Rørleggertest – dette bør du se etter når du velger rørlegger 

Rørleggertest – dette bør du se etter når du velger rørlegger 
Tjenester

De aller fleste huseiere har behov for en rørlegger fra tid til annen, enten det er snakk om en avløpskontroll, bytte av varmtvannstank eller fiksing av tette rør. Opp mot 45 % av alle hushold har behov for rørlegger – bare i år.

Det finnes imidlertid mange rørleggerfirmaer der ute, og det kan være vanskelig å vite hvilket du bør velge. Det er derfor en fordel å vite hvilke faktorer du bør vurdere når du skal bestille rørlegger.

Ved å lese anmeldelser og tester av rørleggere, kan du også danne deg et godt bilde av hvilke rørleggertjenester som er best og verst.

Hva gjør en rørlegger?

Rørleggere arbeider med et bredt spekter av oppgaver relatert til røranlegg. Det er som regel snakk om sanitær- eller varmeanlegg – ofte forkortet VVS. Rørleggere vil blant annet jobbe med reparasjon, installasjon, tilpasninger og montering av rørsystemer:

  • Service og vedlikehold av rør

  • Installasjon og montering av komponenter tilhørende sanitæranlegg eller varmeanlegg basert på vannbåren varme

  • Installasjon av ledningsrør til vann og avløp

Enten man opplever oversvømmelse, defekt varmtvannsbereder eller tette rør, er det naturlig å kontakte en rørlegger.

Hvordan velge rørlegger?

Det kan være lurt å sette av noen minutter til å sette seg inn i hva du bør se etter ved valg av rørlegger. Du bør nemlig ikke velge rørleggerfirma helt ukritisk, da dette kan føre til at du betaler mer enn du må eller ikke mottar tjenestene du forventer.

Vi skal her se nærmere på noen av de viktigste faktorene som bør vurderes når du skal bestille rørlegger.

Åpningstider – kan rørleggeren hjelpe døgnet rundt?

Mange får akutt behov for rørlegger utenom ordinære åpningstider. Dersom boligen plutselig oversvømmes på grunn av tette rør, haster det å få hjelp.

Det finnes mange rørleggerfirmaer i Norge som kan hjelpe døgnet rundt. Har du behov for hjelp om helgene eller midt på natten, er det greit å sjekke ut rørleggere med døgnåpen rørleggervakt.

VVS24 tilbyr rørleggertjenester i Tromsø døgnet rundt, og er et godt eksempel på et rørleggerfirma med døgnbemanning.

Pris – timebasert eller fastpris?

Når du bestiller rørlegger, kan du ofte velge mellom fastpris og timepris. Mange forbrukere synes det er tryggest å velge førstnevnte. Da får du en fast pris å forholde deg til, og du vet hva oppdraget vil koste.

Med timepris vil rørleggeren få betalt for hver time med arbeid. Om du har valgt en useriøs leverandør kan du risikere at det brukes unødvendig mye tid, slik at regningen blir høyere enn antatt.

Uansett om du velger timepris eller fastpris, kan det være nyttig å bruke en anbudstjeneste. Da utlyser du oppdraget ditt, og kan deretter motta tilbud fra aktuelle rørleggere i området. På den måten kan du enkelt få oversikt over hvilke rørleggere som er billigst og dyrest.

Kompetanse og erfaring

Det er strenge forskrifter og lover som regulerer rørleggerpraksisen, og det stilles derfor store krav til kompetanse hos rørleggere. Norske rørleggere har som regel et fireårig utdanningsløp med lærlingtid og bestått svenneprøve bak seg.

Sjekk derfor at du benytter deg av et rørleggerfirma med sentral godkjenning. Dette kvalitetsstempelet gis til rørleggerfirmaer som kan vise til erfaring, tilstrekkelig kompetanse og god praksis. Godkjenningen vil også vise at firmaet betaler nødvendige avgifter og skatter.

Kundestøtte og service

Når du skal velge rørlegger, er det også lurt å sjekke hvorvidt aktørene er gode på kundeservice. Dette er gjerne et av punktene som vurderes i tester eller anmeldelser av rørleggere.

Dersom rørleggerfirmaet ikke yter god support, vil dette ofte påvirke hele kundeopplevelsen på en negativ måte. God kundestøtte hos rørleggerfirmaer kjennetegnes gjerne av følgende:

  • Enkelt å komme i kontakt med rørleggerfirmaet

  • Flere kontaktmuligheter (mail, telefon, chat osv.)

  • Serviceinnstilte og hyggelige ansatte

  • Gode åpningstider

  • Informativ nettside – gjerne med svar på ofte stilte spørsmål

Hvorfor lese anmeldelser av rørleggere?

Som forbruker kan det lønne seg å sjekke anmeldelser og tilbakemeldinger fra andre kunder. Dette vil ofte gi deg et ærlig bilde av hvor god rørleggertjenesten faktisk er.

Mange rørleggerfirmaer lar kundene legge igjen anmeldelser på nettsiden sin, og disse kan være nyttige å se gjennom. Du kan også finne tester og anmeldelser utført av andre, og disse kan også være nyttige å kikke på.

Husk at du også kan legge igjen anmeldelser og omtaler av rørleggere, slik at du kan hjelpe andre forbrukere til å ta et godt valg. Del opplevelsene dine med andre, enten de er positive eller negative.

Mer Tjenester