Hvordan finansiere idretten din?

Hvordan finansiere idretten din?
Kreditt og Lån

Mange nordmenn driver med idrett, og enten du brenner for håndball eller alpint, kan det være høye kostnader forbundet med sporten. Bare utstyret i seg selv kan koste noen tusen kroner, og på toppen av dette kommer reiseutgifter, medlemskontingent og lignende.

Dersom du driver med en idrett du virkelig brenner for, er du kanskje ikke villig til å legge alt på hyllen dersom det blir dyre ekstrautgifter innimellom. Dersom de dyre ekstrautgiftene kommer rett før lønn, gjelder det å finne en gunstig finansieringsmetode.

Hvordan velge riktig lån?

Hvis du har behov for å ta opp et lån for å kunne finansiere idretten du driver med, gjelder det å gjøre litt forarbeid. Ved å sammenligne lån til idrett gjennom Loanscouter, kan du få oversikten du trenger.

Sammenlign lån fra flere aktuelle banker, slik at du kan velge det mest gunstige alternativet. La oss se nærmere på hvilke faktorer avgjør om et lån er gunstig eller ikke.

Effektiv rente og nedbetalingstid

Det er særlig viktig å se på effektiv rente og nedbetalingstid. Den effektive renten vil gi deg oversikt over hva lånet vil koste deg, og tar med både gebyrer og renter i beregningen.

Husk at lån uten sikkerhet ofte har relativt høy rente og dyre gebyrer. Dette gjør at usikrede lån stort sett koster litt mer enn lån med sikkerhet.

Forbrukslån er et eksempel på lån uten sikkerhet, og er kanskje den mest aktuelle låneformen når man har uforutsette utgifter til idrett.

Velg uansett banken som kan tilby ønsket lånebeløp til lavest mulig effektiv rente, og med en nedbetalingstid som passer din økonomi.

Ikke lån mer enn du trenger

Spiller du for eksempel håndball, kan det hende at du må betale for reiser til turneringer og cuper. Om du skal ta opp et lån for å dekke utgifter som dette, kan det være lurt å ikke låne mer enn hva du faktisk trenger.

Husk at et lån skal bli tilbakebetalt med renter og eventuelle gebyrer, noe som kan bli nokså dyrt om du låner mye mer enn du trenger.

Alternative finansieringsmetoder når idretten blir for dyr

Det finnes alternativer til lån hos banken. For noen er privat lån en mer gunstig løsning, da de potensielt kan slippe renter og gebyrer.

Privatlån kan for eksempel være et lån du tar opp gjennom familie, arbeidsgiver eller andre du kjenner.

Et annet alternativ er å jobbe ekstra en periode, slik at lønnsutbetalingen blir litt høyere. Eller hva med å selge unna ting du ikke lenger har bruk for? Mange har ting som kan selges, og dette kan potensielt dekke kostnadene du har til håndball eller annen idrett.

Mer Kreditt og Lån