Anmeldelser av flyttetjenester/flyttebyråer

Anmeldelser av flyttetjenester/flyttebyråer
Tjenester

Når man skal flytte er det som regel mye man må tenke på. Av denne grunn er det mange som søker avlasting ved å tilkalle profesjonell hjelp fra selskaper som tilbyr flyttetjenester.

Det finnes mange ulike tjenester som kan gjøre flytteprosessen enklere, og nedenfor skal vi se nærmere på disse, hvilken nytte man kan ha av dem, hvordan man beskytter seg mot dårlig utførte jobber, og hva man bør tenke på når man tilkaller hjelp til flytting.

Hvilke flyttetjenester finnes i Norge?

Noen av de mest vanlige flyttetjenestene man finner i Norge er flyttevask, transport av eiendeler, og montering av inventar i den nye boligen eller det nye kontoret. Andre ting man kan få hjelp til inkluderer:

 • Bortkjøring av søppel og annet avfall
 • Flyttemelding, elektronisk eller via post
 • Minilager, og direkte transport av eiendeler til ny bolig

Av disse er det noen firma som spesialiserer seg på en bestemt tjeneste, for eksempel montering eller reparasjoner. Andre firma er totalleverandører av flyttetjenester, slik som Majoren Flyttebyrå i Oslo - disse selskapene har som regel både flyttevask, transport, montering, og mer.

Fordelene med profesjonelle flyttetjenester

Flyttebyråer og spesialister kan gi deg nødvendig flytteutstyr og arbeidskraft for å hjelpe deg med å flytte eiendelene dine fra ett sted til et annet. Følgende er noen av fordelene ved å bruke en profesjonell flyttetjeneste:

 • De har tilgang til alle slags pakkematerialer og verktøy, som de kan bruke til å pakke eiendelene dine trygt.
 • Profesjonelle flyttefolk vil frakte varene dine fra ett sted til et annet, slik at du slipper å leie tilhenger eller kjøre flere ganger.
 • En profesjonell flyttetjeneste kan hjelpe deg med å demontere møbler og sette dem sammen på nytt på det nye stedet. De tilbyr også pakketjenester for skjøre gjenstander som glass, porselen eller elektronikk.

Ulempene ved å bruke et profesjonelt flyttefirma

Flytting kan være en stressende prosess, og det finnes ting som veier både for og imot å ansette profesjonelle flyttefolk. Her er noen av ulempene:

 • Kostnad: Profesjonelle flyttefolk vil belaste deg for tjenestene deres, noe som kan resultere i en dyr flytting.
 • Kvalitet: Flyttefirmaer er ikke alltid pålitelige og kan kanskje ikke yte service av høy kvalitet.
 • Rot og styr: Profesjonelle flyttefolk er kanskje ikke så organiserte som du ønsker at de skal være.
 • Mangel på fleksibilitet: Profesjonelle flyttefolk har ofte en fast tidsplan som de må følge og kan ikke gjøre endringer for å imøtekomme dine behov.

Hva skal man forvente når man bestiller flyttetjenester?

Det er alltid en god idé å gjøre undersøkelser før du ansetter et selskap fordi det er mange flyttesvindler der ute. Forbrukerrådet har en nyttig oversikt over hvordan du bør forholde deg til flyttetjenester. Det er også noen ting du bør forvente av flyttemannen din og hvordan du kan finne kvalitetsflyttere. Her er noen av tingene du bør forvente:

 • Flytter bør komme i tide, gjerne tidlig.
 • Han eller hun bør ta med et sett med utstyr klar til bruk. Dette inkluderer tau, presenninger, stiger, og annet som man ellers får bruk for.
 • Flytter skal kunne ta seg av eventuelle skader på eiendeler og eiendom, for eksempel i forbindelse med flytting av møbler.

Hvordan velge de beste flyttetjenestene for deg?

Det er mange faktorer å vurdere når du velger et selskap for dine flyttetjenester. Du vil forsikre deg om at selskapet du velger har riktig lisensiering og forsikring for arbeidet de skal utføre. Du vil også forsikre deg om at selskapet har erfaring med din type flytting og er i stand til å gi referanser fra tidligere kunder som har hatt lignende flyttinger som deg.

Du bør også se på hvilken type flyttetjenester de tilbyr og hvordan prisene deres er før du tar en endelig beslutning om hvilket selskap som er best for deg.

Husk, når alt kommer til alt er det hovedsakelig to faktorer du trenger å tenke på: hva kan du gjøre selv, og hva kan du ikke gjøre selv? Dette vil hjelpe deg med å finne ut hva du kan gjøre på egen hånd for å spare penger, i tillegg til å få kvalitetsservice der det trengs.

Mer Tjenester