Tjeneste- og servicetilbud på nett i Norge: En oversikt

Tjeneste- og servicetilbud på nett i Norge: En oversikt
Tjenester

Hva finnes for deg i det norske landskapet av servicevirksomheter på nettet? Utviklingen av den tekniske- og akademiske serviceindustrien har gått gjennom en migrasjon mot nettet. Lær mer om noen av de mest nyttige og etterspurte forretningstjenestene på nett her. Vi har valgt ut et knippe av de største tjeneste-industriene som vi skriver mer om her.

Finn tjenester på nettet

I dag er mulighetene for nettjenester nesten uendelige. I dag kan du til og med tjene penger på å svare på spørreundersøkelser online. Det er viktig å få informasjon om tjenester om du er administrerende direktør i et større selskap, har egen virksomhet, er en frilanser, eller ganske enkelt har et behov for hjelp av spesialisert i ditt eget liv. Dette kan for eksempel gjelde lønnsadministrasjon, bokføring, PR- eller nettdesign, eller hjelp med å skrive skarpe og gode tekster.

Lønnings-, administrasjons, og personaltjenester på nett

Lønns- og personal-regler endres ofte i Norge. Det forventes at spesielt du som jobber rundt dette området alltid har full kontroll. Noen ganger er du usikker på hvilke regler som gjelder behandling av lønn eller arbeidsrettslige spørsmål? Dette kan spesielt være en utfordring for mindre bedrifter og frilansere. Har du som frilanser, for eksempel, betalt andre arbeidere for konsulenttjenester eller produkter, hvordan skal du i så fall rapportere og håndtere dette papirarbeidet?

Her gjelder det å ha kontroll og gå gjennom de riktige kanalene. Om man jobber i en større bedrift så har man nok HR-avdelingen og ansatte fokusert på administrasjon som tar seg av slike ting. Har du ikke tilgang på et slikt støtteapparat, kan det lønne seg å bestille profesjonell hjelp.

Dette er et område av et stort utvalg av konsulenttjenester i Norge. Sjekk anmeldelser fra kunder for å lære mer. Forhåpentligvis vil dette hjelpe deg på vei i riktig retning.

Post- og pakketjenester

Mye av den daglige kommunikasjonen foregår via Internett og online-tjenester i dag. Men, selv om du enkelt bruke digitale løsninger til å bestille pakker, så kan du ikke for å motta dem digitalt.

Det samme gjelder viktige dokumenter, i tilfeller der det digitale formatet ikke er tilstrekkelig for dokumetasjonsgrunner, eller ikke er juridisk bindende.

Hvor mye vet du om posttjenester egentlig? Det er selvfølgelig aktuelt for deg å vite hvordan denne tjenesten utføres. Når du gjør avtaler, må du kunne sikre at pakken eller brevet blir levert raskt eller uten forsinkelse. Hvis lasten er skjør, må selvsagt ikke tjenesteleverandøren bare håndtere pakken uforsiktig og dermed ta vare på ødelagte deler. Hvis du har store varer å sende, vil du selvfølgelig vite hvilket selskap som kan gjøre dette under hvilke forhold, og deretter velge det beste pris og ytelseskriterier ut fra alternativene du finner.

I tillegg til priser er regionene som er dekket også interessante å vite om. Fordi de samme selskapene som leverer pakken er ikke alltid like aktive i den andre enden av verden--kanskje nettopp der du ønsker å sende din post.

Så les deg opp om kundeerfaringer i deres anmeldelser på ulike fraktleverandører. På denne måten kan du virkelig finne ut hvilke av løftene som holdes hos disse selskapene.

Jobbsøkertjenester

Den profesjonelle verden er preget av et økende karrierejag, og et knivskarpt arbeidsmarked. Det er langt fra et enkelt landskap å navigere. Du har nok god kunnskap i feltet ditt, og du har planlagt utdanningen din godt, og du gir alltid en god innsats på jobben. Men, dette er ikke alltid likevel nok. Du må passe på at du er så godt informert som mulig om ditt arbeidsmarked, dette gjelder både om du er i jobb eller om du holder på med jobbsøking. For å gjøre det må du utnytte til fullt de mange jobbsøker-tjenestene som er lett tilgjengelige på nett.

Det er ikke lengre kun i avisene du får oversikt over ledige jobber. Jobbsøker-tjenestene på nettet gir deg enkel og rask oversikt over ledige stillinger innen akkurat ditt fagområde.

De gode nyhetene er at jobbsøker-tjenester blir de enklere å bruke enn noen gang før. Om du har greid å finne samt lese denne artikkelen på egen hånd så er du allerede overkvalifisert til å bruke en av disse søkemotorene. Gratulerer, du kan fullføre arbeidet med å få en oversikt over ditt arbeidsmarked.

Men det hjelper ikke at det er enkelt å bruke uten å oppnå resultater. Det er nemlig betydelige forskjeller mellom de forskjellige aktørene.

Total sett er nok NAV sine jobbsøker sider og Finn.no de mest fruktbare for å finne jobber. Men, gjør egen research også, det er mange sider der ute. Her er våre tips på hvordan du kan vurdere om en side er noe for deg.

Antall ledige stillinger: Vi vil gjerne ha så mange stillinger som mulig å velge mellom. Tilbyr siden aktuelle stillinger som gjelder for ditt arbeidsmarked? Stillingene bør heller ikke være gamle eller registrert flere ganger.

