Fikk du med deg sesongavslutningen i England?

Fikk du med deg sesongavslutningen i England?
Generell

Det ble vilt, noe som ofte er tilfellet med fotball. Fotball er verdens største sport av en årsak, og noe som veldig mange følger. Det som var spesielt denne sesongen var at veldig mye stod på spill før den siste kampdagen. Satte du deg ned foran TV-en og håpte på at Liverpool skulle klare det, eller at Leeds skulle overleve. Håpte du på sistnevnte så har du nok det bra, mens førstnevnte, vel, det ble bare med nesten for å si det sånn.

Men det var spennende, mye lenger enn de fleste hadde antatt på forhånd hvor Manchester City lå under frem til det 75 minutt. Men de snudde det, på en eller annen måte gikk de fra 0-2 til 3-2 på bare 5 minutter og sikret seg med det Premier League tittelen. Kanskje er det derfor det blir kalt for verdens beste liga?

Det er sikkert en grunn til at så mange nordmenn spiller på norgecasino.com, for å få være med på spenningen. I så stor grad man kan så klart!

Bunnstriden

Men det var ikke bare på toppen at det gikk hardt for seg. Også bunnstriden var uklar før siste kamprunde, hvor Leeds måtte få et bedre resultat enn det Burnley gjorde. Med tanke på at Burnley møtte Newcastle hjemme, mens Leeds var borte mot Brentford. De fleste antok at Burnley ville vinne, om enn bare for at de hadde mer å spille for.

Og med tanke på at Brentford er så gode, så føltes det som om det var klart på forhånd. Men sånn gikk det ikke faktisk. Burnley tapte 1-2 hjemme, til tross for trøstemål fra Cornet, mens Leeds vant 1-2 borte! Det betyr at mange nordmenns favorittlag overlever enda en sesong i toppdivisjonen.

Europaplassene

«Verdens» største fotballklubb hadde en heller svak sesongavslutning. Med tap mot Crystal Palace borte så var det klart for Conference League, siden West Ham ledet mot Brighton. Men et par sene mål fra sistnevnte gjorde at Manchester United karret seg opp til Europa League, uten å ha gjort seg fortjent til det, sånn egentlig. Men da er det jo sånn at fotballgale nordmenn har Europas nest største turnering å se frem til neste gang de tar seg en fotballtur, og det er ikke dårlig bare det.

Det samme er tilfellet for de som har hjertet bankende for Arsenal. Klubben klarte ikke å komme seg til Champions League, selv med 5-1 seier mot Everton. De kunne ha vunnet 100-0 og det ville ikke hjulpet, takket være Tottenham.

Det å være «Spursy» betyr ingenting for Antonio Conte som inspirerte laget til en 5-0 seier borte mot «norske» Norwich.

Så City vant gullet, Liverpool var best, men egentlig ikke. Chelsea og Tottenham til Champions League, og Arsenal og Manchester United til Europa League. I bunnen finner vi Norwich, Watford og Burnley.

Og hvem vet hva som vil skje neste år? Spennende blir det uansett, så hvorfor ikke sette noen kroner på den du tror vinner Premier League 2022-2023?

Mer Generell