Dagens telekommunikasjon og hvilke trender/nyheter du bør følge med på

Dagens telekommunikasjon og hvilke trender/nyheter du bør følge med på
Telekommunikasjon

Det er en del ting man bør ta i betrakting når man skal finne de beste telekommunikasjonsselskapene. Enten du er på jakt etter et nytt mobilabonnement eller du skal velge en ny internettleverandør, så er det viktig at du gjør litt undersøkelser på forhånd. Det finnes i dag en rekke ulike selskaper som tilbyr ulike abonnement, priser, pakker og tjenester. For at du skal kunne finne frem til de beste alternativene skal vi her se litt på hva som er tilgjengelig på markedet i dag og hva som er de beste tilbudene. I tillegg til denne informasjonen er det også lurt å finne frem til kundeanmeldelser og meninger om internettleverandører og mobilabonnement.

Etter hvert som teknologien har utviklet seg har dette også lagt til rette for store endringer og utviklinger i telekommunikasjon, og samfunnet er i dag svært avhengig av disse nye funksjonene.

Telekommunikasjon og populære tjenester

Telekommunikasjon er kommunikasjon som foregår over ulike avstander med hjelp av tegn, lyd eller bilde. Begrepet henvises som oftest til når det gjelder teleteknikk som radio, fjernsyn, telefoni og internett. I dagens samfunn er vi svært avhengige av telekommunikasjon som fungerer da daglige gjøremål og mange av tjenestene i samfunnet fungerer utelukkende gjennom telekommunikasjon.

Dagens mest populære tjenester innen telekommunikasjon er helt klart telefoni, fjernsyn og internett. Disse er vår viktigste kilde til informasjon, kommunikasjon og formidling. Gjennom fjernsynet får vi tilgang til både nasjonale og internasjonale nyheter, telefonen gir oss mulighet til å komme i kontakt med andre mennesker når vi selv ønsker og internettet gir oss tilgang til alt fra nyheter, informasjon innen alle kategorier, kommunikasjon, varehandel mm. Ved hjelp av disse tjenestene blir vi stadig mindre og mindre avhengige av fysiske relasjoner for å skaffe oss den informasjonen og kontakten vi ønsker. Vår sosiale hverdag foregår i stor grad ved hjelp av telekommunikasjon og mange kan nok si at de snakker mer med andre mennesker ved hjelp av internett og telefon enn de gjør på fysiske tilstelninger.

Hvordan finne de tryggeste og mest pålitelige leverandørene

Samtidig som tilbudene og tjenestene innen telekommunikasjon utvikler seg er det viktig at oppgraderingen av sikkerhet følger etter. I dag utleverer vi frivillig svært mye informasjon om oss selv på disse plattformene, og dersom sikkerheten ikke strekker til risikerer vi at svært personlig informasjon kan komme på avveie og misbrukes. Sikkerhet er absolutt noe vi bør ta hensyn til når det kommer til å velge riktig leverandør. Sørg for at du finner all informasjon som er tilgjengelig angående dette fra leverandøren du vurderer før du bestemmer deg. Noe annet du burde tenke på når du skal velge abonnement er også hva det skal brukes til, det er gjerne ulike alternativ som passer best til ulike formål. Mobilabonnement bedrift må gjerne dekke andre behov enn et mobilabonnement for privat bruk.

Den beste måten å finne frem til de tryggeste leverandørene er ved å lese kundeanmeldelser om andres opplevelser og erfaringer. Disse anmeldelsene kommer fra andre som allerede har benyttet seg av leverandøren du vurderer, og på denne måten får du ofte svar på de spørsmålene du sitter med. Det kan ofte være ting man ikke tenker over på forhånd som man legger merke til etter at man har tatt i bruk en tjeneste, og denne informasjonen kan være noe av det som nevnes i disse anmeldelsene. Det er også ideelt for å unngå svindel eller mistenksomme selskaper.

Dagens hovedaktører

Helt fra starten av har Telenor vært en av de største aktørene innen telekommunikasjon i Norge. Selskapet ble etablert allerede i 1855 under navnet Telegrafverket. Et statseid selskap som hadde som mål å knytte sammen de ulike delene av Norge med telegraflinjer. I dag er Telenor en av de største aktørene når det kommer til telefoni, bredbånd og fjernsyn da de i dag er eiere av Canal Digital.

Selv om Telenor er en av de største aktørene har vi i dag flere andre selskaper som er med på å skape et sunt konkurransemarked for disse tjenestene. Noen av de største og mest kjente innen telefoni er Talkmore, Telia og Ice som alle tilbyr en rekke ulike mobilabonnement. I tillegg til mobilabonnement tilbyr alle tre av disse også mobilt bredbånd, mens Telia også er en internett leverandør som i tillegg til mobilt bredbånd også tilbyr fast bredbånd og trådløst bredbånd. Gjennom selskap som Telia kan du også få tilgang til filmer, TV-kanaler og serier fra blant annet C More.

