Hva er en matkasse og kan dette være et godt alternativ for deg?

Hva er en matkasse og kan dette være et godt alternativ for deg?
Mat og Drikke

I dag ser vi en kontinuerlig økende trend av netthandel og det blir stadig vanligere å bestille på nett. Det finnes nesten ingen grenser for hva som tilbys gjennom nettsider og nettbutikker, og i dag kan du til og med gjøre dagligvarehandelen på nett. Det finnes i dag en rekke virksomheter som tilbyr såkalte matkasser som gjør at du kan bestille mat hjem. Før du setter i gang med å få mat levert på døren på denne måten så er det selvfølgelig viktig at du sørger for at selskapet du vurderer å benytte deg av både er trygt og pålitelig. Den beste måten å gjøre dette på er ved å lese om tidligere kunder sine erfaringer med selskapet på NorskeAnmeldelser. Disse anmeldelsene vil gjøre det mye enklere for deg å avgjøre hvilket selskap som passer best for deg, og å unngå svindel eller dårlig kundebehandling.

Hva er en matkasse?

En matkasse er en sammensetning av ulike råvarer og ingredienser som er del av spesifikke måltider. I en matkasse vil du i tillegg til dagligvarene også finne oppskrifter som forteller deg hvordan de ulike ingrediensene skal tilberedes og brukes. Slike matkasser blir som regel tilbudt som et abonnement som innebærer jevnlige leveranser over en lengre tidsperiode. Som regel vil forbrukeren motta en slik matkasse ukentlig eller annenhver uke. Innholdet i kassen kan tilpasses etter hvor mange personer måltidene skal rekke til, ulike allergier eller til mennesker med spesifikke kostholdspreferanser som vegetarianere og veganere. Hensikten med matkasser er å gjøre det enklere for personer med en travel hverdag som sliter med å få tid til å handle mat og planlegge gode og sunne måltider. Ved å utføre dagligvare handelen på en nettbutikk for mat og få mat levert på døren så unngår man å bruke mye tid på handelen. Det finnes en rekke ulike selskap som tilbyr denne tjenesten noe som gjør at det kan være vanskelig å avgjøre hvilket man ønsker å benytte seg av. Les kundeanmeldelser fra andre som allerede har benyttet seg av for eksempel Adams Matkasse, Godt Levert eller Hello Fresh før du bestemmer deg for hvilket alternativ du ønsker å benytte deg av.

Slik kan du bestille mat hjem med matkasse

Matkasser gjør at du kan bestille mat på nett ved å velge mellom ulike alternativer og sammensetninger av måltider. De forskjellige selskapene tilbyr ulike varianter som ofte er kategorisert etter spesifikasjoner som vegetar, sunn, kjøtt, barnevennlig, glutenfri, rask & enkel og laktosefri. Når du vil bestille mat hjem i form av en matkasse så er det vanlig at du selv velger hvilke måltider du ønsker at kassen skal inneholde. Etter at du har valgt måltidene vet selskapet automatisk hvilke ingredienser som skal være med i kassen og gjør den klar for sending. Så fort kassen er klar vil maten bli levert på døren hjemme hos deg. Du kan som regel velge mellom ulike leveringsdatoer og om du ønsker morgenlevering eller senere på ettermiddagen. Dersom du velger ferdigkomponerte matkasser for jevnlig levering så vil måltidene og oppskriftene som følger med byttes ut hver uke slik at du alltid mottar nye retter. Du vil få beskjed om disse oppskriftene på forhånd slik at du kan velge andre måltider dersom de skulle inneholde noe du ikke liker eller ønsker.

Fordeler og ulemper med matkasse

Lurer du på om du burde benytte deg av en vanlig matbutikk eller netthandel for dagligvarehandelen? Det finnes som sagt en rekke fordeler knyttet til å bestille mat på nett gjennom matkasser, en av de største er helt klart hvor mye tid du kan spare på dette i forhold til å gå i en vanlig matbutikk. Det er ikke bare selve handelen som tar tid i butikken, men også å komme seg både til og fra. Når du benytter deg av en matkasse gjennomføres handelen ved noen få klikk før du får maten levert på døren. En annen fordel er at du slipper å tenke ut måltider selv, i tillegg til at du også får med oppskrift som forklarer i detalj hvordan måltidet tilberedes.

Som med alt annet finnes det selvfølgelig også noen ulemper. En matkasse kan fort ende opp som et dyrere alternativ enn en vanlig butikk da den gjerne ikke inneholder de rimeligste variantene av ingrediensene og ikke har de samme tilbudene som en vanlig butikk. Noe annet som også kan være et problem er at flere av disse matkassene bare er tilgjengelig i utvalgte områder, noe som vil si at du kanskje ikke vil kunne benytte deg av tjenesten dersom du bor langt unna nærmeste by eller tettsted.

En matkasse kan være et godt alternativ for de som sliter med å få tid til mathandel og planlegging av måltider, de som trenger inspirasjon til nye retter og de som bare ikke ønsker å dra på butikken ofte. Før du velger din matkasse er det viktig at du sammenligner tilbudene til de ulike selskapene slik at du finner det alternativet som passer best for deg, i tillegg til å lese om andre kunder sine erfaringer slik at du lett kan unngå selskap som har et dårlig rykte.

Mer Mat og Drikke