Blir spillindustrien grønn?

Blir spillindustrien grønn?
Nettbutikker

Visste du at spillindustrien består av 970 millioner spillere? Disse spillerne og over 21 bransjegiganter har slått seg sammen for å opprette handlingsfrie steg for å bevare miljøet. De jobber med nye og innovative grønne planer for å forbedre miljøet, redusere klimaendringer, global oppvarming og andre katastrofale utfall innen 2030. Et banner som fikk støtte fra mange spillselskaper, som Sony, Microsoft, Sybo, WildWorks og andre, ble formulert. Disse spillprodusentene har gått sammen for å komme med strategier som kan forbedre planeten og bidra til å bevare miljøet.

I denne artikkelen skal vi utforske de ulike tiltakene spillbransjen iverksetter for å bli grønnere. Det skjer nemlig mye spennende i denne sektoren for at den skal klare å oppnå de ulike klimamålene som verden har satt seg for den nærmeste fremtiden.

Bruk av energieffektiv teknologi

Mens klimaendringene og den generelle uttømmingen av miljøet har fanget blikket for mange i hele bransjen, det være seg spillutgivere, online casino eller spillerne selv, så finnes det nå utførbare steg for å sikre at konseptet med å bli grønnere lar seg gjøre.

Alle har hørt om den kjente spillgiganten Sony Interactive Entertainment. Dette selskapet har tatt initiativ til å lage og bruke energieffektiv teknologi for å redusere sitt karbonavtrykk. De gjør dette ved å introdusere nyskapende teknologi som vil sikre en laveffektsmodus integrert i nye spillkonsoller. Dette vil ikke bare redusere mengden strøm som brukes. Data vil nemlig også bli registrert slik at spillere kan se hvor mye energi de bruker, noe som gjør dem mer bevisste og informerte.

Microsoft forplikter seg til karbonnøytralitet

Microsoft har blitt presset til å forplikte seg til karbonnøytralitet ved å tilføye konseptet til enhetene de lager, men også spillarbeidet. Mange tror at denne spillprodusenten har som mål å redusere utslippene sine i størrelsesorden 30 % innen 2030. I tillegg ser Microsoft på å lære opp brukerne sine gjennom å lage spill med ideen om å velge grønt. De vil legge til en «Det er en bedre verden»-funksjon i alle Minecraft-spill som en kreativ måte å få spillere med på å ta bedre valg for planeten.

Google Stadia skal utgi en guide til fordel for miljøet

Google Stadia er også en tjeneste som bidrar til en grønnere verden ved å tilby en guide som vil introdusere bærekraftig utvikling av spill. Dette vil lære andre måter å lage og bruke spill på, måter som er gunstige for miljøet. I tillegg til dette skal Stadia finansiere et forsknings- og utviklingsprosjekt som vil se på flere måter for å gjøre og markedsføre spillindustrien ytterligere i en grønnere retning.

Hovedbudskap!

Global oppvarming, klimaendringer og forurensning har eksistert lenge, men takket være internett, teknologi og næringer som fremmer grønne prosjekter, blir mennesker og selskaper nå mer oppmerksomme på disse problemene. De oppdager stadig nye og innovative måter som kan forbedre miljøet. Spillbransjen tar flere proaktive skritt mot å bli grønnere. Mange utførbare steg har kommet ut av dette, for eksempel måter å spare energi på, informering av brukerne om å redde planeten, samt mer forskning og utvikling for å finne nye og innovative løsninger.

Mer Nettbutikker