Dette kan du gjøre for å motvirke tørr og gusten vinterhud

Dette kan du gjøre for å motvirke tørr og gusten vinterhud
Nettbutikker

Hvis du føler deg blek og gusten på denne tiden av året, er du ikke alene. Her er noen enkle ting du kan prøve for å få tilbake gløden.

På sommeren opplever mange at kviser tørker ut og at man får en mer ungdommelig glød i huden. Den gode luftfuktigheten gjør i mange tilfeller at huden ser glattere og mykere ut.

Dessverre skjer ofte det motsatte når det går mot høst og vinter. Etter noen måneder med kalde vintertemperaturer, er det ikke noe spor av den sommerlige gløden igjen.

Man føler seg blek, tørr og stram i huden. Mange får også tørrere hender og lepper på vinteren. Dette er det flere grunner til.


Tørr luft og kunstig varme gir tørr hud

Når temperaturene synker blir luften tørrere, noe som naturligvis også påvirker huden. Dette gjør også at vi varmer opp stuer og soverom med tørr og varm luft fra peiser og varmeovner.

Hvis du i tillegg er veldig glad i å dusje i glovarmt vann, er det ikke rart om du føler deg tørr og stram. Både varme fra dusjen og fra varmeovner tørker ut huden, men å droppe dusjen er heller ikke noe alternativ. Her er noen grep du kan ta for å få mykere og mer glødende hud.


Bruk oljebaserte produkter

Hvis du har en tørr eller sensitiv hudtype, har du kanskje allerede byttet ut vanlige kremer og rensemidler med oljebaserte produkter. Såpebaserte produkter kan tørke ut huden fordi huden blir strippet for sine naturlige oljer.

Gode oljebaserte produkter gjenoppretter derimot den naturlige fuktbalansen i huden, og gjør at huden ser yngre ut.

Ansiktsoljer kan også fungere veldig godt for fet eller kombinert hud, ifølge MinMote. Bare pass på at du velger produkter som passer din hudtype og at du eksfolierer huden først.

Eksfoliering og peeling

Å skrubbe eller eksfoliere huden regelmessig er veldig effektivt for å fjerne døde hudceller og urenheter. Dette gjør også at de neste produktene du bruker trenger lettere inn i huden.

MBC Lasersenter er en medisinsk og kosmetisk laserklinikk i Oslo som både tilbyr profesjonelle hudpleieprodukter til hjemmebruk og en rekke hudfornyende behandlinger. Hos MBC Lasersenter kan du blant annet kjøpe produkter du kan bruke hjemme fra de anerkjente produktseriene ZO Medical og ZO Skin Health.

Produktene ble utviklet av den verdenskjente dermatologen Dr. Zein Obagi, og inneholder ingredienser som har dokumentert effekt på tørr og gusten hud.

En god hudpleiebehandling kan også gjøre underverker for sliten vinterhud. Klinikken tilbyr alt fra milde behandlinger som Hydrafacial til svært effektive peeling-behandlinger.

Smør huden innenfra

Uttrykket om at du blir hva du spiser er kanskje litt overdrevet, men det er ingen hemmelighet at det du spiser og drikker påvirker utseendet ditt.

Pass derfor på at du spiser et sunt og næringsrikt kosthold som gjør at huden får alle næringsstoffene den trenger. Hvis du har tørr hud, er det spesielt viktig å få i deg de essensielle fettsyrene Omega 3 og Omega 6. Disse smører huden fra innsiden, ifølge Klikk.

Prøv en god selvbruning

Huden blir ofte litt blek og gråaktig på vinteren, noe som gjør at urenheter og blå ringer under øynene synes bedre. Da kan det være fint å prøve en god selvbruning som gir huden en frisk, sommerlig glød uten noen av de negative effektene solen gir.

Hvis du er redd for å våkne opp dagen etter med en unaturlig brunfarge, finnes det en rekke produkter som bare gir et hint av farge og som kan brukes inntil du får det resultatet du vil ha. Husk å eksfoliere huden først og vaske hendene godt etterpå for å unngå skjolder.

Husk solfaktor – også på vinteren!

Mange er veldig flinke med å bruke solfaktor på sommeren, men glemmer å beskytte huden mot solen på vinteren. Dette kan på lang sikt gjøre at huden eldes fortere enn nødvendig.

Hvis du synes solkrem føles klissete på huden, så få hjelp til å finne en solkrem som passer huden din bedre på et apotek eller en hudpleieklinikk. Det finnes også mange gode dagkremer som inneholder solfaktor og i tillegg gir huden et hint av farge.

Konklusjon

Huden vår reflekterer ofte hva slags livsstil vi lever. Pass på å gi huden næring både gjennom et sunt kosthold og gode produkter, så holder den seg så frisk som mulig også gjennom vinteren.

Mer Nettbutikker