Hvordan forberede seg til en fottur   

Hvordan forberede seg til en fottur   
Generell

Det er mange måter vi mennesker kan få litt trening på. Et av de mest populære alternativene er å løpe. Dette er en flott form for kondisjonstrening som lar deg tilbringe litt velfortjent tid i naturen. Men dersom målet ditt er å bygge muskler, kan det være smart å prøve litt vektløfting. Dette er en fin måte å oppnå styrke på, og et treningsstudio er et fantastisk sted for dette formålet.

En treningsøkt trenger imidlertid ikke å være populær for å være effektiv. For eksempel, selv om mange mennesker gjør det, er ikke fotturer et førstevalg for trening. Det er imidlertid noe av det beste du kan gjøre. Det bygger styrke i bena dine, forbedrer kondisjonen, og du vil trolig kunne nyte en flott utsikt underveis. Men dersom du ikke har vandret så mye før, er det en god sjanse for at du kanskje er en nybegynner. I så fall kan det være lurt å lese gjennom følgende tips.

Kom i form

Selv om turstier kan ha forskjellige vanskelighetsgrader, vil du trenge et anstendig kondisjonsnivå for å klare å fullføre noen av dem. Du vil kanskje bevege deg opp en bratt bakke, i ulendt terreng, over en betydelig periode. Det kan være svært anstrengende for bena og hjerte- og karsystemet. Selv om et grunnleggende kondisjonsnivå vil være tilstrekkelig for nybegynnere, må du ikke begi deg ut på fottur uten noen som helst trening. Løping, gåing og sykling vil bidra til å forbedre kondisjonen din til en fottur.

Ikke overtren

Ikke prøv å ta igjen det tapte når det kommer til trening. For eksempel, dersom du har som mål å ta en fottur om en ukes tid, skal du ikke trene som en galning for å bli klar. Enten prøv det på det kondisjonsnivået du er på i øyeblikket, eller bruk litt mer tid til å trene. Dersom du overtrener, kommer du til å pådra deg skader. Dersom skaden ikke oppstår mens du trener, kan det hende det skjer mens du er på fottur – noe du vil unngå. Hvis du blir frustrert over behovet for å hvile, kan du slappe helt av. Det finnes mange måter du kan slå i hjel tid på mens du hviler. Et godt eksempel på dette vil være å spille online casinospill. Dette er både oppslukende og underholdende, noe som gjør at du ikke vil ofre trening en tanke. Et godt alternativ for spillere som deg er spilleautomater.

Strekk ut

Som allerede nevnt vil det å pådra deg en skade mens du er halvveis i løypa være det siste du ønsker. En av de vanligste årsakene til at dette skjer er stramme muskler. Derfor er det viktig at du strekker deg ut før du legger ut på fotturen. Ikke bare gjør dette på turdagen. Prøv å gjøre det til en vane. Sørg for å varme opp leggene, lårene og hamstrings før du belaster bena.

Bruk riktige klær

Avhengig av turen du velger, kan mengden fleksibilitet du trenger variere. Dette betyr ikke at du må være en profesjonell idrettsutøver, men det å ha ukomfortable klær er definitivt verdt å unngå. For eksempel vil det å bruke jeans på en fottur være noe som kommer til å påvirke deg negativt før eller senere. Ikke bare vil det være ekstremt ubehagelig, men det er en god mulighet for at jeansene dine vil bli ødelagte. Kortbukser, leggings og pustende T-skjorter er de beste alternativene.

Mer Generell