Nettdating - Slik fungerer online dating i Norge

Nettdating - Slik fungerer online dating i Norge
Nettdating

Nettdating er et fenomen som har vokst betydelig de siste tiårene. Det finnes i dag utallige apper, nettsider og andre arenaer som fokuserer på ulike typer dating. Leter du etter den store kjærligheten? Eller ønsker du en spennende affære? Har du spesifikke preferanser når det gjelder alder, utseende eller annet? Uansett hva du er ute etter og hva du liker, så kommer du nesten garantert til å finne en plattform eller arena som fokuserer på akkurat denne typen dating. Det kan være både moro og spennende å sette i gang med online dating, men det finnes også noen farer og feller man lett kan havne i dersom man ikke gjør de riktige undersøkelsene på forhånd.

Hva er nettdating og hvordan fungerer online dating i Norge

Nettdating er et begrep som brukes om det å bruke ulike medier og tjenester for å komme i kontakt med mennesker og bygge relasjoner. Det foregår som regel gjennom en nettside eller app der man gjerne oppretter en brukerprofil med en beskrivelse av seg selv og hva man er ute etter. Det er også svært vanlig at man laster opp bilder av seg selv slik at man kan se etter mennesker som passer ens preferanser både når det kommer til utseende og interesser. De fleste plattformene har chat eller meldingsfunksjoner som gjør det lett å komme i kontakt med andre brukere.

Dating på nett - et stadig mer populært fenomen

Selv om man gjerne skulle tro at dating via medier er et relativt nytt fenomen som kom på banen da internett ble vanligere, så finnes det flere lignende eksempler før dette. Allerede på midten av 1900 tallet begynte vi å bruke aviser og andre magasiner til å dele kontaktannonser for å finne en partner. Dette var gjerne svært korte beskrivelser av hva man ønsket i en partner og en oppmuntring til å ta kontakt dersom man følte at man passet denne beskrivelsen, og akkurat dette er svært likt med hvordan mangen datingsider og plattformer opererer i dag. Det ble også brukt oppslagstavler rundt omkring til det samme formålet. Nettdating slik vi kjenner det i tak begynte først å ta fart på tidlig 2000 tallet men har i dag vokst til å bli en enorm arena med ulike dating sider, dating apper og andre tjenester. I dag kan vi, hvertfall i følge en undersøkelse av TNS SIFO, gå så langt å si at nettdating ligger på topp over hvor de spurte deltagerne hadde funnet en ny kjæreste de siste 4 årene. Den økende populariteten for dating online har gjort at vi i dag har et enormt utvalg av plattformer å velge mellom, og vi kan også se enkelte utviklinger i trender når det kommer til hvordan vi velger å date.

Hvordan velge gode og tryggedating nettsider

Dersom du er ny på nettdating arenaen er det noen ting du bør tenke på før du velger hvilke plattformer du ønsker å benytte deg av. Det finnes som sagt et enormt utvalg, og som med alle andre selskap på nett så er det viktig at du gjør de riktige undersøkelsene for å velge pålitelige apper eller datingsider. Først og fremst er det viktig at du vet hva det er du leter etter. Mange av selskapene er tilrettelagte for spesifikke preferanser til brukerne sine. Leter du etter den store kjærligheten? Eller er du bare ute etter en spennende flørt? Dette er lurt å ha kontroll på slik at du kan finne den plattformen for dating i Norge som passer deg best. Du vil for eksempel kunne oppleve helt ulike interesser og preferanser fra medlemmer på Match enn på C-date.

Når du vet hva det er du er ute etter, og du har funnet frem til noen datingsider som høres lovende ut, er det beste du kan gjøre å lese om andre sine nettdating erfaringer. Ved å lese kundeanmeldelser fra andre som allerede har brukt disse sidene så er det mye enklere for deg å avgjøre om de gitte plattformene høres ut som gode og pålitelige alternativ. På NorskeAnmeldelser kan du finne en oversikt over alle de mest populære tjenestene for dating i Norge, slik at du kan være sikker på at du har det beste utganspunktet i jakten på din neste partner eller date!

Fordeler og ulemper med nettdating og datingsider

Det finnes flere fordeler og ulemper knyttet til nettdating. En av de mange fordelene er hvor enkelt det er å komme i kontakt med andre mennesker. De fleste sidene og appene har svært funksjonelle meldingstjenester slik at du enkelt kan ta kontakt med noen dersom du kommer over en brukerprofil du finner interessant. Mange har også funksjoner som likes og GIF’er du kan sende andre for å fange oppmerksomheten deres. En annen stor fordel er hvor enkelt det kan være å finne frem til potensielle matcher. Du kan som regel utføre et søk der du filtrerer etter både alder, bosted, interesser, utseende osv. Dette gjør at du enkelt kan finne frem til de medlemmer som stemmer best overens med det du er ute etter. Det er også mye lettere å finne ut om en person virker som noen du kan komme overens med. Man har som regel en brukerprofil som ofte forteller svært mye om en person. Her skriver de gjerne om hvilke interesser de har, hva de gjør på fritiden, hvilken jobb de har eller annet som kan gi deg en inntrykk av hvordan de er som person. Datingsider og apper er også svært brukervennlige og kan som regel brukes hvor som helst. Dette gjør at all tid man har til overs, enten man sitter på bussen eller venter på noen, kan brukes til å snakke eller flørte med brukere.

