3 tips til å velge den riktige vektdynen 

3 tips til å velge den riktige vektdynen 
Nettbutikker

God søvn er helt essensielt for at vi som mennesker skal fungere. Det er mye som kan påvirke søvnen både positivt og negativt, og det er viktig å finne ut av hva som fungerer for deg. Det er nemlig en rekke endringer du kan gjøre til sengen, rommet og rutinene dine, som kan bedre nattesøvnen din enormt.

Vektdyner har blitt populært den siste tiden, og kan være løsningen din på dårlig søvn. Her er tre tips til å velge riktig dyne.

Finn formålet

Forskning viser at bruk av vektdyne kan lindre uro, stress og angst, og til syvende og sist gi en behagelig følelse i kroppen. Følelsen av ro og trygghet kommer av at dynen er fylt med glasskuler eller lignende materiale, som omfavner og legger mer trykk på kroppen enn en tradisjonell dyne. Det kan være smart å finne ut hvorfor du vil bruke vektdyne før du kjøper en, for å vite hva du skal se etter.

Finn riktig vektklasse

Hvilken dyne som er best for deg varierer stort, og det kommer blant annet an på vekt og preferanse. Det finnes vektdyner til både voksne og barn. En vanlig sommerdyne veier rundt en halv kilo, og en dundyne rundt et kilo. I kontrast så kan en vektdyne veie mellom 3-15 kilo. Det er anbefalt at man velger en dyne som veier rundt 10-15% av egen vekt, slik:

  • Kroppsvekt: 20–30 kg = dyne-vekt: 3 kg

  • Kroppsvekt: 30–50 kg = dyne-vekt: 5 kg

  • Kroppsvekt: 50–70 kg = dyne-vekt: 7 kg

  • Kroppsvekt: 60–90 kg = dyne-vekt: 9 kg

  • Kroppsvekt: 70–110 kg = dyne-vekt: 11 kg

  • Kroppsvekt: 85–130 kg = dyne-vekt: 13 kg

Husk at man er forskjellig, og denne oversikten er ikke nødvendigvis fasiten. Noen liker det tyngre enn andre og derfor er det en god ide å teste ut noen forskjellige. Det viktigste er at du velger en dyne som er tung nok til å ha den effekten den skal, men ikke så tung at du ikke får puste.

To gode dyner

Et godt tips til når du skal ha ny dyne, er å se på noen med gode tilbakemeldinger. Dette er to populære dyner:

Hugged vektdyne er designet for å føles ut som en stor klem, og har spesialinnpakkede kuler som sørger for jevnt og behagelig trykk langs kroppen. Dessuten har de et bredt utvalg i størrelse og vekt, slik at hele familien kan finne en passende dyne.

Cura vektdyne kan fås i vektklasser fra 3-13 kg, og er en av de populære på markedet. De fokuserer på å lage dyner som sikrer en trygghetsfølelse hos brukeren, med sin varme og omfavnende effekt. Trekket til den flotte modellen Pearl har et behagelig bomullstrekk, fylt med silisiumperler i de innsydde rutene.

Vektdyne kan være perfekt for deg som ønsker å forbedre nattesøvnen og prøve noe nytt. Det er blitt bevist å ha god effekt på mennesker som sliter med stress, uro og angstlidelser, og vil garantert gi deg en rolig og behagelig følelse når du sover.

Mer Nettbutikker