Slik forbereder du deg til eksamen

Slik forbereder du deg til eksamen
Generell

Kalenderen viser desember, og vi vet alle hva det betyr. Det er snart jul. Om noen korte uker er det juleferie, og det er noe både elever og studenter har sett frem til i mange måneder. Men det er en ting mange av dem er nødt til å gjennomføre først, og det er eksamen.

Eksamensforberedelser i forbindelse med jul er nok aller mest aktuelt for de som studerer på høyskoler og universitet. Disse har avsluttende eksamener i slutten av hvert semester, slik at de skal kunne ta fatt på nye emner på nyåret.

Hvis du trenger hjelp og gode råd til hvordan du forbereder deg til eksamen, så kan Inspio være til hjelp. Les mer på Inspio. Når det er sagt, så kan også denne plattformen være nyttig i forbindelse med vanlige oppgaver eller lekser for elever på lavere trinn.

I denne artikkelen skal vi gi deg noen tips om hva du bør huske på når du driver med eksamensforberedelser.

Gå gjennom pensum

I og med at eksamensforberedelser går ut på nettopp det å gå gjennom pensum, så kommer ikke dette punktet som noen bombe på noen. Men du er altså nødt til å gå gjennom pensum, og du er nødt til å gjøre det grundig.

Det er tross alt pensumlitteraturen du har foran deg på bordet som eksamenen tar utgangspunkt i. Jo bedre kontroll du har på pensumlitteraturen, jo bedre forberedt vil du være til eksamen.

Øv på å skrive oppgaver

Eksamen går veldig sjelden ut på ja/nei-spørsmål eller har svaralternativer. Som regel går eksamen ut på å skrive oppgaver. Omstendighetene rundt oppgaveskrivingen vil variere med utgangspunkt i hvilken type eksamen det er.

Kortsvarseksamen pleier å strekke seg over et par timer, mens du ofte får noen dager på å besvare problemstillingen i en langsvarseksamen. Men i begge tilfeller vil det være lurt å ha øvd litt på å skrive oppgaver i forkant. Gjerne også under tidspress.

Få i deg næring og nok søvn

Eksamensforberedelser kan være altoppslukende, men det er samtidig viktig at det ikke fører til at du neglisjerer andre viktige ting som mat, drikke og søvn.

Det høres skikkelig klisjeaktig ut, men næring og nok søvn er også viktig for at du skal være i stand til å prestere bra på eksamen.

Husk å ta pauser

Sist, men absolutt ikke minst: Husk å ta pauser i eksamensforberedelsene. Det vil si å sette av perioder hvor du gjør noe helt annet, som for eksempel å gå en tur, spille casinospill eller gjøre noe annet du liker.

Mer Generell