Dette er aksjene du vil se på nå

Dette er aksjene du vil se på nå
Finans

De som engasjerer seg i aksjemarkedet har fingeren på pulsen, og kjenner at verden er i bevegelse som få andre. Hvis det er nedgangstider i oljen, eller oppgang i energi, så kjenner vi dette på egen konto! Både på godt og vondt. Hvis et Evergreen-lasteskip stopper verdenshandelen, eller hvis det skjer store fremskritt i teknologi fra California, så kjenner vi dette på kroppen som få andre.

Hvilke aksjer vil øke i kurs i år?

I dagens finansielle verdenshav er det storm og blest, og du som investor må navigere etter beste evne. Være seg verden på vei ut av Corona, situasjonen med Ukraina og Russland, inflasjon, eller andre faktorer som følger av dette, er det mye som må holdes øye med. Som den kloke investor vil være kjent med: Når det er storm betyr dette høye bølger, med opp- og nedgang, som en god investor vil kunne gjøre svært profitable deals i.

Kjøpe aksjer i bank og finans

Når man navigerer utrygt farvann er det lite som er så godt som en trygg havn å kunne plassere deler av porteføljen sin i. Gjerne med tanke på sikkerhet, for å kunne ta mer risiko på andre områder, med ennå større potensiale. Bank og Finans er selve symbolet på trygge havner i aksjeverden, og som diverse eksperter skriver, har flere sett seg ut Sparebank1 SMN som sin trygge havn. De tar grep mot risiko og inflasjon, samtidig som de gir gode muligheter for vekst og avkastning.

Kjøpe aksjer i Energisektoren

Eksempelvis Fjordkraft energi, som eies av Elmera Group, har sett nedgang, nedgang og atter nedgang det siste året. Kanskje ikke så rart, når man ser tilbake på det urolige terrenget som har vært de siste kvartalene. Dette betyr selvsagt at aksjene er lavt priset, og at det er stort rom for retur i tiden fremover! Det er ingenting som tyder på at strømprisene har tenkt seg noen annen vei enn oppover i tiden som kommer, det politiske verdensbildet tatt i betraktning. Hvordan kan du kapitalisere på dette? Svaret er klart som dagen: Ta posisjoner i energibransjen.

Strategier og tips for å kjøpe aksjer

Har du sittet på gjerdet, og hatt lyst til å bevege deg inn i aksjemarkedet, eller har du kanskje allerede prøvd deg i aksjemarkedet, og leter etter ekstra veiledning? I finansavisen kan du lese om strategier og tips for å lykkes i markedet. Hvis du for eksempel går med tanker om å kjøpe aksjer i de nevnte sektorene, eller om å kjøpe aksjer i Norwegian, så vil dette være et naturlig sted å starte.

Kjøpe aksjer i Norwegian

I løpet av Corona-perioden levde Norwegian gjennom knallharde tider, og var flere ganger nær konkursens rand. Nå er sommeren på vei, og land etter land letter på Corona-restriksjoner. Det Norske folk har sittet innendørs, og reist på norgesferier siden starten av 2020, og er nå klare for Spania, Frankrike, Asia eller USA. Dette bør investorer holde et nøye øye med, og være med på før det er for sent.

Hvordan kjøpe aksjer?

Har du lyst til å kjøpe aksjer i Norwegian, eller i andre spennende selskaper, men vet ikke helt hvor du skal starte? Her har finansavisen skrevet en informativ artikkel om tema.

Kjøpe aksjer i reiseliv

Både for deg med kort og lang tidshorisont vil det gi god mening å ta en posisjon i reiseliv. På kort sikt, når vi tar sikte på sommerferie og “ut på tur aldri sur”, er det selvskrevent hvordan markedet kan ta sikte på fremgang i reiseliv.

En annen tendens vi allerede ser, og som man kan anta at en vil se mer av i tiden som kommer, er reiser i forbindelse med jobb og næringsliv. Dette har selvsagt i stor grad stått på pause under pandemien, og er nå i ferd med å snu. Dette vil den fremoverlente investor ikke la gå ifra seg.

Hvordan vil online-møter påvirke jobbreiser og reiselivsaksjer?

At jobbreiser er på vei tilbake vil de fleste være enige om, men det er høyst rettferdig å stille spørsmål ved om jobbreiser noen gang vil nå det toppunktet det var på før pandemien, nå som folk flest har gjort seg godt kjent med Zoom og andre verktøy. Det er meget mulig at den toppen er nådd, og vi ser for oss at dette vil være en faktor, dog en så liten faktor at det ikke trenger å ha nevneverdig påvirkning på aksjekursen til eksempelvis Norwegian.

Er reiseliv gode aksjer på lang sikt?

På lang sikt er det klart at aktivitet og omsetning avler innovasjon og investeringer, også fra bedriftene sin side. Med Coronaen bak oss, og fremtiden foran oss er det trygt å gjette at reiselivsbransjen kommer til å investere i nye løsninger, maskiner og software, og kommer til å bli mer og mer effektive. Derfor ser vi for oss at reiseliv også er en solid aksje på sikt.

Mer Finans