Derfor bør du følge Norges største pengeblogger

Derfor bør du følge Norges største pengeblogger
Finans

Penger og privatøkonomi er noe som opptar mange om dagen, og det er mange økonomiske verktøy vi kan gjøre bruk av når det kommer til å optimere økonomien vår. Det er mange gode tips og triks rundt omkring på nettet når det kommer til både lån og økonomi generelt, men det er noen steder det er bedre å finne inspirasjon enn andre. Når vi ser på bloggen og podkasten “Pengesnakk”, er det helt tydelig at dette er en av dem. Og hvis du har lån og ønsker å optimere økonomien din, er dette en blogg for deg. Her er det nemlig økonomi på et nivå som er så forståelig at alle kan gjøre endringer i økonomien sin.

Hvis du ikke har det beste forholdet til penger og for eksempel trenger hjelp til lån med betalingsanmerkninger, er det flere ting du kan gjøre for å optimere økonomien din. Det å ta opp lån er noe som bør skje når du vet at du har råd til å betale dem tilbake som avtalt, men dette er ikke det eneste som er viktig å tenke over. Under skal du få noen tips til hva du bør tenke på før du bestemmer deg for om det å ta opp et lån er det riktige for deg.

  • Hvordan ser økonomien din ut i dag? Hva trenger du eventuelt å låne, hvor lenge, etc.?
  • Hvordan vil økonomien din se ut hvis du tar opp et lån? Hvor mye vil du ha igjen hver måned, har du råd til å betale tilbake lånet som avtalt?
  • Finnes det andre muligheter? Dette skal du få flere råd om under.

Slik kan du la deg inspirere av “Pengesnakk”

Hvis du har lest eller hørt på noe av innholdet som publiseres her, vet du allerede at det er masse spennende tips du kan benytte deg av, men hvilke er egentlig de beste? I denne artikkelen skal du få noen av dem. For hvem er det som sier at bloggere ikke kan bidra med verdi?

  • Selg ting du ikke bruker! Dette kan være en fin måte å få inn penger, uten å føle at du går glipp av noe. Det å selge ting du ikke bruker er en enkel måte å få mer penger i budsjettet på.
  • Finn ut av hva som er viktig for deg og prioriter dette.
  • Finn ut av hva som ikke er viktig for deg og fjern dette. Dette er noe som mange ikke tenker på, men vi bruker masse penger på ting som kanskje egentlig ikke er så viktige for oss. Dette blir mye penger på lang sikt.
  • Reduser faste utgifter. Det å reforhandle lån, forsikringer eller andre avtaler er noe som kan spare deg penger på sikt.
  • Slett abonnementer du ikke bruker eller prioriter å bare ha noen av dem. Du trenger for eksempel ikke mange strømmetjenester samtidig.

Uansett om du skal ta opp lån eller ikke, er dette gode tips for å få bedre råd og mer penger i det månedlige budsjettet ditt. Det å finne smarte løsninger i økonomien sin, for eksempel når man skal pusse opp, er noe som kan føles virkelig bra, spesielt med tanke på at man rett og slett får mye mer penger til andre ting på den måten. Det er mange gode grunner til å bli inspirert til å forbedre økonomien sin, for til tross for at mange ser på dette som noe som kan føles skummelt, er det rett og slett noe som kan endre seg til noe som føles inspirerende ganske raskt.

Konklusjon

Det å sette seg litt bedre inn i hvordan man bør tenke rundt penger, både når det kommer til å spare penger, bruke penger på det riktige og hvordan man sparer på alle mulige småting i hverdagen, som for eksempel å ta smartere valg når man skal kjøpe møbler, pusse opp eller på andre måter bruke penger som man kanskje ikke ellers hadde brukt i hverdagen. Det å bruke kilder som pengesnakk kan altså være et ypperlig verktøy å bruke hvis du ønsker å få et bedre forhold til økonomien din på – rett og slett fordi det vil gi deg mer selvtillit i forhold til økonomien din, og ikke minst inspirasjon til å ta bedre økonomiske valg i hverdagen.

Mer Finans