De beste abonnementene og pakketilbudene

Når du skal finne best bredbånd priser og mobilabonnement priser er det viktig å gjøre litt undersøkelser på forhånd. I tillegg til å lese kundeanmeldelser om de ulike selskapene er det også viktig å sammenligne hva de ulike leverandørene tilbyr i sine abonnement. Hos for eksempel Telenor, Ice, OneCall og Telia kan du for eksempel finne alternativ som mobilabonnement fri data og mobilt bredbånd fri data som vil si at du betaler en fast pris og kan bruke så mye data du vil. Dette er ideelt for de som for eksempel strømmer filmer og serier på nett eller spiller dataspill som bruker mye data. Prisen for disse abonnementene varierer fra leverandør til leverandør men du finner gode alternativ i prisklassen 400kr-800kr. De kommer også gjerne med ekstra/inkluderte gratis tjenester og funksjoner. Et telenor mobilabonnement inkluderer for eksempel også tjenester som fri SMS/MMS, et nettsikkerhetsfilter som kalles Nettvern og digital lagringsplass i Min sky.

Dersom du hovedsakelig leter etter en ny bredbånd leverandør er det også en del ting du bør ta hensyn til. Telenor og Telia tilbyr begge mange ulike pakkekombinasjoner for bredbånd fiber. Fiber gir deg bedre bredbåndhastighet noe som kanskje er det viktigste når det kommer til installering av bredbånd. I dag finnes det en rekke nettsider som tilbyr noe som kalles en bredbåndtest eller bredbåndsmåler der du kan se hastigheten slik at du alltid kan kontrollere at du får den hastigheten du betaler for.

Hva du må tenke på dersom du skal bytte leverandør

Mange av abonnementene for telefon eller internett inkluderer noe som kalles en bindingstid. Dette vil si at du i kjøpekontrakten aksepterer at du er bundet til dette selskapet i en gitt periode, og at det vil forekomme en avgift dersom du ønsker å si opp abonnementet før denne tidsperioden er fullført. Dette kan være noe å tenke på når du skal velge abonnement. Dersom du ønsker å prøve ut abonnementet en stund for å se om du er fornøyd bør du se etter et abonnement for mobil, fast bredbånd eller mobilt bredbånd uten binding. Det finnes derimot noen elementer som gjør at du kan si opp abonnementet uten å måtte betale før bindingstiden er over. Dette kan være at selskapet ikke har holdt sin del av kjøpsavtalen som for eksempel at du ikke oppnår forespeilet bredbånd hastighet eller andre brudd på avtalen. Vær oppmerksom på at bindingstiden ikke kan overstige 12 måneder.

Er du utenfor bindingstiden er det svært enkelt å bytte abonnement. Alt du trenger å gjøre er å kontakte selskapet du ønsker å bytte til og si opp det abonnementet du allerede har. Mobilnummeret er ditt eget og du trenger derfor ikke å bekymre deg for å måtte bytte nummer når du bytter selskap. Hvor lang tid det tar å bytte selskap varierer men det skjer normalt sett innen 20 dager.

Nyheter og trender

En av trendene vi ser i dag er at vi som forbrukere blir mer og mer opptatt av sikkerhet. Da vi begynte å få tilgang til internett var det ikke så lett å finne nok informasjon om hvordan det vi deler på nett kan misbrukes av andre. I dag deler vi enda mer om våre personopplysninger på nett, men vi er også mer klar over hva dette innebærer. På grunn av dette har vi fått nye sikkerhetsfunksjoner vi kan benytte oss av for å beskytte disse opplysningene. En av disse er VPN tjenester. Ved å benytte deg av en VPN-tjeneste kan du for eksempel skjule opplysninger som lokasjonen din, og få tilgang til innhold som enten er geobegrenset eller blokkert av staten eller din internettleverandør. NordVPN er et eksempel på en slik tjeneste, men det finnes mange fler. Husk å lese anmeldelser for å finne de beste VPN tjenestene.

Noen andre nyheter vi kan vente oss er blant annet eSIM og 5G. eSIM er et digitalt og innebygd SIM-kort, som skal være mye mer praktisk enn det tradisjonelle SIM-kortet. En av de største fordelene med eSIM er at man vil slippe å måtte vente på et nytt SIM-kort i posten og en eventuell overgang til en ny mobiloperatør vil kunne skje umiddelbart.

5G vil si femte generasjons mobilnett. Dette er en samling av utviklinger og oppgraderinger som følge av de foregående generasjonene 2G, 3G og 4G. Med 5G vil leverandørene kunne tilby en helt annen hastighet og kapasitet. Dette vil trolig føre til helt nye samarbeid der aktører som ikke tidligere har vært til stede på den teknologiske arenaen nå vil dra nytte av tjenestene. Målet er ifølge dem selv at Telenor 5G skal være på plass og tilgjengelig for alle i 2024.

Alt i alt finnes det en del aspekter du burde ta høyde for når du skal velge din internettleverandør eller mobilabonnement. Men så lenge du husker på å sammenligne tilbudene du finner opp mot hverandre, og lese alle kundeanmeldelsene på forhånd er det forholdsvis enkelt å finne frem til de beste alternativene akkurat nå. Husk på at dette er en bransje som er i stadig utvikling, og det kan derfor være svært fordelaktig å følge med på nyhetene og trendene innenfor dette området. Tilbudet eller abonnementet du finner som er det beste i dag, er kanskje ikke det beste lenger om en liten stund. Derfor er det lurt å holde seg oppdatert. Samtidig som å sørge for at en har kontroll på avtalepunktene som bindingstid og lignende, slik at du har full kontroll på når det er mest fordelaktig for deg å bytte dersom du skulle finne et bedre tilbud hos en annen leverandør.

Mer Telekommunikasjon