Slik har teknologi forvandlet hverdagen vår 

Slik har teknologi forvandlet hverdagen vår 
Generell

Livene vi lever i dag er drastisk forskjellige fra hvordan vi levde før. Og det kan være vanskelig å forestille seg å gå tilbake til hvordan vi pleide å leve før. Fordi vi mennesker tilpasser oss ekstremt fort er det lett å glemme hvor heldige vi faktisk er når det kommer til den enorme utviklingen vi som samfunn har vært gjennom som har gjort livene våre utrolig mye enklere. I denne artikkelen skal vi derfor se på noen av de tingene som virkelig definerer måten vi lever på i dag.

Det er mange ting man kan ta tak i når det kommer til dette emnet, men for enkelhetens skyld skal vi ta for oss de aller mest revolusjonerende tingene, og her er det mange spennende ting man kan velge mellom.

Smartteknologi som gjør hverdagen enklere

Smartteknologi er noe som mange har i dag og løsninger du får kjøpt fra for eksempellumier.no har blitt ufattelig populære. Det at vi ikke bare har en enklere hverdag på grunn av disse smartløsningene, men også kan leve både billigere og mer bærekraftig som et resultat av dem, er noe som absolutt er verdt å merke seg. Her er noen av de fantastiske tingene vi snakker om når vi snakker om smarthus og annen smartteknologi:

 • Du kan i dag låse opp døren din med mobilen! Dette gjør det mye enklere å for eksempel slippe inn håndverkere, familie som kommer på besøk mens du fortsatt er på jobb eller unger som kommer hjem fra skolen før deg, men ikke har sin egen nøkkel enda.
 • Du kan styre lyset i hjemmet med en app på mobilen. Her kan du stille inn styrke, farge og ikke minst kan du slå lyset både av og på, noe som er gunstig hvis du er på ferie og vil at det skal se ut som at det er noen hjemme, eller du ligger i senga og ikke orker å reise deg opp for å slå av lyset. Det virker også fantastisk om vinteren, fordi du kan skru på lyset automatisk på samme tidspunkt som alarmen din, sånn at det blir enklere å stå opp.
 • Du kan kontrollere temperaturen i hjemmet ditt enten du er hjemme eller ikke og kan velge å gjøre det manuelt eller å ha automatiske innstillinger som gjør at temperaturen regulerer seg etter hvor varmt eller kaldt det er. Dette kan gjøre det mye mer effektivt med tanke på prisen på oppvarming, og er noe som er bra for både lommeboka og miljøet, akkurat som når du fokuserer på å spare strøm generelt.
 • Du kan gjøre enhetene som er koblet på systemet ditt strømløse om natten eller når du ikke er hjemme. Dette reduserer risikoen for brann og sparer samtidig penger.
 • Du kan også installere sensorer for innbrudd, brann og vannlekkasje, sånn at du får beskjed fortere når du ikke er hjemme og kan begrense skaden mye bedre.
 • Du kan installere automatisk sensor som slår lyset av og på i rom du bruker lite (for eksempel på badet eller i gangen).

Alt dette kan være en glimrende investering hvis du eier det stedet du bor, men er også relevant å se etter uansett om du eier eller leier stedet du bor.

Muligheten til å handle på nett

Vi har aldri handlet så mye på nett som vi gjør i dag, og dette er en ting som virkelig er definerende for den utviklingen vi har sett når det kommer til mønstre for forbruket vårt. Og det at vi handler på nett er ikke bare mer praktisk, det endrer også på hva vi kjøper. Det å handle på nett er noe helt annet enn å kjøpe noe i en butikk. Her er noen av grunnene til det:

 • Du har et mye større utvalg av produkter enn du vil ha i en vanlig butikk, rett og slett fordi det ikke er restriksjoner i forhold til plass. Dette er grunnen til at mange butikker ofte har produkter som er “online exclusive”.
 • Du har mye enklere tilgang til flere merker og bedrifter. Muligheten for å finne akkurat det du ser etter er mye større på nett enn i en butikk, fordi utvalget fra små forhandlere er så bra. Dette gjør at vi kan bruke pengene våre smartere, og støtte mindre bedrifter vi ønsker å se mer av.
 • Det sparer deg både tid og penger. Tid, fordi du slipper å lete i butikker eller bruke tid på transport. Penger, fordi du ofte får bedre priser på nett fordi konkurransen er høyere.

Det er ikke noen tvil om at nordmenn handler på nett i mye høyere grad nå enn det vi gjorde før, og dette er en spennende utvikling ikke bare med tanke på teknologien, men i forhold til hvordan vi tenker som forbrukere og hvordan vi velger å bruke pengene våre.

Sosiale medier

Man kan ikke snakke om utviklingen innenfor teknologi og påvirkningen på måten vi lever på uten å snakke om sosiale medier. Det er mye snakk om både fordelene og ulempene ved bruken av sosiale medier, men uansett hvordan vi ser på det, har det revolusjonert samfunnet vårt på mange måter man kanskje ikke snakker så mye om når man snakker om disse fordelene og ulempene. Her er noen av de fordelene som virkelig er verdt å nevne når det kommer til den innvirkningen sosiale medier har hatt på samfunnet vårt:

 • De store industriene har ikke monopol lenger. Det er mye enklere for artister, kunstnere, bedrifter og personer generelt å gjøre seg bemerket på både det nasjonale og internasjonale markedet. Dette har skapt mye større diversitet, noe som er virkelig viktig.
 • Vi har adgang til flere usensurerte stemmer. Samfunn og politikk formes av hvilken informasjon vi får og sosiale medier har endret adgangen vår til flere stemmer, noe som har vært revolusjonerende.
 • Det er enklere å finne likesinnede. Dette har skape mange verdifulle fellesskaper som kanskje ikke hadde eksistert ellers, og dette har direkte innvirkningen på både livet og den mentale helsen til mange som kanskje ikke kunne speile seg på samme måte før.

Mer Generell