Slik velger du riktig madrass

Slik velger du riktig madrass
Nettbutikker

Dersom du er på utkikk etter en ny madrass, enten fordi du vil forbedre søvnen eller den gamle begynner å bli utslitt, vil den største utfordringen trolig være å finne ut hvor du skal begynne. Vil du ha et budsjettvennlig alternativ eller satse på en fancy modell? Skal den være fast eller myk? Det er mange ting å ta hensyn til, spesielt hvis du skal på madrasshandel for første gang. Vi skal nå gi deg en kort guide som kan hjelpe deg på vei til å velge den perfekte madrassen for deg. Vær klar over at vi her kun skal se på fysiske egenskaper, og ikke ting som utseende, materialer og andre detaljer som ikke har så mye å si for å oppnå god søvn.

Hva er din vanlige sovestilling?

Hvis du aldri har tenkt over din foretrukne sovestilling, bør du prøve å få en oversikt over hvordan du sover før du går til innkjøp av din neste madrass. Du vil sannsynligvis finne ut at du enten sover på ryggen, på magen, på siden eller en kombinasjon av de tre. Denne

informasjonen er viktig fordi det finnes madrasser som er laget med tanke på hvilken stilling madrassbrukeren sover i mesteparten av tiden.

Hva slags fasthet liker du?

Ting blir ytterligere komplisert av det faktum at mange forveksler fasthet med støtte. En støttende madrass er en madrass som plasserer ryggsøylen i en jevn linje, uten noen form for trykkpunkter. Dette kan oppnås både med en myk, en middels fast og en fast madrass. Fasthet refererer kun til hvordan sengen «føles». For å oppsummere: Støttende madrasser finnes gjennom hele fasthetsspekteret.

Hva er din kroppsvekt?

En annen faktor som må tas med i beregningen er vekt. Graden av synking, klemming, avkjøling og støtte madrassen gir påvirkes i stor grad av hvor mye du veier. Du vil bli overrasket over hvor mye bedre du kommer til å sove dersom du lar vekten din være en bestemmende faktor når du skal velge en ny madrass. Uansett din vekt og kroppstype, vil du garantert finne en madrass som tilfredsstiller dine unike søvnbehov.

Hva er ditt budsjett?

Vi har nå gått gjennom noen av de viktigste faktorene du bør vurdere for å finne den perfekte madrassen. Deretter gjenstår et viktig spørsmål: Hvor mye er du villig til å bruke på din neste madrass? Heldigvis finnes det komfortable alternativer for enhver lommebokstørrelse, så det burde ikke være noe problem å finne en seng du vil forelske deg i til en prislapp du er komfortabel med. Og et tips til slutt: Oppsøk en madrassbutikk for å få hjelp fra profesjonelle til å finne riktig madrass for deg. Når du har funnet den perfekte modellen, søker du den opp på internett og kjøper den fra en nettbutikk. Ofte er det tusenlapper å spare hvis du gjør det på denne måten.

Mer Nettbutikker