18 bedrifter

Kreditt og Lån

...

  Kreditt og Lån


  I løpet av livet kommer de fleste av oss til å måtte ta opp et lån. Når sparepengene ikke rekker til det vi trenger finnes det banker og låneselskap som kan hjelpe deg, uansett om det handler om et boliglån for å kjøpe din første bolig, eller et forbrukslån for å kjøpe din første bil. Det kan også være en god ide å ta opp et banklån for å kunne nå et visst mål, men det er veldig viktig å gjøre seg kjent med de alternativene som finnes, og finne ut hvilket lån som passer best for deg. Å ta opp et lån er ikke alltid like enkelt, for det første må man alltid gjennom en kreditt sjekk for at banken skal kunne vurdere risikoen for å gi deg et lån, og det kan være stor forskjell på vilkårene hos ulike banker og andre selskap som tilbyr lån.

  Å låne penger raskt kan virke som en god løsning hvis man tenker kortsiktig, men det medfører ofte veldig høye renter. Det kan være vanskelig å vite hvilket selskap man skal henvende seg til og vite hvor man får de beste rådene, samtidig som man får et lån med de beste vilkårene. Vi har laget en oversikt over selskap og banker som kan hjelpe deg. Les kundeanmeldelser for å finne ut hvilket selskap som passer best for akkurat deg!

  Kreditt og Lån

  I dag er det veldig vanlig å ta opp et lån for både store innkjøp som en bolig, men også for mindre innkjøp som for eksempel biler, skogsmaskiner eller studier. Når du skal gjøre et større innkjøp er lån en god måte å oppnå målene dine på dersom sparepengene ikke strekker til. For deg som skal starte et nytt selskap kan lån være en veldig god måte å skaffe startkapital på for at du skal kunne drive virksomheten din. Når du har behov for å gjøre andre investeringer i selskapet ditt kan det også være lurt å henvende seg til en bank for rådgiving, og for å få det beste lånet.

  Det finnes ulike typer lån, som blant annet boliglån, pantelån og forbrukslån. Avbetaling, kredittkort og SMS-lån er også ulike former av lån og handler om en mindre sum penger enn ved for eksempel et boliglån. Disse kan være et godt alternativ når utgiftene dine tilfeldigvis bli større enn inntektene dine, eller når sparepengene dine ikke strekker til; Av og til kan det oppstå uforutsette utgifter og da kan et lån hjelpe deg med å håndtere disse situasjonene. Uforutsette utgifter kan oppstå dersom en maskin skulle gå i stykker, eller om du for eksempel må betale helsekostnader ved plutselig sykdom.

  Å låne penger medfører alltid ekstra kostnader når du låner fra en bank eller en finansinstitusjon. Disse kostnadene deles opp i avbetaling, renter og avgifter, som er ulike oppsettskostnader og administrative kostnader hos banken din. Av og til er gebyrene og rentene mye større enn hva du trodde på forhånd. Dette er spesielt vanlig ved raske lån og derfor er det viktig at du gjør deg kjent med alle lånevilkårene før du tar opp et lån, og fremfor alt at du spør deg selv om det virkelig er verdt lånekostnadene.  

  Så hvordan finner man egentlig det billigste lånet? Felles for alle banker er at desto høyere risiko det er på lånet ditt, desto høyere renter kommer banken til å tilby deg. Dette betyr likevel ikke at alle lån koster like mye hos alle banker, og det er ikke sikkert at alle banker og selskap kan tilby deg et lån som passer for deg og dine behov. For å finne det billigste lånet, den beste kundeservicen og det mest pålitelige selskapet anbefaler vi at du sammenligner ulike banker og selskap ved å lese kundeanmeldelser. På denne måten kan du forsikre deg om at selskapet er pålitelig, samtidig som dette hjelper deg med å ta den rette avgjørelsen.