5 bedrifter

Fornybar energi

...

  Fornybar energi


  Fornybare energikilder som sol, vind og vannkraft er en viktig del av energiindustrien og bidrar vesentlig til et mer miljøvennlig Norge. Naturgass, olje og kull er energikilder som tidligere har blitt brukt i stor grad, men som nå brukes mindre og mindre. Grønn energi har blitt et svært populært alternativ og mange velger å bytte energikilde for å bidra til kampen for miljøet, til tross for at fornybare energikilder ofte er litt dyrere. Men hva annet bør man tenke på når man skal velge energikilde? Kommer økningen av mine månedlige utgifter til å kompensere for miljøet i det lange løp? Hvordan velger man riktig energiform, og fremfor alt, hvordan velger man et pålitelig selskap som tilbyr energikilden som passer perfekt for mine behov, samtidig som jeg får den beste kundeservicen til den rimeligste prisen. Les anmeldelser fra andre energibrukere for å få hjelp til å ta den rette avgjørelsen når du inngår en ny strømkontrakt. Disse kundene har praktisk erfaring med bruk av grønn energi, og deler sine synspunkt. Har du noen egne erfaringer? Del dine meninger og legg igjen en anmeldelse her hos oss!

  Fornybar energi

  Grønn energi er energi som genereres ved hjelp av rene og utømmelige energikilder. Utømmelige energikilder er fornybare energikilder som ikke kan ta slutt ettersom energikilden alltid kommer til å finnes. Et eksempel på ren og utømmelig energikilde er solen som forsyner oss med solenergi og aldri kommer til å ta slutt, uten å fornyes kontinuerlig. Derfor kalles også grønn energi for fornybar energi. Andre energikilder, som for eksempel naturgass eller olje, er fossile energikilder som kan ta slutt. Dette fossile brenselet finnes i jorden, men kan ta slutt dersom det brukes for mye.

  Ulike former av grønn energi

  Vi får grønn energi fra ulike energikilder. De tre viktigste kildene for grønn energi er følgende:

  Sol: solen forsyner oss med solenergi, altså energi som genereres av solstråler. Denne energien samles inn ved hjelp av solpaneler og kan brukes for å generere elektrisitet, eller for å varme opp huset ditt med solkraftsdrevne varmtvannstanker. Solenergi er den mest populære formen av grønn energi.

  Vind: vindenergi genereres gjennom vindkraften: en annen fornybar energikilde. Vindenergi brukes til elektrisitet som for eksempel til elektroniske apparater og lyskilder.

  Vann: vann forsyner oss med vannenergi som altså er energi som genereres ved hjelp av vannkraft. Når vann strømmer kan vi ta vare på energien ved å generere energi fra vannets bevegelse. Denne energien har veldig liten påvirkning på miljøet og er et godt alternativ for deg som vil ta vare på miljøet.

  Fordelene med grønn energi

  Grønn energi har i de seneste årene blitt mer populært hos både enkeltpersoner og selskap, og det er ikke uten grunn. Fordelene med fornybar energi er mange og ved å velge bort fossilt brensel og bytte til et mer miljøvennlig alternativ kan du bidra til å redusere utslippet av karbondioksid.

  I enkelte tilfeller kan grønn energi til og med gi økonomiske fordeler. For deg som ønsker å generere din egen energi er solenergi et godt alternativ. Ved å plassere solpaneler på taket ditt kan du spare penger og redusere ditt årlige energiforbruk. Fornybar energi som vindkraft og vannkraft er litt vanskeligere å generere på egenhånd, men det er bare fordi de nødvendige midlene for disse formene for grønn energi er litt vanskeligere å få tak i.

  Vi får ofte spørsmålet “Hva er fornybar energi?”. Egentlig er det veldig enkelt: fornybar energi er energi som produseres på en måte som er miljøvennlig og lite skadelig. Denne typen energi kalles også for grønn energi. Solenergi brukes mer og mer, og derfor tilbyr de fleste store energiselskapene solpaneler.

  Grønn energi er bra for miljøet: bruker du grønn energi bidrar du til å redusere utslippet av karbondioksid og beskytter jorden fra global oppvarming.

  Grønn energi kan ikke ta slutt: fossilt brensel kan forsvinne, men grønn energi er utømmelig og kan derfor alltid genereres.

  Grønn energi kan brukes av hvem som helst: Siden grønne energikilder er offentlige kan alle benytte seg av disse energikildene for å generere energi.

  Så hva er ulempene med denne energien? Er den billigere eller dyrere enn den vanlige måten å kjøpe energi? Kan du selge et overskudd av energi tilbake til energiselskapet? Dekker dette overskuddet til og med dine månedlige utgifter, eller er det ikke alltid like bra som det høres ut? Vi har laget en oversikt over alle energileverandører som tilbyr fornybar energi. Kunder med praktisk erfaring oppgir grunner til hvorfor og hvorfor ikke man burde bytte til solenergi, hva som er fordelene og ulempene med grønn energi, og om du virkelig kan redusere dine månedlige utgifter ved å overføre energi tilbake til energiselskapet. Les erfaringer, meninger, anmeldelser og klager fra andre klienter slik at du er godt forberedt for å finne riktig strømleverandør!