3 bedrifter

Bilforsikring

...

  Bilforsikring


  For de fleste nordmenn er bilen det viktigste kjøretøyet som brukes i hverdagen. Uansett hvilken bil du kjører, må den være forsikret i henhold til den obligatoriske bilforsikringen. I tillegg til bilforsikring, velger mange også tilleggsforsikring for bilen sin for å redusere risikoen, og være sikker på at de fleste kostnadene dekkes ved en ulykke, eller når bilen ellers må repareres.

  Hvilket forsikringsselskap er best? Hvilken forsikring trenger du for lastebil, buss, båt eller motorsykkel, og hvor kan du finne den billigste forsikringen samtidig som du du får de beste rådene, og fremfor alt de beste vilkårene? Du kan få svar på alle disse spørsmålene ved å lese anmeldelser her hos oss. Nedenfor har vi laget en oversikt over forsikringsselskap som tilbyr forsikringer for bilen din, slik at du kan kjøre trygt og forhindre uventede kostnader når ulykker oppstår.

  Bilforsikring

  Hvilken forsikring trenger du for bilen din, og hvordan vet du hvilken du skal velge? Hvor får du de beste rådene, og hvordan kan du unngå å betale for mye penger for en forsikring du egentlig ikke trenger?

  Nedenfor har vi laget en oversikt over hva bilforsikring betyr og hva som er verdt å tenke på.

  Bilforsikring er obligatorisk for alle
  For de av dere som kjører bil i trafikken, er det lovpålagt å forsikre bilen med en bilforsikring. Dette gjelder uansett om du har moped, bil, buss eller et annet kjøretøy du bruker i trafikken. Bilforsikringen dekker alle personskader og skader på motpartens bil hvis det var du som forårsaket skaden. Vær imidlertid oppmerksom på at akkurat som med andre forsikringer, er forsikringen, selv om den er obligatorisk, ikke gyldig hvis du har forårsaket skade under påvirkning av narkotika eller alkohol.

  Den obligatoriske bilforsikringen dekker dermed ikke eventuelle skader på din egen bil. I praksis betyr dette at hvis en kollisjon er forårsaket av deg, dekker bilforsikringen kostnadene for skaden på motpartens bil, men du må selv betale for skaden på din egen bil. For å unngå høye reparasjonskostnader etter ulykker, velger mange derfor å tegne tilleggsforsikring for kjøretøyet sitt.

  Hel- og delkasko
  Hvis du vil forsikre bilen ytterligere for å unngå høye kostnader, tilbyr forsikringsselskapene vanligvis hel- og delkasko. Akkurat som navnet avslører, betyr en full kaskoforsikring at den dekker stort sett alt, dvs. alt fra brannskader til skader på speil og vinduer, og andre skader på bilen. Dette er den dyreste typen bilforsikring for bilen din, da den gir omfattende beskyttelse mot skader. En delkasko forsikring handler altså om en bilforsikring som dekker noen av skadene på bilen din, og kan være bra for deg som ikke trenger omfattende beskyttelse.

  Hva annet trenger du å forsikre?
  For å unngå høye kostnader ved skade kan du forsikre eiendommen din, men hvilke ting trenger du egentlig å forsikre og hvilke forsikringer trenger du? Det kan være vanskelig å holde styr på alt du trenger å tenke på - derfor har vi laget en oversikt nedenfor over gjenstander som kan være verdt å forsikre.

  Sykkel - Det kan skje hvem som helst: du låser sykkelen, men før du vet ordet av er sykkelen din borte. Tyveri av eiendom er vanligvis inkludert i din hjemforsikring forutsatt at du har låst sykkelen din før du forlater den. For å finne ut hvilke vilkår som gjelder hvis sykkelen din blir stjålet eller må repareres - ta kontakt med forsikringsselskapet ditt. Husk at noen sykkelforhandlere også tilbyr gratis forsikring når du kjøper en sykkel, så sjekk med forhandleren din hva som gjelder!

  Bobil - Å kjøre bobil kan være en av de mest komfortable og morsomme måtene å reise på til feriedestinasjonen. Det som er verdt å tenke på er vilkårene som gjelder, spesielt når du reiser utenlands. Hvis du kolliderer med bobilen din, hvis den er utsatt for brann eller skades på annen måte, er det viktig at du vet hvordan din forsikring forholder seg til den aktuelle skaden

  Motorsykkel - Motorsykler kan være fleksible og smidige, samtidig som de gjør sjåførene svært sårbare ved ulykker. I tillegg til den obligatoriske forsikringen, kan det også være en god idé å sjekke med forsikringsselskapet ditt hvilke andre typer forsikringer som kan være nødvendig for din motorsykkel.

  Moped - Akkurat som motorsyklister er førere av mopeder veldig sårbare i trafikken ved en ulykke, selv om mopeder til sammenligning kjører mye saktere. En ulykke kan forårsake store materielle og personlige skader, så sjekk med forsikringsselskapet ditt hvilke forsikringer du trenger for mopeden din, i tillegg til den obligatoriske forsikringen.

  Båt - Selvfølgelig finnes det også forsikringer for båten din! Når du kjøper din første båt, kan det være verdt å sjekke hvordan båtforsikring fungerer og hvilken du skal velge. Enten du har motorbåt, seilbåt eller et annet vannfartøy, finnes det båtforsikringer som kan være gode å ha før du drar ut på sjøen. I motsetning til kjøretøy som brukes i trafikk, er det ingen obligatoriske forsikringer for båten din, så det er opp til deg om du ønsker å forsikre eller ikke.

   

  Oldtimers - Hva har Volkswagen Beetle, amerikanske Cadillac og Ford Mustang til felles? Dette er eksempler på dyre og klassiske bilmodeller, og mange velger en spesifikk forsikring for å kunne beskytte bilene sine på den beste måten. Verdien av en antikk bil kan være vanskelig å avgjøre, og det kan være vanskelig å vite hvilket forsikringsselskap du skal henvende deg til. Derfor anbefaler vi at du sammenligner ulike forsikringer og forsikringsselskap ved å lese anmeldelser før du velger forsikring for akkurat din bil.

  Har du noen egne erfaringer med bilforsikring? Hvordan fungerte kontakten med forsikringsselskapet, og hva er din erfaring med deres kundeservice og deres produkter? Fortell oss her - legg igjen en anmeldelse og fortell oss om dine erfaringer!