Brukervennlighet: Er det greit og enkelt å finne fram? Tar det mye arbeid å gjennomføre et søk?

Når søket er gjort, må det også være enkelt å manøvrere seg gjennom resultatene.

Husk på at, selvsagt er dette litt avhengig av bransje, er arbeidstakere i Norge generelt sterkt konkurransedyktige. Det er derfor det er så viktig å holde seg informert. Det er nå nok nettsteder som fungerer som et datingbyrå for rekrutterere og søkere. Noen av disse kan være mer detaljerte og mer passende for visse yrker enn andre, men slik informasjon blir sjelden funnet ut på forhånd. Derfor kan du lese om erfaringene andre har hatt med det her hos oss.

Til sist, husk på at en god online tilstedeværelse eller et representativt visittkort kan også være nyttig når du leter etter en jobb.

Programvare, teknologi, og nettsikkerhet

Datamaskiner og teknologi utgjør en stor del av våre liv i dag: På jobb bruker ansatte forskjellige programmer som hver er spesialisert for formålet, privat kommuniserer vi med diverse tekste-apper, vi legger ut bilder og forteller om oss selv på på sosiale medier, og streamer filmer eller musikk når du skal slappe av.

I hverdagen vil du ikke at de private meldingene dine skal komme i feil hender, eller at ulike opplysninger om deg og dine vaner, kanskje shopping-vaner eller helsehistorikk, skal samles inn av fremmede.

Bedrifter må overholde lovbestemmelser for beskyttelse av kundedata og vil selvfølgelig ikke miste noen hemmeligheter om suksess eller nye prosjekter til konkurrentene - derfor er et fungerende sikkerhetssystem et must for de som driver egne selskaper.

Det er mange forskjellige programmer og teknologier med forskjellige funksjoner, så hvilken er riktig for deg? Og, hvordan skal du bruke dem? Kanskje du vil sette opp et barnevern- eller andre typer filtre. Men, du kan klare deg uten nettbank og for noen andre er det stikk motsatt. Og hva gjør du når teknologien ikke fungerer i det hele tatt?

Selv om du som driver et lite selskap vil ha en online tilstedeværelse, eller kanskje til og med en aktiv nettbutikk, så har du ikke kapasitet til å starte en IT-avdeling med en gang. Men, bare fordi at du ikke har råd til en IT-avdeling, så betyr ikke det at du slipper å håndtere potensielle IT-problemer.

Du kan spørre venner eller bekjente om de har noen ekspertise med den aktuelle teknologien eller programmet du skulle ha problemer med. I disse situasjonene så kan det hende ingen kan hjelpe deg. Eller enda verre, kanskje du hører veldig forskjellige ting om det samme problemet og ikke vet hva du skal trekke fra det.

Vi foreslår at, om du ikke er et multinasjonalt selskap med et eget IT-kontor, at du søker profesjonell hjelp. Se etter tjenester på nett hvor du kan få profesjonelle råd om hva du trenger, og hvordan du bør bruke det.

Les gjennom våre anmeldelser for å lære fra andres erfaringer.

Skriving, redigering, og oversetting

Markedsføring har endret seg gjennom årene. Dette gjelder både om du markedsfører deg selv, selskapet ditt, eller bloggen din. Det er kanskje ikke intuitivt, men klart skriftlig språk, i den digitale alderen, er det viktigste og første inntrykket du gir til potensielle arbeidsgivere og kunder.

Mange av oss tror at norsk-timen var bortkastet tid. Ikke bare det, vi tror at språket vårt er krystallklart, og ingen har problemer med å forstå hva vi prøver å si. Skal du presentere noe til andre enn din egen familie, bør du absolutt få profesjonelle øyne til å gå gjennom teksten din.

Tekst her kan bety CV. Det kan være en blogg du arbeider med. Eller det kan være en nettbutikk du nettopp har startet.

Ingenting skriker uprofesjonalitet som en skrivefeil, setninger som mangler punktsetting, eller paragrafer som ikke gir noen mening.

Jobber du i en større bedrift så har du nok medarbeidere, kanskje til og med en copywriter som jobber fulltid med språk og redigering, til å hjelpe med ting som omskriving av e-poster eller notater. Men, driver du din egen lille bedrift, så anbefaler vi deg absolutt å bruke profesjonelle tjenester.

Gjør din egen research. Det er par ting du må tenke på når du leter etter din nye redigerer, skribent, eller kanskje oversetter. Pris: Bestem deg for et budsjett tidlig. Pålitelighet er relatert til pris. Billige tjenester er ofte ikke like fokusert på deadlines og lignende. Og, til sist, kvalitetskontroll. Her må du tenke på hva slags type tekster du skal bearbeide. Er du en ingeniør og arbeider med særs teknisk språk? Da er det nok verdt å betale litt ekstra for å passe på at tekniske detaljer er bevart i teksten. Krever teksten ditt enklere språk? Da er du mer fokusert på den kreative hjelpen du kan få. Men, hvor mye du vektlegger disse tre variablene er opp til deg, og behovene du har.

Les uavhengige anmeldelser på NorskeAnmeldelser, opparbeid deg selv kunnskap, og bli kjent med utvalget. Med, disse verktøyene så skal du være klar til å ta full nytte av de mange tjenestene du finner på nett. Bruk gjerne våre anmeldelser av nettbutikker og tjenesteleverandørene får å få kunnskap gjennom opplevelsene til andre mennesker.

Mer Tjenester