten.

Hva er lønnstrekk?

Lønnstrekk er, enkelt sagt, et trekk i arbeidstaker sin lønn, utført av arbeidsgiver. Som regel oppstår det som resultat av at man ikke betaler ned gjelden sin i tide, og ikke tar grep for å gjøre det etter å ha fått advarsel.

Myndigheten som krever at lønnstrekket skal utføres er namsmannen.

Kan man stoppe lønnstrekk?

Den mest direkte måten å stoppe lønnstrekk på er å betale ned gjelden som gjorde at det oppstod i utgangspunktet. Ifølge Zen Finans, som har spesialisert seg på lønnstrekk og økonomisk rådgivning for privatpersoner, kan refinansiering være løsningen for at man skal kunne betale ned gjelden sin.

Refinansiering går ut på at man kombinerer en rekke lån til ett, slik at man kun foretar én betaling hver måned, og ofte med bedre renter enn man hadde tidligere. Dette gjør det enklere å betale ned utestående gjeld.

Rollen til en lønnstrekk advokat i en sak

En lønnstrekk advokat er en advokat som spesialiserer seg på arbeidsrett og behandler spørsmål som lønnstrekk, lønnsslipper og andre relaterte emner. Man kan også kalle de for lønnsadvokat, og de bistår hovedsakelig når noen har blitt utsatt for et lønnstrekk som er for høyt.

Utenom dette bør det som regel ikke være behov for en lønnstrekk advokat, da det er en rekke betingelser som namsmannen sjekker før de starter lønnstrekkprosessen. Inntil disse er møtt, har arbeidsgiver forbud mot å foreta trekk i den ansattes lønn og feriepenger, i henhold til arbeidsmiljøloven §14-15.

Hvordan finne rett lønnstrekk advokat?

For de fleste tjenester man vurderer å benytte seg av, er det klokt å gjøre litt research på forhånd. Dette gjelder også hvis du har behov for en lønnsadvokat. Her er noen av tingene du bør tenke på:

  • Erfaring: Den beste lønnsadvokaten vil ha erfaring innen alle sider av feltet, fra utforming av arbeidskontrakter til håndtering av lønns- og timetvister. Du bør kunne finne ut om bakgrunnen deres ved å lese nettsiden deres eller snakke med dem på telefon.
  • Kostnad: En lønnsadvokat er ikke billig og du vil ha noen som kan gi deg best valuta for pengene. De koster som regel 2-3,000 kroner per time, så du bør vite hvilke tjenester de tilbyr, hvor mye de tar og hva slags resultater de har oppnådd tidligere.
  • Beliggenhet: Hvis du trenger en lønnsadvokat snarest, er det best å ansette en lokal slik at de kan komme over og hjelpe deg med en gang. I tilfeller hvor du har bedre tid kan du søke deres tjenester på nett.

Som det kommer frem i dette innlegget, er det sjelden man bør ha bruk for en lønnstrekk advokat. Men når behovet oppstår, er de der for å hjelpe.

Mer Tjenester