Beste nettmegler for aksjehandel

Beste nettmegler for aksjehandel
Finans

Aksjehandel har med årene blitt noe alle kan delta i. I dag er det nemlig flere nettmeglere som lar deg logge inn i tradingsystemer og kjøpe aksjer i løpet av sekunder. Det står i sterk kontrast til gamle dager, der det kunne ta flere dager å få fatt i en aksje.

Teknologien har åpnet opp for at alle kan investere, så lenge de er over 18 år og har tilgang til internett. Med årene har det kommet nettmeglere som ønsker å selge sine tjenester til denne målgruppen. Mange forskjellige alternativer florerer nå.

Så, hvordan skal du velge den beste nettmegleren for deg? Vi gir deg i denne artikkelen tips til hvordan du bør velge en nettmegler i mylderet av alternativer.

Vurder antall investeringsalternativer

Alle de beste investmentbolag vet at antall investeringsalternativer er viktig på plattformen en skal bruke. Har du virkelig troen på et selskap du skal investere i, er det tross alt viktig at dette selskapet er mulig å investere i hos din nettmegler. Dette er dessverre ikke alltid tilfellet.

Jo flere muligheter nettmegleren gir deg, jo bedre er det for din avkastning. Dette gjelder ikke bare i form av aksjer, da du også i dag kan investere i for eksempel råvarer og kryptovaluta. Still opp nettmeglerne ved siden av hverandre, og se hvor mange investeringsalternativer du får.

Et annet poeng å vurdere er hvor tilgjengelige disse mulighetene er. Filtre og andre måter å finne frem på kan spille en rolle, spesielt dersom du trader og ønsker å handle raskt. Da gjelder det at brukervennligheten er høy.

Kurtasje og andre kostnader

Skal du handle på börsen idag i Norge, vil det komme kurtasje fra de fleste meglere. Denne summen skal dekke kostnadene som en aksjemegler har ved kjøp og salg av dine aksjer. Merk at denne summen fort kan gjøre at du allerede ved kjøp av aksjer har gått et par prosent i minus på investeringen.

Fortvil derimot ikke – flere nettmeglere gir deg tilgang til gratis kurtasje! Derimot bør du være litt obs på andre gebyrer som kan forekomme. Alle nettmeglere har forskjellige måter å tjene penger på, og du kommer til å betale for deres tjenester på en eller annen måte.

Spørsmålet er bare hvor mye det vil koste deg, og hvordan du kan unngå de verste smellene. Les derfor alt i liten skrift nøye, sånn at du ikke går inn i en felle.

Oversikt er nøkkelen for de fleste

God oversikt har mye å si for de fleste. Kostnader og investeringsalternativer blir gjerne mer eller mindre det samme til syvende og sist. Brukervennlighet og oversikt over investeringer kan derimot variere rimelig stort. Se derfor gjerne på instruksjonsvideoer og bilder fra plattformen før du registrerer deg.

Det viktigste er å ha en god oversikt over dine investeringer. Hvor mye har de gått opp/ned i dag? Hva er din avkastning? Hva kan du kjøpe/selge for akkurat nå? Hvordan ligger volumet an? Hva med nøkkeltall? Og ikke minst – får du rask tilgang til pressemeldinger og nyheter?

Alt dette og mye mer er viktig i valg av beste nettmegler!

Mer Finans