Bestille russelogoer – det du må huske på i 2023

Bestille russelogoer – det du må huske på i 2023
Tjenester

For mange norske ungdommer er russetiden noe man gleder seg til lenge i forveien, og dessuten noe man bruker svært mye tid og penger på å forberede seg til. Det er mye som skal være på plass, russedress, sang, eventuell buss og mye mer. Samtidig handler russefeiringen i stor grad om identitet, og det er viktig å utmerke seg med et unikt design og uttrykk.

Derfor kan det være smart å prioritere bestilling av russelogo tidlig i prosessen – slik at den danner et utgangspunkt for veien videre. Vi tar en titt på de ulike aspektene ved bestilling av russelogo, fra ulike pakker og leverandører til digital tilstedeværelse, anmeldelser og mye mer.

Bare russelogo eller pakke med mer?

En helt enkel russelogo uten noe mer kan være nok for noen grupper, og bare logo er et prisgunstig alternativ. Likevel kan det for mange russegrupper være smart å se nærmere på en pakke med mer innhold inkludert, en proff leverandør av russelogoer vil kunne tilby flere totalpakker:

  • Den enkleste pakken med en russelogo bør som minimum inneholde noen endringer fra første skisse, slik at det er mulig å tilpasse etter egne ønsker. Dessuten er det viktig å forsikre seg om at dere får komplette trykkfiler.
  • En litt større pakke kan for eksempel inneholde bilder til teaser på sosiale medier, sammen med logo til klistremerker, flere endringer og/eller tekstlogoer, initialer og lignende.
  • En komplett pakke med det meste inkludert vil for eksempel inneholde animert videologo, design til bannere, Snapchat-filter og et ubegrenset antall endringer.

Særlig for litt større russegrupper, med høya ambisjoner både når det gjelder buss og på sosiale medier, kan det ofte være lurt å se nærmere på en totalpakke med så mye som mulig inkludert.

Hvordan finne riktig leverandør av russelogo?

Russefeiringen er åpenbart et særnorsk fenomen, men det er likevel snakk om en betydelig industri rundt denne happeningen. Noen aktører er seriøse, andre er ikke helt til å stole på. I og med at mange russ bruker mye penger på feiringen, er det viktig å sørge for mest mulig verdi for pengene. På nett finner du anmeldelser av både nettbutikker og tjenesteleverandører, det kan lønne seg å sjekke de.

Det gjelder selvfølgelig buss og andre store investeringer, men også russelogoen. Selv en totalpakke utgjør ikke en stor utgift sammenlignet med for eksempel bussen, på dette området vil det lønne seg å velge kvalitet. Husk også på at tid er penger, det gjelder også i løpet av russetiden. En proff russelogo kan spare dere for mye stress og ekstraarbeid senere.

Noe av det aller enkleste dere kan gjøre, er å ta en titt på tidligere arbeid og tilbakemeldinger. På nett er det enkelt å få et overblikk over hvilke leverandører som får generelt god feedback, og hvilke som det sannsynligvis kan være lurt å holde seg unna. Et tips: sjekk eventuelt med tidligere russ, som kanskje har noen erfaringer og tips å komme med.

Husk på den digitale tilstedeværelsen når dere bestiller russelogo

Russekortene på papir, sammen med den klassiske russedressen og merkene, står fortsatt sterkt i 2023. Samtidig er digitale flater selvfølgelig viktigere enn noensinne, og det er noe dere bør ha i bakhodet når det gjelder bestilling av russelogo.

  • Logoen må leveres i digitale format som kan benyttes i flere ulike kanaler.
  • Vurder en pakke som inneholder for eksempel videologo og profilbilder.
  • Teasere og Snapchat-filter kan ta tilstedeværelsen på sosiale medier enda et steg videre.

Kult innhold til sosiale medier kan gi dere det lille ekstra når det gjelder å skape oppmerksomhet rundt russegruppa, og med en komplett digital pakke vil dere få innhold som gjør at logoen i den virkelige verden henger sammen med uttrykket på nett.

Anmeldelser og omtaler av russelogo-leverandører

Hvis dere ønsker å gå enda litt mer i dybden når det gjelder omtaler og anmeldelser av russelogo-leverandører, finnes det flere ulike arenaer som kan benyttes til å kartlegge de ulike leverandørene:

  • På sosiale medier er det mulig å legge igjen anmeldelser, både i form av kommentarer og spesifikke vurderinger. For eksempel har bedriftssider på Facebook et system for karaktersetting, der dere raskt kan sjekke andre kunders meninger.
  • Hvis leverandøren er tilstede på ulike sider for anmeldelser, kan det være et nyttig verktøy. Det kan være fornuftig å sette seg inn i hvordan tjenesten innhenter anmeldelser, det kan være enten via direkte kundekontakt eller når leverandørene lever lister med kunder som får mulighet til å vurdere selskapet.
  • Som nevnt kan det også være smart å høre med tidligere russ. Kanskje er det en logo som dere har sett tidligere, eller en annen gruppe som har erfaring med den samme leverandøren som dere vurderer? Ved å kontakte grupper som har vært russ tidligere, får dere også et balansert bilde.

Det er selvfølgelig viktig å danne seg et eget inntrykk av den leverandøren som dere vurderer, men arbeid med anmeldelser kan bidra til å luke ut alternativer som kanskje ikke er spesielt gode. Det gjelder også andre tjenester som kan være aktuelle i løpet av russetiden, biltjenester er et godt eksempel.

Russelogoer – oppsummering og konklusjon

Det er åpenbart mye å holde styr på når dere skal bestille russelogo. Samtidig trenger det ikke å være en uoverkommelig oppgave, bare pass på å gå grundig til verks. Bruk litt tid på å komme opp med gode ideer og fantasifulle temaer, husk på at russelogoen egentlig er en helt integrert del av gruppas konsept.

Kanskje har dere allerede et godt bilde av hvilket uttrykk dere er på jakt etter, eller så er noen stikkord utgangspunkt for arbeidet med logoen. Hvis dere er litt usikre på detaljene i konseptet, kan faktisk arbeidet med logoen være det som lander ting. Derfor er det også veldig smart å legge denne prosessen før for eksempel omfattende arbeider med bussen – slik at den også vil passe godt sammen med russelogoen og konseptet som helhet.

Helt til slutt – vær tidlig ute. Selv om de store aktørene kan tilby skisser i løpet av få dager, er det alltid greit å ha logoen på plass i god tid før russetiden begynner. Da reduserer dere også stress, slik at det er enklere å passe på at arbeidet med logoen blir en virkelig fri og kreativ prosess.

Mer Tjenester