De beste mentale spillene og øvelsene for å forbedre hukommelsen 

De beste mentale spillene og øvelsene for å forbedre hukommelsen 
Generell

Når vi går til legen, kan vi glemme opptil 80 % av det vi får beskjed om når vi kommer til parkeringsplassen. Det er noen få ting som kan forårsake denne typen korttidshukommelsestap. For eksempel kan en sjokkerende diagnose gjøre at noen ikke klarer å konsentrere seg om det legen sa, og derfor ikke klarer å absorbere informasjon (fokus og hukommelse er avhengig av hverandre). Eller, hvis du får flertrinnsinstruksjoner, husker du kanskje bare noen få av elementene, kanskje i feil rekkefølge – et naturlig resultat av ny informasjonsoverbelastning. Grunnårsakene til et mindre enn stjerneminne er mange.

Det finnes måter å forbedre hukommelsen og fokus på gjennom hjernetreningsspill og øvelser, samt forsterke gode vaner. Før vi hopper inn i de beste mentale spillene og øvelsene for å forbedre hukommelsen, er det viktig å forstå hvordan og hvorfor disse memoreringsspillene fungerer.

Kan du forbedre hukommelsen din?

Fraværende virkningene av sykdom og aldring, ja, det er naturlige måter å forbedre hukommelsen på!

Av de fire kjernehjernesystemene faller hukommelsen inn under hjernens kognitive funksjon. Kognisjon er en bevisst, rasjonell prosess som støtter beslutningstaking. Minne, sammen med funksjoner som fokus og planlegging, er en nøkkelkapasitet for kognisjonsdelen av hjernen din.

Å forbedre hukommelsen innebærer å øke de nye forbindelsene mellom nevroner i de delene av hjernen som er ansvarlige for hukommelsen. Hvordan det skjer avhenger av hvilken type hukommelse du ønsker å forbedre – korttidshukommelse og langtidshukommelse – og konteksten der disse minnene dannes.

Korttidsminnet ditt, eller "arbeidsminnet", styrer beslutningstaking og varer i bare 20 sekunder eller så. Hvis hjernen din bestemmer seg for at en del informasjon er viktig nok til å holde på en stund, vil den konvertere informasjonen til langtidshukommelsen. Denne konverteringen skjer i hippocampus, og beveger seg inn i den delen av hjernen som lagrer minner - cortex. Langtidsminner kan forbli i timer eller år, avhengig av hvor ofte du konsoliderer disse nye forbindelsene (ved å huske dem gjentatte ganger, eller koble dem til andre minner).

Du har kanskje lagt merke til noe annerledes med langtidsminner når det kommer til følelser. Noen av våre mest levende minner er knyttet til følelser; omvendt kan disse følelsene få oss til å glemme ting helt – barndomstraumer og hukommelse kan gå begge veier . Det er fordi emosjonelle eller traumatiske minner konverteres til langtidsminner av amygdala, noe som gjør dem "klistrere" enn de som dannes i hippocampus. Det er grunnen til at vi husker negative ting mer intenst enn følelsesløse, faktaelementer. Det er også grunnen til at det er en sammenheng mellom depresjon og arbeidsminneproblemer.

Å memorere noe er bare en del av kampen. Mens minnekapasiteten til den menneskelige hjernen er enorm, er vår evne til å huske all den informasjonen i sanntid begrenset. Hvor godt kan du huske all data som er lagret i hjernen din? Det avhenger av dine individuelle påvirkningsfaktorer, som genetikk, din evne til å fokusere og hvor godt du har trent hukommelsesmuskelen.

Spill som forbedrer hukommelsen

Å trene hukommelsen med visse aktiviteter kan bidra til å huske mer og generelt bidra til at du har et bedre fokus. Det er mange måter man kan forbedre hukommelsen på, enten ved å sove eller hvile, eller du kan prøve deg på å løse Sudoku eller prøve deg på mentale spill som utfordrer deg til å både huske og være fokusert, som texas hold em online eller sjakk og lære om åpninger. De to siste spillene er mentale spill som er svært interessante, dette fordi de kan bidra til at du får bedre fokus og hukommelse. Man skal heller ikke glemme at man får bedre selvkontroll, og du har mulighet til å spille mot andre mennesker.

Andre tips som kan forbedre hukommelsen

Når noen snakker til deg, se på personen og lytt nøye. Hvis du gikk glipp av noe som ble sagt, be personen om å gjenta det eller snakke saktere.

Skriv ned det som blir sagt for å sikre at du forstår det og for å forsterke informasjonen. For eksempel, hvis noen sier: "Vi kan se filmen enten på Klingenberg kl. 19:30 eller på Gimle Kino kl. 19:50," kan du svare: "Hvilken vil du foretrekke, 19:30 på Klingenberg eller 19:50 på Gimle Kino?"

Hvis du oppdager at du har en tendens til å bli distrahert under samtaler, prøv å komme sammen med folk i rolige omgivelser. Du kan for eksempel foreslå å møtes hjemme hos noen i stedet for på en bråkete restaurant. Når du møter folk på en restaurant, sett deg ved et bord nær en vegg. Hvis vennene dine sitter mot veggen og du sitter vendt mot dem, vil du kunne fokusere på dem uten at oppmerksomheten din vandrer til andre spisegjester.

Du kan forbedre din evne til å fokusere på en oppgave og sile bort distraksjoner hvis du gjør én ting om gangen. Prøv å unngå avbrudd. For eksempel, hvis noen spør deg om noe mens du er midt i lesingen eller på jobb, spør om personen kan vente til du er ferdig. Ikke svar på telefonen før du er ferdig med det du holder på med – la taleposten ta anropet.

Mer Generell