Hvorfor benytte deg av anmeldelser på nett

Hvorfor benytte deg av anmeldelser på nett
Generell

Vi i Norske Anmeldelser er selvsagt svært opptatt av og begeistret for det å skrive og lese anmeldelser av ulike produkter og tjenester, men det er ikke alle som ser på dette som en selvfølge å sjekke ut. Vi mener at uansett om du er på utkikk etter nye casino favoritter, en gunstigere strømavtale, en barnevogn, bilderammer eller noe helt annet, kan det å lese anmeldelser på nett være et godt første steg og generelt en stor fordel. For selv om det kan føles ut som et ekstra steg i prosessen, kan det faktisk spare deg både tid og penger i lengden. Her ser vi nærmere på hvordan.

Lær mer før du tar et valg

De fleste anmeldelser er først og fremst opprettet for å være informative og oppgi alt av relevant informasjon på én plass. Selv om de fleste bedrifter oppgir informasjon om sine produkter og tjenester, kan det av og til være utfordrende å finne alt man er på utkikk etter og slik ta et informert valg. Dette kan anmeldelser hjelpe med, da du her får en komplett side med alt du trenger av informasjon. Enkelt forklart vil en anmeldelse kunne gi deg et komplett bilde, uten at du trenger å gjøre noe av jobben selv.

La oss ta et kjent anmeldelseformat som Filmpolitiet som et eksempel. En anmeldelse er vanligvis lagt opp slik at den inneholder all relevant (objektiv) informasjon, kombinert med subjektive meninger fra anmelderen. Så lenge den er skrevet av en person som vet hva de snakker om, kan man dermed få meningene til en ekspert på området, og ikke bare stole på det firmaet selv sier – da de selvfølgelig gjør alt for å sette seg i et positivt lys. Kombinasjonen av denne informasjonen gjør at man enkelt kan lære mer før man gjør et valg, og det trenger ikke å ta lang tid siden alt er samlet på én plass.

Få tilbakemeldinger fra ekte brukere

Et annet viktig aspekt ved anmeldelser, er at det kan gi faktiske tilbakemeldinger fra ekte brukere og slik et mer helhetlig bilde av produktet eller tjenesten. Som nevnt vil et firma selvfølgelig gjøre alt de kan for å sette seg i et godt lys, og dermed vil det ofte være fokus på alle fordelene de prøver å selge inn, men lite «skeptisk» informasjon i deres egne beskrivelser. Produkttekster fra en bedrifts nettside kan være et godt utgangspunkt for å lære mer om hva det er snakk om og noen spesifikke funksjoner/detaljer, men det vil ikke alltid være nok. Dette gjelder spesielt dersom det er lite informasjon tilgjengelig og/eller informasjonen som oppgis er veldig generell.

Når det kommer til faktisk bruk, er derfor tilbakemeldinger fra tredjeparter et mye bedre alternativ å sjekke ut. Uansett om det er gjennom én enkelt anmeldelse av en ekspert eller mange vurderinger fra kunder av selve produktet, kan det å lese gjennom tankene til faktiske brukere gi et mer helhetlig og subjektivt bilde på hva som tilbys. Det er dog viktig å ta tilbakemeldingene med en klype salt, da ulike personer har veldig ulike kriterier og måter å dele sine tanker på. Dersom noen vurderinger er lave, kan det være greit å sjekke hva grunnen er og om dette faktisk virker gyldig og relevant for produktet og/eller deg.

Jo flere tilbakemeldinger, jo bedre, da man kan få et gjennomsnittlig syn basert på mange brukere. Dersom man blant annet ser på en stjernevurdering fra en til fem, kan det være greit å dobbeltsjekke hvor mange tilbakemeldinger denne vurderingen er basert på. En femstjerners vurdering er lite verdt dersom det kun er én person som har gitt fem, men over fire i vurdering kan være et veldig godt tegn dersom mange mennesker har delt sine tilbakemeldinger.

Sammenlign ulike alternativ og finn beste for deg

Dersom man er på utkikk etter å investere i eller benytte seg av noe nytt, har man gjerne ett alternativ i tankene, men det vil også alltid finnes mange konkurrenter som er verdt å sjekke ut. Dette er også et punkt hvor anmeldelser kan være til hjelp, da mange anmeldelser sammenligner tilbudet til ulike tjenester og kommer fram til beste alternativ. I dag finnes det mange såkalte «sammenligningssider» hvor det listes ulike alternativer fra beste til verst vurdering, og man dermed igjen finner alt på én plass.

Grunnen til at det er lurt å sammenligne ulike alternativer og ikke bare gå for det første og beste man kommer over, er at alle har ulike preferanser. Dette betyr enkelt at selv om noen anbefaler noe som det absolutt beste alternativet for dem, trenger det ikke å bety at det er det beste alternativet for deg. Kriterier som budsjett, brukervennlighet, kompatibilitet osv. kan variere veldig fra person til person, og det er ikke vits for deg å finne noe som ikke er relevant. Dermed vil det å sammenligne ulike tilbud gjennom deres anmeldelser være en god idé.

Hva kan man lese anmeldelser av?

Nå som vi vet litt mer om fordelene med å lese anmeldelser, kan det være at du føler deg klar til å benytte deg av dem. Spørsmålet som gjenstår da, vil gjerne være når det er relevant å søke opp og sjekke ut anmeldelser. Og svaret på dette er ganske enkelt at du kan finne anmeldelser av det aller meste.

For produkter som finnes på nett, med alt fra klær og sminke til barnevogner og matkasser, vil de fleste nettbutikker gjøre det mulig for kunder å gi tilbakemeldinger etter kjøp. Dette gjør at du ved å åpne et produkt kan se en vurdering og/eller lese erfaringer fra tidligere kunder, dersom det finnes noen. Og for tjenester som ikke tilbyr dette på sin egen nettside, kan du benytte deg av sider som Norske Anmeldelser hvor du kan finne anmeldelser og sammenligninger av alt mulig.

Ved å enkelt søke etter «anmeldelse av X», «erfaringer med X» eller «X review», vil du kunne få opp relevante nettsider. Og husk også at mange anmelder produkter og tjenester på for eksempel YouTube og Instagram, så det finnes ikke bare i tekstformat!

Mer Generell