Oppgrader stilen din: Slik finner du det perfekte slipset

Oppgrader stilen din: Slik finner du det perfekte slipset
Nettbutikker

Slips er en viktig del av moten og et slips kan være prikken over i-en på ditt elegante antrekk. Det er en liten, men viktig detalj, ikke bare når du vil gjøre et profesjonelt inntrykk på kontoret eller på forretningsmiddagen, men også når du skal se presentabel ut før en begivenhet som for eksempel et bryllup eller en begravelse. Vi vil veilede deg om hva du må passe på før du kjøper et nytt slips og hvordan du samtidig unngår en negativ kundeopplevelse.

Slips kan gi et viktig preg av profesjonalitet eller maskulinitet til et antrekk og kan brukes av både menn og kvinner. Enten du aldri har eid et slips før eller du bare trenger å endre litt på garderoben, er det viktig å tenke litt over hva slags slips du leter etter. Da er det selvsagt viktig at du unngår forhandlere med et overveldende antall misfornøyde kunder.

Vi har satt sammen en liten slipsguide, slik at du kan sørge for at en av de viktigste detaljene i garderoben din er på rett plass.

Når passer det å bruke slips?

Å bruke slips kan føles veldig maskulint. I Norge brukes slips blant annet for å fremme et profesjonelt utseende, men er også en viktig detalj ved formelle arrangementer og fester. Mange menn velger å bruke slips for å se elegant ut i både bryllup og begravelser, men også til viktige jobbmiddager eller anledninger når du skal se profesjonell ut.

Hvilke typer slips finnes det?

Ties har faktisk vitenskap bak seg. Lengde og bredde varierer fra slips til slips, og det finnes et bredt utvalg av slips i varierende stoffer. Hvis du føler deg ambisiøs og ønsker å finne et seriøst slipsutseende, kan det være lurt å kontakte en ekspert i en klesbutikk for herrer eller besøke en skredder som kan hjelpe deg med å finne det perfekte slipset akkurat for deg.

Hvordan velger jeg riktig slips?

Slipset skal selvfølgelig passe til deg og din kroppsfasong, men også dressen du bruker som påvirker det fulle bildet. Høyden og bygningen din spiller definitivt en viktig rolle, men det gjør også jakkens jakkeslag (bredden på åpningen over brystet og magen). Herreklær-eksperter sier at den bredeste delen av slipset bør være like bred som ryggen når jakken kneppes opp. Er du slankere eller mindre bør du derfor se etter et tynnere slips.

Det er også meget viktig å ta i betraktning hvilket stoff slipset er laget av. For å få inspirasjon og hjelp til å velge riktig kan du søke på internett etter bilder av personer med lignende kroppsbygning som deg. På denne måten kan du tenke deg hvilket slips som vil passe deg best. Har du samme kroppsbygning som en kjendis? Da er det en sjanse for at det ligger bilder på nett av personen som har på seg slips. Ved å sammenligne og hente inspirasjon fra andre slipsbrukere kan du lettere finne et slips som passer deg.

Hvilken farge skal slipset ha?

Det finnes alle slags mønstre for slips, stripete og prikkete, og det er vanlige slips og spraglete slips med nisse på (merk: nisseslips er kun greit til julelunsj). Hvilken farge du skal velge avhenger av hvordan resten av antrekket ditt er satt sammen. Men det handler også om hudfargen og hårfargen din og til og med fargen på øyne dine. Bruk litt tid på å finne ut hvilke farger som får frem det beste i deg. Det er utrolig fascinerende at et så lite klesplagg kan være så avgjørende.

Sjekk våre anmeldelser før du kjøper et slips

Det er mange muligheter for å få tak i et nytt slips, enten du vil kjøpe et i en fysisk butikk eller på nett. Ønsker du for eksempel å bestille slips på nett, vurder å ta en titt på ASOS, som har et bredt utvalg slips i hyllene, eller kanskje hos Ellos. Du velger selv.

Men en ting er sikker.Om du vuderer å kjøpe et nytt slips – eller kanskje en hel kolleksjon – så er det viktig å velge en forhandler med gode kundeopplevelser slik at slipskjøpet ikke blir en skuffelse. Her på NorskeAnmeldelser har vi gjort jobben for deg og satt sammen en database over de norske nettbutikkene med anmeldelser fra tidligere kunder med egne erfaringer.

Mer Nettbutikker