Dette er de best rangerte advokathusene i Norge

Dette er de best rangerte advokathusene i Norge
Tjenester

Når det kommer til rangeringen av de beste advokatene og ikke minst advokathusene, er det noen kåringer som veier tyngre enn andre. En av disse er Chambers Europe-kåringen, og her er det flere norske firmaer som gjør det veldig bra. Her skal vi se på noen av de norske advokathusene som virkelig har gjort det bra.

Det kan være mange grunner til at man ønsker eller har behov for å oppsøke en advokat, og selv om topp-listene over de beste advokatene og advokathusene kan føles som en kåring som er mest relevant for bransjens selv, har resultatene likevel ringvirkninger for de advokathusene som gjør det veldig bra. Det er ikke noen overraskelse at det er de største advokathusene som er mest fremtredende ved Chambers Europe-kåringen.

Hva er Chambers Europe?

Chambers Europe, som ble utgitt den 17. Mars i år, og er en årlig guide til de ledende advokathusene og advokatene i Europa. Dette er naturligvis en spennende kåring som hele bransjen er spent på. Firmaene rangeres innenfor 18 forskjellige fagområder og kan motta rangeringer på fire forskjellige nivåer, som omtales som Band 1, Band 2, Band 3 og Band 4. Jo flere advokater, og jo flere fagområder et advokathus representerer, jo større sjanse har de til å rangere høyt.

Det er forskjellige faktorer som bidrar til hvilken rangering de forskjellige advokatene og ikke minst advokathusene får. Som hovedsak blir det sett på de oppdragene de har hatt innenfor de siste 12 månedene, der man både ser den informasjonen som advokatene deler om oppdragene sine, men det blir også tatt høyde for samtaler med klienter, som får mulighet til å gi tilbakemelding om advokatene og den juridiske rådgivningen de har mottatt.

Kåringen er derfor ikke bare en hyllest til de beste i bransjen, det er også et verktøy som kan gi advokathusene nyttig tilbakemelding i forhold til både styrker og svakheter, sånn at de kan optimere hvor de legger fokus i den videre utviklingen sin. På mange måter er derfor kåringen også er parameter der advokathusene kan måle sine egne forbedringer på.

Hvordan skal man lese disse kåringene?

Når man som privatperson skal lese disse kåringene for å se hvordan resultatene kan ha en innvirkning på et eventuelt valg av advokat, er det flere forskjellige faktorer man kan velge å legge vekt på. For eksempel kan man se på hvem som hvilke advokater eller advokathus som rangerer høyest innenfor den kategorien man har behov for hjelp i. Dette kan for eksempel være innenfor økonomi eller skilsmisser. Det kan også være andre store kategorier som eiendom.

Når man ser på de individuelle kåringene er det viktig at man også vet at det til tross for at det er noen advokater som blir fremhevet i disse kåringene, ofte er mange gode advokater som jobber i kulissene, som kanskje ikke har hatt de fremtredende rollene, men som likevel har spilt en viktig rolle. Så man trenger ikke å utelukkende gå etter de navnene som har fått Band 1-rangeringer for å få et utrolig bra resultat i saken sin.

De store norske vinnerne av 2022-kåringen

Det er som sagt ingen overraskelse at det er de største advokathusene i Norge som har stukket av med de aller beste vurderingene etter Chambers Europe-kåringen. Kort oppsummert kan man med dette si at advokathusene Thommessen, Wikborg Rein og Wiersholm, men det er også flere advokater som har utmerket seg i årets Chambers Europe-kåring. Her er noen få av dem:

 • Camilla Vislie (Thommessen), som i 2022 rykket opp til Bank 1 innenfor kategorien Intellectual Property.
 • Tron Dalheim (Thommessen), som i 2022 rykket opp fra Band 1 til Star Individual innenfor kategorien Employment.
 • Mons Alfred Paulsen (Thommessen), som i 2022 rykket opp til Bank 1 innenfor kategorien Aquaculture and Fisheries.
 • Morten Goller (Wiersholm), som rangerer i Band 1 som en av 2 norske advokater innenfor kategorien offentlig anskaffelse.
 • Goud Helge Homme Fellheim (Haavind-partner), som rangerer i Band 1 som en av 2 norske advokater innenfor kategorien offentlig anskaffelse.
 • Kåre P. Svendrup (Wiersholm), som rangerer i Bank 1 innenfor kategorien Banking & Finance.
 • Sverre Sandvik (Wiersholm), som rangerer i Bank 1 innenfor kategorien Capital Markets: Equity.
 • Harald Hellebust (Wiersholm), som rangerer i Bank 1 innenfor kategorien Corporate/M&M
 • Eli Aasheim (Wiersholm), som rangerer i Bank 1 innenfor kategorien Employment
 • Tom Rune Lian (Wiersholm), som rangerer i Bank 1 innenfor kategorien Real Estate.
 • Andreas Bullen (Wiersholm), som rangerer i Bank 1 innenfor kategorien Tax.

Thommessen

rangerte i Band 1 i hele 11 kategorier.

Wikborg Rein

rangerte i Band 1 i hele 9 kategorier, og her er det flere av de unge advokatene i firmaet som har utmerket seg.

Wiersholm

er topprangert i Band 1 i hele 9 kategorier med mer enn 46 rangeringer av individuelle advokater – noe som er det høyeste tallet for et norsk advokathus i Chambers Europe-kåringen i 2022.

Mer Tjenester