Fem tips for oppussing på et lite budsjett

Fem tips for oppussing på et lite budsjett
Tjenester

Å pusse opp et hjem på et lite budsjett trenger ikke å være vanskelig eller tidkrevende. Hvis du ikke har noe imot å gjøre litt arbeid selv og shoppe rundt, kan du få hjemmet ditt til å se dyrere ut enn det egentlig er, uten å tømme banken. Her er våre fem beste tips for å gi hjemmet ditt wow-faktoren med et lite budsjett.

1. Start med de billige løsningene

Det er mange mindre og billige løsninger du kan gjøre for å skape endring i hjemmet uten at det koster en formue. Man trenger nemlig ikke gjøre all verdens for forskjellen blir vesentlig. Her er tre budsjettvennlige ideer:

  • Mal et rom på nytt med et friskt strøk maling i en moderne farge. Dette er en rimelig måte å gi maksimal effekt til et eller flere rom.
  • Tregulv ser flott ut, men koster mye å få det slipt og lakkert, så se på billigere alternativer som slitesterk gulvmaling for å gi gulvet en fornyelse.
  • Bytt ut gamle eller utdaterte lysarmaturer med moderne belysning for å gi rom et løft. Steder som for eksempel IKEA har rimelige alternativer.

2. Fokuser på kjøkken og bad

Konsentrer deg om å tilføre verdi til rom som kjøkken og bad, da dette er rom som vil gi deg økonomiske belønninger på salgsdagen. Du kan gjøre mange positive justeringer og endringer på kjøkken og bad, selv med et stramt budsjett. Dette kan inkludere å bytte ut håndtak på skap, reparere fliser, bytte ut kraner og legge til litt ekstra dekor eller en ny hylle. Her er det mye du kan gjøre selv, men husk at om du skal pirke borti rørene så er det bedre å la en rørlegger i Trondheim ta seg av den jobben slik at det blir gjort riktig. Husk at rørleggere også kan hjelpe til med å for eksempel bytte ut dusjhodet eller kranen slik at det hele ser litt nyere ut.

Hvis kjøkkenet eller badet ditt har stygge laminerte skap, kan det få plassen til å se snusket og utdatert ut. Piff dem opp med laminatmaling ved å ganske enkelt å påføre underlakk og male rett over toppen av dem. Et annet tips er å bytte ut gammel inventar og tilbehør med erstatninger som ser avansert ut, men som ikke koster altfor mye.

3. Titt litt rundt etter gode tilbud

Bruktbutikker, tilbud og sider som Tise og Finn.no er vennene dine når det gjelder å bygge opp et hus på et budsjett. Selv om det kan ta litt mer tid å finne det du trenger, kan du spare tusenvis av kroner på dekor og utstyr ved å kjøpe utgåtte varer eller brukte materialer.

4. Inkluder smarthus-funksjoner

Hvis du pusser opp for å selge, kan det å inkludere smarthus-funksjoner gjøre hjemmet ditt mer attraktivt for en kjøper. Dette kan også gjøre at du selv føler at huset har fått et lite løft. Slike smarthjem-produkter trenger ikke å koste en formue da du kan finne billige løsninger på for eksempel IKEA eller du kan kjøpe dem brukt.

5. Gjør det selv dersom det er mulig

Hvis du vet hvordan du bruker en pensel, litt spiker og en hammer så kan du få gjort ganske mye på egenhånd, selv om du jobber med et budsjett. Du bør selvfølgelig bruke fagfolk når det kommer til stort konstruksjonsarbeid eller rørlegger- og elektrikerarbeid, men det er mye annet du kan gjøre selv i hjemmet ditt. Det er heller ingen hemmelighet at det blir litt ekstra spesielt hjemme dersom du selv vet at du har bidratt til det ferdige resultatet. Kanskje du kan bygge en hylle i stua eller male spisebordet slik at hjemmet får et friskt pust.

Det er mange flere måter å spare på utgifter ved å forplikte seg til hjemmeprosjekter. Å be familie og venner om å hjelpe til med hagearbeid som luking, maling av gjerder og plante trær fungerer også. De fleste synes jo bare det er hyggelig å hjelpe til, spesielt hvis du tilbyr dem pizza og har kald drikke på standby!

Og mens du er i gang, ikke vær redd for å se på bærekraftige alternativer når du pusser opp eller til og med handler! Ikke bare gjør du din del for planeten vår, men reduserer kostnadene på lang sikt.

Mer Tjenester