Forsikring


I denne kategorien kan du finne alle forsikringsselskap som tilbyr forsikringer som kan være behov for når det gjelder deg som bor i Norge. Vi har delt dem inn i kategoriene hjem, andre forsikringer, kjøretøy, helse og reise. Her kan du lese meninger og anmeldelser fra kunder med ulike erfaringer eller skrive din egen anmeldelse om et forsikringsselskap eller en spesifikk forsikring som du har personlig erfaring med.

Vurderer du kanskje å bytte til et annet forsikringsselskap og vil vite om det er kan kutte ned på månedskostnadene for forsikringene? Vil du vite hva andre mener når det kommer til å sammenligne forskjellige forsikringsselskaper, eller har du allerede valgt et nytt selskap og vil vite om det er pålitelig? Hvordan håndterer selskapet klager og har selskapet god kundeservice?

Innenfor denne kategorien har vi samlet meninger om forsikringsselskaper i Norge. Vi har samlet anmeldelser om forsikringsselskaper som f.eks. AXA, Hedvig og Foyer Global helseforsikring, bare for å nevne noen. Ved å lese kundeanmeldelser trenger du ikke bare å stole på en nettsides påstander, eller hva en selger gjerne vil at du skal tro. Hos oss får du tilgang til anmeldelser fra tidligere kunder og kan danne deg din egen mening om hvilket forsikringsselskap som er best.

Forsikring

Forsikringer inngås for å dekke utgifter ved uventede kostnader, som for eksempel medisinske problemer, boligproblemer eller trafikkulykker. Noen forsikringer er obligatoriske, mens mange er valgfrie. Et eksempel på en obligatorisk forsikringstype er bilforsikring for bilister, mens for eksempel innboforsikring og reiseforsikring ikke er obligatorisk. På grunn av de økonomiske fordelene ved å ha forsikring, velger mange også de ikke-obligatoriske forsikringene. Det er mange forskjellige typer forsikring, og for å gi deg en bedre forståelse av tilgjengelige forsikringer, vil de følgende avsnittene gi deg en oversikt over de forskjellige alternativene.

Forsikringer for hjemmet ditt
hjemforsikring tegnes for å dekke kostnadene ved potensiell skade på eiendommen din. Dette kan være skade fra brann eller naturkatastrofer, men også skade fra innbrudd. Eksempler på forsikring for hjemmet ditt er sameieforsikring og innboforsikring. Hvis du bor i en husbåt, er det også mulig å tegne en bestemt husbåtforsikring.

Personforsikringer
Personforsikringer som du kan tegne i ditt navn er for eksempel livsforsikring, rettshjelpsforsikring, begravelsesforsikring, studentforsikring, ansvarsforsikring og helseforsikring. Forsikringene tjener et unikt formål, men det de har til felles er at de alle beskytter deg og helsen din på en eller annen måte.

Dyreforsikring
I tillegg til forsikring for deg selv og din eiendom, kan du selvfølgelig også tegne forsikring for kjæledyrene dine. De mest populære forsikringene for dyr er hundeforsikring og katteforsikring, og er noe mange velger å tegne for å kunne ta vare på kjæledyret sitt. Hvis hunden din trenger en dyr medisin eller hvis katten din må opereres, dekkes ofte kostnadene delvis av dyreforsikringer.

Forsikringer for kjøretøy
Når du kjører bil, traktor, motorsykkel eller moped, er det alltid en risiko for at du kommer til å havne i en ulykke og bli skadet. Dette kan være din egen feil, en feil fra noen andre eller en situasjon du ikke kan gjøre noe med, for eksempel en dårlig vei eller dårlige veiforhold. Bilforsikring er obligatorisk for alle, og i tilfelle en ulykke dekker den alle personskader og skader på motpartens bil, hvis det var du som forårsaket ulykken. Hvis du vil ha en forsikring som også dekker skader på ditt eget kjøretøy, kan du tegne andre bilforsikringer hos forsikringsselskapet ditt. Disse er ikke obligatoriske, men kan være bra for deg som vil unngå høye kostnader for å reparere skader på bilen din.

Forsikringer for ferie og fritid
Du vil kanskje ikke tenke på det nå, men i løpet av ferien eller fritiden kan du også støte på situasjoner som resulterer i en dyr og dyster avslutning på ferien. Ved å tegne forsikring for ferien eller fritiden kan du forhindre at du må betale høye kostnader når noe går galt. Noen eksempler er reiseforsikring, avbestillingsforsikring og skiforsikring.