Selv om dating online har gjort det både enklere og mer praktisk for mennesker å finne potensielle partnere så finnes det også noen baksider. En av de største farene med dating nettsider og apper er at de ofte ber om mye personlig informasjon. Dette kan få svært uheldige konsekvenser dersom det viser seg at plattformen du valgt ikke er pålitelig og misbruker personopplysningene dine, eller at de ikke har gode nok sikkerhetstiltak for å sørge for at de ikke havner i feil hender. Det finnes også en rekke datingsider som ikke tilbyr gratis dating, men som tar betalt enten i form av et abonnement eller for enkelte funksjoner. Les derfor nøye gjennom alle vilkårene og betingelsene når du registrerer deg, og særlig før du oppgir noen betalingsinformasjon, slik at du ikke ender opp med en regning du ikke var forberedt på. En annen ulempe med nettdating er at det kan være vanskelig å bekrefte at den du snakker med faktisk er den de utgir seg for å være og vi kan finne utrolig mange eksempel på mennesker som har blitt utsatt for svindel av personer som utgir seg for å ønske et romantisk forhold, bare for å lure til seg penger eller goder fra den andre parten. Den siste tiden har vi også sett en trend for en mer overfladisk type dating. Dette kan komme av hvor enkelt det er å finne en ny date dersom det var noe som ikke gikk som det skulle med den første. Lettvintheten og det enorme utvalget kan føre til at man blir mer interessert i å bare treffe nye mennesker hele tiden i stedet for å finne en partner for en lengre periode. Finn kjærligheten på nett - les mer om hvordan du kan gjøre dette!

Ulike nisjer innen dating: Senior dating, Utroskap dating, Elite dating ++

Som allerede nevnt har nettdating vokst til å bli en enorm arena med et stort utvalg av ulike tjenester for ulike preferanser. Dette har gjort at det i dag finnes datingsider og apper som er tilpasset helt spesifikke nisjer innen dating. Før så man gjerne på dating online som et hjelpemiddel for å finne sin neste kjæreste eller livspartner, men i dag finnes plattformer som fokuserer på en rekke andre behov. Med alle de nye trendene innen dating plattformer og sosiale medier som man stadig hører er populære hos den yngre generasjonen, så kan det virke skummelt og meningsløst å ta del i disse dersom man er over en viss alder. Derfor har det blitt populært med datingsider og apper som fokuserer på 50+ dating eller senior dating som er mer tilpasset denne generasjonen. Du har også datingsider som for eksempel Victoria Milan som er egnet for mennesker som allerede befinner seg i et forhold, men er ute etter en spennende affære på siden. En annen populær nisje er mennesker med svært høy utdanning som ønsker å møte andre mennesker med samme bakgrunn og utgangspunkt som de. Det finnes flere nettsider som lover at brukerne deres har en viss utdanningsbakgrunn og til og med årsinntekt. I dag finnes det nesten ikke noen begrensninger for hva du kan finne når det kommer til preferanser enten det handler om utseende, alder, seksualitet, fetisjer, interesser eller annet.

Fra nettdating til treff i virkeligheten

Når man treffer noen via dating nettsider kan det være betryggende for mange at kommunikasjonen foregår via meldinger. Dette gjør at man har god tid til å tenke over hva man vil si, og for de som er litt sjenerte kan det også være en mye mer avslappende opplevelse av dating enn når man møter noen ansikt til ansikt. Derfor kan det gjerne være vanskelig å ta steget fra å snakke med noen på nett til å faktisk møte de i virkeligheten. Du bør selvfølgelig bruke litt tid på å bli kjent med personen du snakker med slik at du er sikker på at de er den de utgir seg for å være, og det kan også være lurt å møtes på et offentlig sted de første gangene slik at dere kan bli trygge på hverandre. Dersom du er usikker når det kommer til dating kan du lese noen gode tips til din første date.

Nettdating kan være både en morsom og spennende opplevelse dersom du bruker de rette kanalene og gjør de rette undersøkelsene på forhånd. Det er også en svært god måte å bli kjent med nye mennesker på enten du ønsker deg en kjæreste, venn eller bare en lett flørt. Du kan også bruke dating online til å øve deg på flørting og dating slik at du kan bli mer selvsikker når du treffer noen i virkeligheten. Så lenge du passer på å gjøre de rette undersøkelsene, leser alle kundeanmeldelser og ta de rette forholdsreglene før du skal møte noen, kan du ha det utrolig gøy med dating på nett. Sett i gang nå og finn det du leter etter!

Mer Nettdating