Situasjoner hvor et lån kan hjelpe deg

Situasjoner hvor et lån kan hjelpe deg
Finans

Livet er uforutsigbart. I praksis betyr det at det er ingen av oss som vet hva som skjer rundt neste sving, uavhengig av hvor du befinner deg. Dette er en metafor som fungerer for de fleste av livets aspekter, ikke bare når du befinner deg på motorveien i 110 km/t.

Derfor kan det sies at det er mange situasjoner hvor et lite lån kan komme godt med. Hvis du befinner deg i noen av situasjonene vi skal se nærmere på nedenfor, så kan du prøve Loanscouter. Det er en aktør som kanskje kan hjelpe deg!

Uforutsette utgifter

I og med at livet er uforutsigbart, er det ikke slik at man vet nøyaktig hva som skjer før det faktisk har skjedd. Å være huseier er et klassisk eksempel på en slik situasjon. Før du vet ord av det, så har det oppstått en situasjon som byr på en større utgiftspost.

Fellesnevneren for disse situasjonene pleier å være at man ikke er forberedt. Det kan for eksempel være at det plutselig oppstår en vannlekkasje. Dette er noe som få fikses i løpet av kort tid, og det er svært sjelden at dette skjer på et beleilig tidspunkt i forhold til økonomi.

Man kan også oppleve at viktige ting som oppvaskmaskin eller kjøleskap plutselig slutter å fungere. Da haster det ofte med å kjøpe noe nytt, noe som kan koste mange tusen kroner. Er det for eksempel rett før lønning, kan kanskje et lån hjelpe.

Et annet eksempel på en situasjon der uforutsette utgifter oppstår, er hvis bilen plutselig må på verksted. Dette kan medføre høye kostnader som gjerne må dekkes der og da. Da kan et lån i mange tilfeller være løsningen.

Oppussing

Det er mange som bor i en bolig hvor forholdene ikke er helt optimale. Opplever du for eksempel at komfyren din er så gammel at sikringen går hver gang du prøver å lage mat? Den må byttes, og kanskje vurderer du å pusse opp kjøkkenet samtidig.

I likhet med de uforutsette utgiftene, er et umiddelbart behov for oppussing sjeldent noe som kommer når det passer med tanke på økonomien. Dermed er dette enda et eksempel på en situasjon hvor et lån kan hjelpe deg.

Refinansiering av dyre lån

Foruten uforutsette utgifter og oppussing, kan man også oppleve å ha behov for lån i forbindelse med refinansiering. Dette betyr at man tar opp et nytt lån, og bruker dette til å dekke andre eksisterende lån.

En typisk situasjon der refinansiering kan være nyttig, er når man har mange dyre smålån – for eksempel i form av forbrukslån. Disse kan ofte ha høy rente, slik at lånene blir dyre å betale på.

Tar du opp et refinansieringslån, kan du potensielt spare en god del penger hver måned. Dette skyldes først og fremst sparte renteutgifter og mindre lånekostnader. En annen fordel med refinansiering, er at man kan få bedre kontroll og oversikt over økonomien sin.

Store begivenheter

Livet kan by på små og store hendelser som koster penger, enten det er snakk om bryllup, konfirmasjon, dåp, et nytt familiemedlem eller en reise. Dette kan bety at du har behov for et lån, slik at de ekstraordinære kostnadene kan dekkes.

Forbrukslån er en låneform som er vanlig å benytte seg av i situasjoner som dette. Lånet er uten sikkerhet, og kan derfor brukes på det du selv vil.

Du trenger ikke nødvendigvis å ta opp lån

Det er ikke slik at du ta opp lån for å dekke uforutsette utgifter eller andre kostnader. Det finnes nemlig andre måter å løse disse problemene på også.

Hvis du ikke er så begeistret for tanken på å ta opp et lån, så har du flere andre alternativer som du kan benytte deg av. Et av disse alternativene, er å tenke langsiktig i forkant og sette til side en mindre sum (eller så mye som du kan) hver eneste måned.

En mindre sum vil til slutt bli en stor sum, som du kan bruke til enten uforutsette utgifter, oppussing eller begge deler!

Du kan også selge unna diverse eiendeler du ikke lenger har bruk for. Bruktsalg kan potensielt gi deg pengene du trenger, enten du selger unna elektronikk, arvesølv eller andre ting.

Mer Finans