Slik sparer du penger hos tannlegen

Slik sparer du penger hos tannlegen
Tjenester

Vi alle vet av erfaring eller skrekkhistorier at det fort kan bli dyrt å gå til tannlegen. Dette kan få mange til å kvie seg eller vente for lenge mellom besøkene. Beklagelig nok er det ofte dette som er årsaken til stive priser.

Én tur i året kan spare deg tusenvis av kroner

Det høres kanskje selvsagt ut, men det er som regel billigere å bevare det man har fremfor å reparere. Er det derfor ett godt tips Oslo Tannlegesenter ønsker å formidle er det å ta seg en tur til tannlegen - minst én gang i året.

Hørt det før? Selvsagt er det viktig med god tannhelse og regelmessig vedlikehold av tennene hjemme. Går man til tannlegen først når det gjør vondt, har skaden antageligvis allerede skjedd. Lag derfor en årlig rutine av å ta turen til tannlegen for vedlikehold – så trenger du ikke bekymre deg for en plutselig økonomisk smell.

Kostnadene tilknyttet norsk tannhelse er faktisk økende. Selv om vi ser at barn og unge trenger stadig mindre omfattende behandling, er ikke vi voksne nødvendigvis like flinke.

Som et regnestykke

At tennene slites og får bruksskader er normalt – men om man ønsker å bevare en god tannhelse og beholde tennene så lenge man kan, er vedlikeholdet vel så viktig. Vårt beste hjelpemiddel i hverdagen er tannpuss, tanntråd og fluorskyll, men dette tar dessverre ikke alt.

Du kan se på tannhelsen som et regnestykke: Over tid brukes tennene og påvirkes av hva vi spiser, drikker og får i oss. Når vi pusser, morgen og kveld, reduserer vi og renser vekk skadelig avfall. Dessverre klarer vi ikke alltid å rengjøre tennene 100% selv.

Tannlegen er dermed din forsikring om at du gjennom et helt år vedvarer god hygiene i tenner og munn. Du er hele tiden i forkant av kommende problemer, og sørger for å “nullstille” skader og uheldige bakterier.

Forsøk å opprettholde en årlig jevn rytme med å komme deg til tannlegen, og sikt på en langvarig relasjon med din tannklinikk. Slik legger du til rette for å bevare god tannhelse over flere år.

Hva er egentlig “hull i tennene”?

Å ha hull i tennene er det de fleste anser som motsetningen til god tannhelse. Det virker kanskje selvforklarende, men et hull i en tann er ikke bare en fysisk åpning i selve tannen uten videre konsekvenser. Det er heller ikke hullet i seg selv som er så smertefullt.

Når en tann blir skadet eller slitt ned, enten ved uhell, sykdom/medisiner eller ved mangel på rens, eksponeres tannen for bakterier. Hullet blir som en åpen dør, og smertene vi opplever kommer av betennelser inne i tannen og ned mot tannroten.

Ut i fra hvor stor skaden er eller hvor infisert tannen kan ha blitt, må tannlegen vurdere tiltakene. Har du vært hos tannlegen jevnlig for både undersøkelser, rens og behandling gjennom hele året, kan hullet oppdages og tettes før bakteriene kommer seg inn.

Hvorfor ble det plutselig så dyrt?

Når man går uten en ordentlig undersøkelse over lengre tid, hoper problemene seg opp. Selv om hullet i seg selv ikke sprer seg til andre tenner, kan infeksjonen spre seg til resten av munnhulen.

Det kan med andre ord begynne med en liten fysisk skavank, som til slutt påvirker hele helsebildet. For noen går det så langt at smertene påvirker hvert eneste aspekt av livet. Er man derimot i forkant med profesjonell rens og behandling, hindrer man at skaden eskalerer og blir såpass omfattende at større inngrep må til.

Ikke utsett besøket. En rask sjekk én gang i året er din sikkerhet mot dyre og plutselig nødvendige behandlinger.

Oslo Tannlegesenter tilbyr ordinære undersøkelser, så vel som mer avanserte behandlinger. Her finner du også kosmetiske inngrep, samt profesjonell hjelp med tannlegeskrekk.

Mer Tjenester