Sånn velger du de beste kredittkortene

Sånn velger du de beste kredittkortene
Kreditt og Lån

Når det kommer til det å ha god privatøkonomi, så finnes det mange forskjellige veiledninger når det kommer til dette med kredittkort. For det å bruke penger man ikke har, er noe som helt grunnleggende ikke er en del av en sunn økonomi, men det finnes selvsagt unntak – og det å ha et bra kredittkort tilgjengelig til når man virkelig trenger å bruke det, er absolutt smart. For selv bankene anbefaler at man bruker kredittkort i noen sammenhenger. Her får du vite litt mer både om hvilke situasjoner det er bra å bruke kredittkort, og hvordan du velger det beste kredittkortet for deg.


Guiden til å finne de beste kredittkortene

Det å finne de beste kredittkortene innebærer ikke alltid å snakke med banken sin. For selv om det er det stedet det kanskje føles mest naturlig å begynne, er det ikke nødvendigvis der man får de beste vilkårene og ikke minst de beste rentene – og det er akkurat dette det handler om når det kommer til å velge kort. Det beste kortet, er kortet med de beste vilkårene og de laveste rentene. Det kan føles overveldende å skulle finne frem til, men sider som Allekredittkort.org er perfekt hjelp til dette.

Det å sammenligne de forskjellige mulighetene er nemlig den beste sjansen man har for å finne det beste alternativet, og hvis det er renten som er det aller mest viktige for deg, kan en side som Lavrente.org hjelpe deg med å finne den aller beste løsningen.


Bruk kredittkort på reise

Man hører ofte i reisetips at det er smart å ikke bare ha med seg ett kort på tur, og det sier seg egentlig selv hvorfor: nemlig at man ikke skal være helt strandet uten penger eller mulighet til å betale for seg hvis man får kortet sitt stjålet eller av andre grunner blir nødt til å sperre det. Dette funker selvsagt bare hvis man ikke har alle kortene sine samme sted, hvis man for eksempel får stjålet lommeboken sin. Men dette er ikke det eneste reisetipset som har med kortene dine å gjøre.

Et annet reisetips er nemlig å bruke kredittkort når man er på reise. For til tross for at man selvsagt kan være utsatt for tyveri eller annet økonomisk misbruk på akkurat samme måte som hvis man bruker sitt eget helt vanlige VISA-kort, så er det likevel en stor forskjell. For det er bankens penger man bruker, og ikke sine egne, noe som gjør at man stiller bedre hvis det faktisk skjer noe. Når man anbefaler dette, så er det ikke fordi man anbefaler å låne penger, men å overføre beløpet man har brukt med en gang man kommer hjem - sånn at man slipper å betale rente, ofte i det hele tatt hvis man bare betaler tilbake pengene innenfor en måned.


Smart bruk av kredittkort

Det er også andre sammenhenger der det kan være greit å bruke et kredittkort. Dette kan for eksempel være i tilfeller der man for eksempel har behov for penger med en gang, men for eksempel ikke har nok penger til å betale med. For hva hvis man får akutt behov for rørlegger, har giftig sopp i veggene, kloakken i huset må renoveres, eller noe litt mer hyggelig som at man må betale depositum på en leilighet eller bryllupslokale og trenger mer penger enn det man har. Dette er ypperlige eksempler på gode måter å bruke kredittkort på.

For dette er tilfeller der man vet at man har råd til å betale tilbake pengene uten å få alt for mye renter, fordi man enten allerede har planlagt penger til det, men bare ikke har dem akkurat nå - eller man kan se at man innenfor de neste par månedene vil kunne ha mulighet til å betale tilbake det man har lånt av kortet. Det er nemlig mange som bruker kredittkort til å leve en livsstil de ikke har råd til, og dette anbefales ikke.


Tenk over dette før du bruker kredittkortet ditt

Det å ha et kredittkort tilgjengelig kan være rimelig smart, og med riktig bruk kan det være et godt verktøy som man kan benytte seg av når gode råd er dyre. Her er noen ting du kan tenke over, for å sørge for at du bruker det på den beste måten:

Tenk over om du kan spare, i stedet for å bruke kredittkortet

Tenk over om du har råd til å betale tilbake pengene innenfor den avtalte tidsrammen

Tenk over om du kan vente til du for eksempel får lønn med å kjøpe det du vil bruke kredittkortet til

Dette kan være gode indikatorer på om man kanskje burde vente med å kjøpe noe, i stedet for å bruke kredittkortet sitt og ikke minst muligvis måtte betale renter, eller om det er det riktige å nettopp velge å bruke det. Som med alt som har med penger å gjøre, handler det i bunn og grunn om å ta bevisste valg.

Mer Kreditt og Lån