8 bedrifter

Bilutleie

...

  Bilutleie


  En bilreise til helgeturen eller en limousin til et bryllup, hvordan velger man egentlig bil og hvordan finner man det beste alternativet for reisen? I dag finnes det et bredt utvalg av bilutleieselskap og det kan være vanskelig å vite hvor man skal henvende seg. Kollektive hjemmesider kan tilby biler til en lavere pris enn bilutleieren selv, men hvordan vet man egentlig at de er pålitelige, og finnes det noen ulemper du burde se opp for? I tillegg til det billigste alternativet vil du selvfølgelig også finne det beste alternativet – les anmeldelser her hos oss for å finne ut hvilket selskap som tilbyr leiebilen som passer best for deg. Del også dine meninger, klager og ros her hos oss!

  Bilutleie

  Før du leier en bil og tegner en avtale er det viktig at du gjør deg kjent med alle vilkårene til bilutleieren. Dersom en skade skulle oppstå kan det av og til være vanskelig å vite hvem som skal ta ansvar for erstatningen, og derfor er det viktig at du holder styr på hvilke forsikringer du har og hva du kan komme til å måtte betale selv. I tillegg kan det også være vanskelig å finne frem til selskapet som kan tilby akkurat den bilen som passer for deg og dine behov.

  Er det virkelig så enkelt å leie en bil, og hva trenger man egentlig å tenke på? Nedenfor har vi laget en liste av ting som kan være lurt å tenke på før du leier en bil, slik at du kan unngå problemer.

  Hvem kan leie en bil?
  I Norge er aldersgrensen for å ta førerkort 18 år. I praksis innebærer dette at hvem som helst som har et gyldig førerkort kan leie en bil. En del selskap har likevel innført egne aldersgrenser for bilutleie eller leie av enkelt biler; ofte må du være over 21 eller til og med 25 år gammel for å kunne leie en bil. Hos en del bilutleieselskap kan det koste deg mer å leie en bil dersom du er under 25 år. Dette er fordi man vurderer at risikoen for ulykker og skader er større når det kommer til sjåfører med liten erfaring, det vil si unge personer som akkurat har fått førerkort.

  Kan to sjåfører leie samme bil?
  Ja, dette er som regel ikke et problem så lenge begge sjåførene oppfyller aldersgrensen og har gyldige førerkort. Vær likevel oppmerksom på at de fleste bilutleieselskapene tilbyr dette mot en ekstra avgift, det kan med andre ord være billigere å leie en bil med bare en sjåfør.

  Hvor kan jeg leie en bil?
  Du kan leie bil hos ulike selskap som tilbyr bilutleie. Mange selskap tilbyr ulike typer som for eksempel elbilutleie, varebilutleie og bobilutleie. Vi har laget en oversikt over bilutleieselskap; les og sammenlign kundeanmeldelser for å finne den beste bilen for deg!

  Hvilke kostnader må jeg regne med når jeg leier bil?
  Når du leier en bil er det mange faktorer som spiller inn når det kommer til hvor mye det kommer til å koste, blant annet kommer først og fremst alderen din til å påvirke prisen. Det spiller naturligvis også en rolle hvilken bil du ønsker å leie og hvilke forsikringer du vil tegne. Avhengig av din avtale må du også regne med kostnader for hver kilometer kjørt i tillegg til kostnader for bompenger. En del selskap tilbyr en billigere pris dersom du bestiller i god tid eller betaler når du bestiller.

  Hvilke forsikringer trenger jeg?
  Når du leier en bil inngår skadeforsikring, tyveriforsikring og tredjepartsforsikring, men det er veldig viktig at du leser nøye igjennom leieavtalen for å finne ut akkurat hvilke skader forsikringen egentlig dekker. Det er ikke sikkert at alle skader dekkes av bilutleierens forsikring. Dette kan for eksempel være skader på vindu eller speil, og noen selskap tilbyr en forsikring for disse mot en ekstra avgift. Når det oppstår en ulykke og skadene dekkes av forsikringen så trenger du bare å betale en egenandel.

  I bilutleierens bilforsikring inngår også tyveribeskyttelse, men husk at dette kun gjelder for selve bilen og ikke de personlige eiendelene dine som befinner seg i bilen. Stjålne eiendeler dekkes ofte av hjemforsikringen din; kontakt forsikringsselskapet ditt for å finne ut om dette gjelder deg. 

  Egenandel
  I tilfelle det skulle oppstå en skade som dekkes av bilutleierens forsikring så vil du måtte betale en egenandel. De fleste bilutleieselskapene tilbyr også egenandel noe som innebærer at du ikke trenger å betale egenandelen når det oppstår en ulykke. Vær likevel klar over at egenandelen kan være veldig dyr og derfor kan det være lurt å vurdere fordelene og ulempene med dette.

  Hva annet bør jeg tenke på?
  Når du skal leie en bil er det lurt å gjøre deg kjent med hvilke alternativ som finnes. Hvordan finner du for eksempel ut hva som er best av Hertz og Budget bilutleie? Dette kan du gjør ved å lese kundeanmeldelser her hos oss for å finne ut hva som er det beste, mest praktiske og rimeligste bilutleieselskapet. Før du tegner en leieavtale må du alltid lese nøye gjennom avtalen for å forsikre deg om at du vet hva som gjelder hvis du skulle havne i en ulykke. Før du setter deg inn i bilen og kjører av sted bør du også inspisere bilen nøye slik at du kan være sikker på at du vet hvilke skader som eventuelt forårsakes av deg og hvilke skader som allerede fantes på bilen, dette gjelder både kjøp og leie av alle brukte biler. Selvfølgelig vil du også vite om selskapet du leier bilen av er pålitelig og ikke utsetter deg for svindel med skjulte avgifter.

  For å forsikre deg om at du finner det beste alternativet hos det mest pålitelige selskapet med billig bilutleie og den beste kundebehandlingen: Les anmeldelser her hos oss for å finne det rette!