Lukt i hjemmet
Nettbutikker

Når det kommer til hjemmet vårt er vi mange som ønsker at det første vi møtes av når vi stiger innenfor døren er en duft som hilser oss velkommen, og som gjør at vi føler at dette er et sted vi ønsker å bruke mer tid.

Av og til har vi en duft i hjemmet vårt som vi ikke liker eller som vi ikke blir kvitt, da kan en Air Wick hjelpe oss att få den duften vi vil ha. Ofte ønsker vi bare en god lukt i hjemmet som skaper gode følelser.

Dufter vekker følelser

De fleste assosierer enkelte dufter med følelser eller minner. Mange tenker på jul og julefeiringer når de lukter kanel for eksempel. Grønne epler eller blomster kan minne oss om sommeren. På samme måte kan vi bruke duft hjemme til å skape en følelse eller stemning. På badet ønsker vi kanskje friske dufter som duften av nyvaskede klær, mens på stuen så liker vi kanskje en mer lun lukt som vanilje eller røde bær. Lukten av sitrus oppfattes ofte som ren og frisk så er en bra duft på kjøkkenet.

De fleste av oss bruker en eller annen form for parfyme fordi vi liker å lukte godt. Hva slags parfyme vi bruker er et individuelt valg og kommer an på hva vi liker. Det er veldig mange parfymer å velge mellom og de fleste kan finne noe de liker. Det er også mulig å få laget en parfyme som passer for deg, basert på de luktene man liker.

Å velge en duft man liker

Akkurat som med parfyme er det viktig å velge dufter man liker til hjemmet. Dette skal være dufter som vekker gode følelser og får oss til å føle oss glade. Det finnes veldig mange dufter å velge mellom til hjemmet og også hvordan man ønsker å introdusere de.

Vi har duftlys og oljebrennere som er den mer tradisjonelle måten å introdusere lukt hjemmet, men nå er det mange fler opsjoner. Nå finnes det produkter man kan plugge inn i stikkontakten som gjør at det dufter godt hele tiden. Noen av disse produktene kan man også stille inn slik at de gir ut doser med regelmessig intervall slik at det ikke blir for mye duft, men akkurat passe.

Lukten av kaffe

Lukten av kaffe er det mange som liker. Eiendomsmeglere bruker ofte dette når de skal ha visninger. De passer på å ha nytraktet kaffe slik at lukten sprer seg i hjemmet og gjør at det kjennes mer innbydende. Det samme gjelder lukten av fersk bakst ,og dette er igjen noe de ofte bruker for å hjelpe til med å selge et hus eller en leilighet.

Mange ganger er vi kanskje ikke engang klar over at en spesiell duft gjør at vi vi føler det på en bestemt måte, eller tenker på noe spesielt. Dette er noe butikker bruker ofte. De gjør mye forskning på hvilke dufter som inspirerer noen til å kjøpe noe, eller til å bruke mer tid i butikken, som da også oftest blir til et salg. Noen butikker har en spesiell duft som gir oss en følelse av luksus, et eksempel på dette er Zara Home. Noen butikker legger en liten duftpose i handleposen som gjør at når vi pakker ut det vi har kjøpt, så tenker vi igjen på denne butikken. Dette er også noe som blir hyppig brukt i forbindelse med julevarer, der det ofte lukter granbar eller kanel rundt juleutstillingen så vi får julefølelse, selv om det kanskje bare er november.

Ikke undervurder dufter

Det er altså klart at man ikke skal undervurdere hva en duft kan oppnå. En riktig duft kan altså oppnå mye ved å hjelpe oss å tenke på ting eller vekke følelser i oss. På samme måte er det viktig at en duft ikke blir for overveldende, for da kan det ha motsatt effekt. Vi har nok alle sittet ved siden av noen som har på seg alt for mye parfyme som gjør at vi får vondt i hodet, eller opplevd at en for søt lukt gjør at vi føler oss kvalme. Air Wick er en produsent av dufter til hjemmet og deres produkt som leverer doser av din favorittduft i intervaller hjelper til med å sørge for at dette ikke skjer. Her kan man stille inn produktet til å slippe ut doser i intervaller som passer for deg og ditt hjem, og som gjør at det alltid blir akkurat passe med godlukt.

Mer Nettbutikker