1 bedrifter

Gass

...

  Gass


  Energigasser er en vesentlig del av energiindustrien og brukes for en rekke ulike formål, blant annet i husholdningen for matlaging og oppvarming, gjennom for eksempel fjernvarme eller gass til grill. Når du velger energikilde for akkurat ditt formål kan det være lurt å finne ut hvilken type som passer best for deg, og fremfor alt at du finner ut hvilken leverandør som på best måte møter dine behov. For at vi skal kunne leve behagelig er det viktig at vi har en pålitelig leverandør som tilbyr den høyeste sikkerheten og servicen. Har du erfaringer med bruk av gass? Har du noen formening om hva som er best av råolje og naturgass? Er du fornøyd med din leverandør, eller finnes det noe du skulle ønske at du visste før du inngikk avtalen? Del dine synspunkter her hos oss og hjelp andre med å velge den rette energikilden og selskapet som er best for dem!

  Gass

  Ettersom bruken av kjernekraft avtar på grunn av den negative miljøpåvirkningen, brukes gass som et bedre og komplementært alternativ. For eksempel brukes naturgass blant annet i husholdningen til matlaging og slipper ut vesentlig mindre karbondioksid i forhold til for eksempel olje og kull. Ettersom flere og flere i den seneste tiden har blitt oppmerksomme på karbondioksidets miljøpåvirkning velger mange å bytte til et mer miljøvennlig alternativ som gass og biogass. I tillegg til at gass er et mer miljøvennlig alternativ sammenlignet med for eksempel olje, er det også et praktisk og veldig effektivt brensel som gjør at mange velger akkurat gass som energikilde.

  Gass brukes også som et drivstoff for kjøretøy eller til oppvarming av for eksempel bygninger. En stor del av energiindustrien er avhengig av gass som ikke bare brukes til husholdninger for elektrisitet og oppvarming, men også til for eksempel skipsfart eller produksjon av for eksempel plast.

  Samtidig som gass kan brukes til mange ulike formål og medfører mange fordeler finnes det også noen sikkerhetsrisikoer ved å bruke gass. Naturgass er veldig brannfarlig og er naturlig luktfri, derfor tilsettes den en lukt slik at man lettere skal kunne oppdage lekkasjer. I dag er lekkasjer ganske uvanlig og alle moderne gassovner fungerer på en måte som skal redusere risikoen for at man selv forårsaker en lekkasje ved uhell.