Sånn kommer du i gang med aksjer

Sånn kommer du i gang med aksjer
Finans

Det er mange grunner til at mange flere nordmenn ønsker å begynne å investere i aksjer. Og den økningen vi så i 2020 ser ikke ut til å flate ut i 2021. Det å investere i aksjer har nemlig fått endret ryktet sitt fra noe man nesten trengte en utdannelse for å finne ut av, til det det faktisk er – noe alle kan gjøre hvis man bare bruker bittelitt tid på å sette seg inn i de viktigste tingene. Alle kan tjene penger på aksjer, og man trenger ikke å være profesjonell.

Det å komme i gang med aksjer er mye lettere enn man tror, og selv om det kanskje kan virke overveldende, er det ganske enkelt å gjøre seg kjent med de tingene man trenger å vite for å komme godt fra start – uansett hvilken mengde erfaring man har fra før.

Bare start!

Det heldigvis ikke så vanskelig å få overblikk over når man bare har kommet i gang med prosessen med å sette seg inn i markedet og ikke minst tenke over hvilken investeringsstrategi man ønsker å ha. Det er viktige ord og uttrykk å lære seg, og ikke minst er det viktig at man bruker litt tid på å sette seg inn i noen viktige ting når det kommer til både prosessene, fallgruvene og ikke minst aksjene man vurderer å kjøpe - men det er verdt det!

Det er ikke vanskelig å handle aksjer. Og selv om du er helt nybegynner, er det heldigvis relativt enkelt å sette seg inn i det du trenger for å komme i gang. For til tross for at mange føler at de må vite alt før de begynner, er det med aksjer som med alt annet – du lærer aller mest mens du gjør det! For det å sitte å lese om det, vil ikke gi deg den innsikten du trenger, men det vil den erfaringen du gjør deg underveis.

Disse tingene er viktige å huske

Før du begynner er det selvsagt noen ting som er viktige å få styr på, sånn at prosessen din blir best mulig, og dette er alt sammen ting du får vite her - sånn at du kan bruke energien din der det virkelig teller. Dette er de viktigste tingene du må tenke på før du begynner å investere:

  • Velg riktig handelsplattform. Det å velge handelsplattform er en av de aller viktigste valgene du tar. Dette er derfor noe du skal bruke god tid på, sånn at du kan finne den plattformen som er riktig for deg. Forskjellige plattformer har ofte forskjellige gebyrer, forskjellige aksjer man kan kjøpe, forskjellige funksjoner og forskjellige muligheter generelt. Ofte vil det være små variasjoner, men disse små variasjonene kan gi store utslag.
  • Sett deg inn i de selskapene du vil investere i. Det er helt avgjørende at man setter seg inn i de selskapene man vil investere i. Enten du vil investere i kryptovaluta, olje eller noe helt annet, er det viktig at du har satt deg inn i investeringen din - sånn at du kan få mest mulig ut av den på lang sikt.
  • Ta råd fra eksperter, men lytt aldri ukritisk. Det er alltid bra å høre på råd fra de som vet mer enn deg. Men det betyr ikke at du skal handle ukritisk og bare følge de tingene de anbefaler. Du skal alltid vurdere det i forhold til både deg selv som investor, strategien din og ikke minst den kunnskapen du har om investeringsobjektet.
  • Tenk over strategien din. Det er selvsagt mulig å investere uten å ha en strategi, men man kan ikke si at dette er noe som anbefales. Når man har en strategi, er det mye enklere å ta valg underveis, fordi man alltid har et kompass å styre etter. Denne burde inneholde både generelle mål og ønsker, og ikke minst hva din egen risikotoleranse er og hvordan du vil forvalte investeringene dine.

Når du har dette klart for deg, og med i tankene, er det mye lettere for deg å ta de rette valgene helt fra begynnelsen og få suksess med investeringene dine. Ta alltid dine egne valg og sett deg godt inn i ting og vurder risikoen, og din egen risikovillighet, så kommer du godt fra start.

Mer Finans