6 bedrifter

Lån

...

  Lån


  Å låne penger når det trengs kan være en god ide, og ofte kan et lån hjelpe oss å nå de målene vi streber etter, men er det alltid så enkelt? Det kan være fristende å låne penger raskt når vaskemaskinen din går i stykker eller når du må reparere bilen din. Mange banker og selskap tilbyr raske lån og kan være en god løsning for akkurat din situasjon, men ofte kommer høye renter i tillegg og gjør at du kan ende opp med å måtte betale en mye høyere sum som enn du trodde på forhånd.

  Mange banker tilbyr personlig rådgiving og kan hjelpe deg med å ta den rette avgjørelsen. Det kan være lurt å gjøre deg kjent med hva ulike banker og selskap tilbyr, og hvilke vilkår som gjelder. Trenger du lånebeskyttelse? Er banken pålitelig og kan du være sikker på at det ikke vil komme noen uventede avgifter? Hvordan finner du frem til beste lån? Hvordan unngår man alt for høye renter, og hvordan kan man være sikker på at får den beste rådgivingen? Les kundeanmeldelser her hos oss for å finne ut om akkurat din bank er rett for deg, og hva som er verdt å tenke på før man tegner et lån. Har du selv tatt opp et boliglån eller billån og vil dele din opplevelse? Legg igjen en anmeldelse her hos oss!

  Lån

  Når vi snakker om lån snakker vi som oftest om enten et forbrukslån eller et boliglån. Boliglån er, akkurat som navnet tilsier, et lån som tas for å kjøpe en bolig, og dette kan også kalles for et lån med sikkerhet da banken kan ta over boligen dersom låntakeren ikke klarer å betale lånet. Hva er forbrukslån? Forbrukslån er et samlebegrep for andre lån, som for eksempel lån til bil, en maskin eller andre typer eiendom. I tillegg til disse typene lån så finnes det også smålån som ofte brukes når du trenger å låne en mindre sum raskt som for eksempel hvis vaskemaskinen din går i stykker. I tillegg er også avbetalinger og kredittkort mindre former for lån.

  Å ta opp et lån kan hjelpe deg med å nå målene dine
  Det fleste av oss vil i løpet av livet måtte ta opp et lån. Ofte kan det hjelpe deg på veien når du trenger å gjøre et innkjøp og sparepengene dine ikke strekker til. Tenk likevel over at mange lån kan bli dyrere i lengden; Det kan være fristende å ta opp et lån for å få råd til et visst innkjøp, men i lengden kan det medføre store kostnader. Derfor er det viktig at du spør deg selv om lånet ditt virkelig er verdt kostnadene, og det er viktig at du leser nøye igjennom lånevilkårene slik at det ikke dukker opp noen uforutsette avgifter.

  Når man tar opp et smålån får man også en mye høyere rente. En del er ikke forberedt på den høye renten, og når det kommer til smålån kan det også være vanskeligere å angre seg i etterkant. Samtidig så kan smålån være et godt alternativ for deg som trenger penger raskt og er forberedt på de ekstra kostnadene.

  Hva bør man tenke på før man tar opp et lån?

  Før du tegner et lån er det viktig at du gjør det kjent med ulike banker og selskap for at du skal kunne finne både det billigste lånet, men også et selskap der du får den beste rådgivningen og veiledningen. Lån kan av og til medføre ekstra stress i hverdagen din og derfor er det viktig at du velger et selskap som kan hjelpe deg på best mulig måte. Før du tegner et lån: Gjør deg kjent med ulike selskap og hva de tilbyr. Les anmeldelser for å unngå bli utsatt for upålitelige selskap eller selskap med dårlig kundeservice. Samtidig vil du selvfølgelig også vite hva som står med liten skrift for å unngå ekstra avgifter. For å finne ut av dette kan du lese anmeldelser fra andre låntakere. Har du egne erfaringer med å ta opp lån? Legg igjen din anmeldelse her hos oss!