Topp 5 betalingsmetoder på nett

Topp 5 betalingsmetoder på nett
Finans

Når man handler på nett, betaler regninger eller bestiller reiser og overnatting er det greit å vite hvilke betalingsmetoder som er tilgjengelige, og hvilke som er best. Derfor har vi skrevet denne artikkelen, som forteller deg hvilke betalingsmetoder som er de 5 beste å bruke på nett. Når man foretar transaksjoner på nett, er det viktig å vite om nettsiden man er på, og ikke minst at betalingsmetoden man bruker, er trygg.

For å vite at nettsiden man er på er trygg, bør man først og fremst sjekke at URL-en er sikret med en SSL-kryptering. Det ser man ved at det er en grønn hengelås ved siden av URL-en, og at det står «https». I tillegg kan det være lurt å lese omtaler om nettsiden, hvis den ikke allerede er populær og pålitelig. For eksempel hvis man skal kjøpe noe på Momondo eller Zalando, trenger man ikke å bekymre seg for at nettsiden er trygg eller ikke.

Kreditt vs. debet: Hva bør man velge?

Kreditt er en veldig beleilig betalingsmetode på nett, som lar deg kjøpe det du ønsker, for å så betale det senere. Det er perfekt hvis du for eksempel skal kjøpe noe på tilbud, som går ut rett før du får inn penger på konto, eller lignende. Flere betalingsmetoder som tilbyr kjøp på kreditt gir deg fleksible løsninger, både med og uten renter og med og uten delbetaling.

Med det sagt, så er det naturligvis noen situasjoner man ikke bør bruke kreditt i. For eksempel hvis man vet at man har et problem med impuls, eller at man er usikker på når eller om man vil kunne betale tilbake pengene.

Med debet betaler man med penger man har tilgjengelig på kontoen fra før, slik at man ikke trenger å tenke på at man må betale det senere. Man slipper også ofte å betale renter og gebyrer når man velger dette fremfor kreditt. Den mest populære betalingsmetoden når man vil betale med penger man har, er debitkort som Visa.

Hvor tilgjengelig er betalingsmetodene?

I dag er det utrolig mange betalingsmetoder på nett, og derfor mange alternativer å velge mellom når man skal utføre transaksjoner på nett. Avhengig av nettsiden man handler på, kan utvalget av godtatte betalingsmetoder være stort. Det er spesielt tilfelle for kles- og sminkehandel på nett. På slike nettsider kan man ofte velge mellom både betalingskort og et kredittalternativ. Vanligvis er det kun ett alternativ tilgjengelig for kredittbetaling.

Topp 5 beste betalingsmetoder på nett:

  • Visakort

Visakort er uten tvil den mest populære betalingsmetoden på nett og ellers. Metoden kan brukes overalt på nett, og transaksjoner med denne metoden er veldig smidige og raske. Når man bruker denne betalingsmetoden på nett, er det viktig å huske på kodebrikka si, dersom man ikke har Bank ID på mobil. De fleste nettsider vil nemlig kreve at man bekrefter transaksjonen med Bank ID, for å forsikre at det er ditt bankkort.

  • Kredittkort

Betaling med kredittkort er på nett er også veldig populært, spesielt med MasterCard. Kredittkort betalinger bør nok unngås når det er mulig, med tanke på de høye rentene og gebyrene som kommer med kortet. Men i noen situasjoner kan det være greit å bruke det, som når man får goder av å bruke kortet og/eller man vet at man kan betale tilbake pengene. Kredittkort, som MasterCard og Bank Norwegian kort kan også brukes nesten overalt på nett.

  • Zimpler

Zimpler er en betalingsløsning som lar deg gjøre betalinger rett fra banken din. Med andre ord fungerer det mer eller mer på samme måte som vanlige betalinger med bankkort og kredittkort. Denne betalingsmetoden er fungerer bra både for kundene og for nettstedet, da den er så rask og lett å bruke.

  • Klarna

Klarna er en favoritt for mange når det gjelder betalingsmetoder på nett. Med denne betalingsmetoden kan du velge mellom følgende kredittalternativer; Betal innen 14 dager, månedsfaktura eller delbetaling. De har også en betalingsløsning for kortbetalinger, der du kan bruke kortet du allerede har lagret på Klarna-kontoen din.

  • Qliro

Qliro er også en kreditt-betalingsmetode, som kan brukes hos noen kjente nettsider som blant annet Lyko. Denne metoden er også veldig pålitelig og smidig å bruke, slik som Klarna. Med Qliro kan man også betale senere, eller dele opp betalingen sin. Velger man å betale senere, men ønsker å dele opp betalingen isteden når man får første faktura, kan man isteden betale inn et mindre beløp, så blir det automatisk endret til delbetaling.

Mer Finans