Bruke flyttebyrå eller gjøre jobben selv? Dette er lurest… 

Bruke flyttebyrå eller gjøre jobben selv? Dette er lurest… 
Tjenester

Det å flytte er noe av det mest stressende man kan gjøre. Mange synes at det å pakke og flytte gjenstander, klær og møbler kan være både tung, slitsomt og tidkrevende. Derfor er det også mange som velger å få hjelp av et flyttebyrå.

Er du usikker på hvorvidt du bør få hjelp av et flyttebyrå, eller om det er best å gjøre jobben selv? Vi skal her se nærmere på hva som er lurest.

Hva gjør et flyttebyrå?

Et flyttebyrå er et firma som jobber med å bistå deg som skal flytte. Hva slags tjenester som tilbys av de ulike flyttebyråene kan variere, men de fleste kan tilby alt fra pakking og bæring, til transport og mellomlagring.

La oss se nærmere på de forskjellige tjenestene, og hva de innebærer.

Pakking og bæring av flyttelass

Noe av det mest slitsomme ved å flytte, er å pakke ned gjenstander og møbler. Ting som er skjøre eller kan knuses må pakkes forsvarlig, og det er en fordel å sortere ting basert på rom eller kategori.

Når ting er ferdig pakket, er det tid for å bære flyttelasset ut i bilen. Dette kan være både tungt og vanskelig, særlig om det er snakk om tunge eller store gjenstander.

Et flyttebyrå har erfaringen og utstyret som trengs for å pakke og bære flyttelasset på en forsvarlig måte. Når gjenstander plasseres i flyttebilen, vil flyttebyrået sørge for å sikre dem med nødvendig utstyr, slik at man unngår skade under transport.

Transport fra A til B

En annen sentral arbeidsoppgave flyttebyrået kan hjelpe deg med, er å kjøre flyttelasset fra A til B. Noen flyttebyrå opererer kun lokalt, mens andre kan kjøre flyttelasset ditt langt om nødvendig.

Flyttebyrået har som regel egne flyttebiler med god plass, slik at man slipper å kjøre så mange runder frem og tilbake.

Mellomlagring

Dersom flyttelasset ikke kan flyttes direkte til en ny adresse man skal bo på, kan det være praktisk med mellomlagring. Dette innebærer at møbler og andre gjenstander oppbevares på et minilager eller lignende, frem til du flytter inn i ny bolig.

Flexistore er et eksempel på et minilager som kan benyttes under flytting. Her kan du enkelt registrere deg i en app og velge lagerstørrelse, og deretter få tilgang til lagerboden med digitale nøkler. Les mer om Flexistore om du har behov for mellomlagring.

Mellomlagring er altså noe du kan fikse på egen hånd, men du kan også finne flyttebyråer som har dette som en egen tjeneste.

Fordeler og ulemper ved å bruke flyttebyrå

Det finnes både positive og negative sider ved å få hjelp av et flyttebyrå. De største fordelene ved å få hjelp, er at man kan spare veldig mye tid og arbeid. Det å flytte kan fort ta mange dager dersom flyttelasset er stort.

Får du hjelp til å flytte kan du heller bruke tiden din på andre ting i en allerede stressende tid. Prosessen blir rett og slett mindre stressende. Får du hjelp av et flyttebyrå vil du som regel også kunne føle deg trygg på at flyttelasset flyttes på en forsvarlig måte.

Mange flyttebyråer tilbyr dessuten forsikring, slik at du vil motta erstatning om noe mot formodning skulle ødelegges under pakking, bæring eller transport.

Av ulemper kan vi nevne at det å bruke et flyttebyrå koster penger. Hvor mye det koster, avhenger imidlertid helt av hvilken leverandør du benytter deg av. Sørg i hvert fall for at du benytter et seriøst flytteselskap med registrering i Brønnøysundregisteret.

Fordeler

 • Du sparer tid og arbeid

 • Flytteprosessen blir mindre stressende

 • Møbler og andre gjenstander blir flyttet på en forsvarlig måte

 • Du kan få forsikring på flyttelasset

Ulemper

 • Det koster penger

 • Det finnes useriøse aktører

Hvordan velge flyttebyrå?

Dersom du vurderer å benytte deg av et flyttebyrå, kan det være greit å vite hva du bør se etter. Her er noen av de viktigste punktene å ta hensyn til:

 • Har flyttebyrået gode anmeldelser og omtaler fra andre forbrukere?

 • Hva koster det å bruke flyttebyrået?

 • Hva er inkludert i flyttebyråets priser?

 • Tilbys det fastpris eller timepris?

 • Hvor holder flyttebyrået til? (Krever de ekstra betalt for å kjøre til ønsket destinasjon, dersom det er langt unna?)

Mange foretrekker å flytte på egen hånd

Selv om flyttebyråer eksisterer, er det veldig mange som velger å gjøre flyttejobben selv. Dette er heller ikke noe problem, dersom du har tid, lyst og krefter til det.

Husk også på at du kan bestille tjenester som mellomlagring eller leie av flyttebil, uten å måtte gå gjennom et flyttebyrå. Ønsker du derimot å spare tid og arbeid, er det veldig gunstig å få hjelp av et dyktig flyttebyrå.

Mer Tjenester