11 bedrifter

Elektrisitet

...

  Elektrisitet


  Lurer du på hvilken strømdistributør som er best for deg? Hva bør man tenke på når man skal tegne en ny strømavtale og er det virkelig er noen forskjell på strømleverandørene? Er det enkelt å flytte en strømavtale og hvilke erfaringer har andre brukere? Hos oss finner du en oversikt over ulike strømleverandører som tilbyr ulike typer energikilder. Det kan være verdt å tenke over hvilken type strøm som passer best for deg, og ved å lese kundeanmeldelser fra andre brukere kan du enkelt finne den rette leverandøren.

  Elektrisitet

  I dag er stort sett alle mennesker på jorden mer eller mindre avhengig av elektrisitet. I land med et kaldere klima er behovet for elektrisitet enda større ettersom det i stor grad brukes til oppvarming. I Norge bruker en innbygger veldig mye strøm per år sammenlignet med personer i land der behovet for elektrisitet er mindre.

  Elektrisitet er en energiform som er konvertert fra en energikilde. Energikilder deles inn i to hovedgrupper: fornybare energikilder og ikke fornybare energikilder. Fornybare energikilder, som ofte også kalles for grønn energi, er for eksempel sol, vind og vann. Ikke fornybare energikilder er for eksempel kull og olje, akkurat som navnet tilsier kan disse energikildene ikke fornyes i det uendelige.

  Hvordan velger jeg riktig strømleverandør?

  Når du velger en strømleverandør kan det være lurt å først og fremst stille seg spørsmålet om hvilken energikilde du ønsker å bruke. Avhengig av ditt formål og dine personlige meninger når det kommer til miljøspørsmål, kan valget av energikilde variere; mange velger grønn energi som energikilde til strøm ettersom denne typen energi er fornybar og et mye mer miljøvennlig alternativ, mens andre synes at ikke fornybar energi er et bedre alternativ. Grønn energi kan være litt dyrere sammenlignet med ikke fornybar energi som for eksempel olje, noe som gjør at mange velger fossilt brensel for sin elektrisitetsbruk.

  Når vi velger leverandør vil vi selvfølgelig sammenligne ulike priser for å finne det beste og rimeligste alternativet. Husk at det ikke bare er pris og typen energi som spiller en rolle når vi velger leverandør, men også kundevennlighet og pålitelighet. I blant går ikke alt slik som man hadde tenkt seg, og når du opplever problemer med fakturaer eller avtaler er det viktig at din leverandør kan hjelpe deg med spørsmålene dine. Når du tegner en avtale med en ny leverandør er det lurt å finne ut på forhånd om kommunikasjonen med selskapet går lett for seg. Hva er strøm? Er det enkelt å tegne en avtale? Hvordan fungerer oppsigelsen ved tidsbundne avtaler og er det enkelt å bytte energikilden for elektrisitet? Finnes det noen skjulte avgifter, og er det aktuelle selskapet pålitelig? Når er strømmen billigst? Disse spørsmålene er det lurt å stille seg før man velger leverandør. Ved å lese anmeldelser fra de rette brukerne her hos oss kan du sammenligne ulike leverandører for å finne den aller beste leverandøren for deg.