Topp 10 reisemål
Ferie, Reiser og Turer

Det er ingenting som er som å reise. Det kan ta deg til nye og fantastiske steder, introdusere deg for nye kulturer og gi deg opplevelser du aldri vil glemme. Hvis du søker etter litt reiseinspirasjon, så trenger du ikke lete lenger!

I dette blogginnlegget vil vi diskutere de 10 beste reisemålene i verden som blant annet Escapeaway.no tilbyr sine brukere. Fra eksotiske steder til populære turiststeder, vi har alt! Så hva venter du på? Begynn å planlegge ditt neste eventyr i dag! Les om de 10 beste reisemålene i verden nedenfor.

1 - Thailand

Med sine fantastiske strender, vennlige lokalbefolkning og deilig mat, er det ikke rart at Thailand er et av de mest populære reisemålene i verden. Det er en av de billigste destinasjonene i verden, men likevel så vakker og morsom.

Mange nordmenn tar turen til Thailand nettopp flyvningene dit er så billige. Du kan selvfølgelig fly til andre land for en rimeligere penge, men du finner neppe noen billigere luksushotell. I Thailand kan du nemlig få bo i et fantastisk strandhotell med sjøutsikt for bare noen hundrelapper per natt.

2 - Bora Bora

Denne lille øya i Fransk Polynesia er definisjonen på paradis. Med sitt turkise vann, hvite sandstrender og frodig vegetasjon er det ikke rart at Bora Bora er et så populært reisemål. Dette er det stikk motsatte av Thailand i forhold til pris, men også en ganske så mye mer luksuriøs opplevelse.

Grunnlaget for den høye prisen, er at Bora Bora simpelthen er vanskelig å komme til. De har også ettertraktede stråhytter ved havet som fungerer som hotell. Selv om du finner disse andre steder i verden, er det Bora Bora alle tenker på når de ser disse.

3 - Paris

The City of Love trenger ingen introduksjon. Fra Eiffeltårnet til Louvre-museet, er det så mye å se og gjøre i Paris. Det er en av de mest populære reisemålene i verden av en grunn! Faktisk er Paris den mest besøkte byen i verden hvert eneste år.

Dersom du har en kjæreste, eller kanskje kone/mann, er dette det ultimate reisemålet for en romantisk stund. Her kan dere drikke vin, spise deilig mat, og ta del i franskmennenes romantikk. For det er vel ingen som er mer romantiske enn franskmenn?

4 - New York City

The Big Apple er full av energi og spenning. Fra Central Park til Times Square er det uendelige ting å se og gjøre i New York City. Her holder det ikke bare med et par dager en helg. De fleste trenger minst fem dager for å se og oppleve alt det som New York har å by på.

Her er også frihetsgudinnen, Trump Tower, Empire State Building, Madison Square Garden, og mange andre attraksjoner. Dessuten - hvem ønsker ikke å prøve å ta en gul taxi? Eller kanskje besøke en av New York sine mange kafeer eller pizzariaer?

5 - London

Nok en ikonisk by som ikke trenger noen lang introduksjon. Fra Buckingham Palace til London Eye, er det så mye å se og gjøre i denne historiske byen. Et godt tips er å ta en turbuss rundt hele byen for å få sett alt. Dette er de klassiske, røde dobbeltdekkerne.

Når du har sett hele byen fra bussen, kan du bestemme deg for hva du ønsker å se nærmere på i person. Det er raskt og rimelig å flytte seg fra A-Å med undergrunnsbanen, og dermed kan du få sett store deler av London også til fots.

6 - Roma

Den evige stad er et av de mest populære reisemålene i verden av en grunn. Fra Colosseum til Vatikanet er det utallige ting å se og gjøre i Roma. Her ligger virkelig historien til det moderne vesten. Selv om Romerriket ikke lenger eksisterer, er fortsatt den gamle hovedstaden en av Europas viktigste byer.

Om du er interessert i historie, trenger du ikke gå på museum i Roma. Du kan se alt av den gamle byen “vevd” inn i den moderne byen. Colosseum for eksempel befinner seg midt ved en trafikkert vei. Det er et ganske kult syn å se den antikke byen blandet med det moderne.

7 - Cancun

Denne vakre stranddestinasjonen er perfekt for de som leter etter sol, sand og hav. Med sitt turkise vann og hvite sandstrender, er det ikke rart at Cancun er et av de mest populære reisemålene i Mexico.

Cancun byr på mye av det samme som destinasjoner ved Middelhavet. Allikevel er det en helt ny kultur å oppleve her. Selv om de snakker spansk, kan ikke Mexico på langt nær sammenlignes med Spania. Her er det nemlig pyramider og historier om indianere!

8 - Barcelona

Denne pulserende byen er full av liv og kultur. Fra Gaudis arkitektur til La Rambla-distriktet er det uendelige ting å se og gjøre i Barcelona. Er du fotballfan, bør du så klart stoppe innom Camp Nou også.

Barcelona er en god kombinasjon av storby og strandferie. Dersom en del av reisefølget ønsker å tilbringe dagen på stranden, mens resten ønsker å gå i byen, er dere bare noen minutters gange unna hverandre.

9 - Dubai

Denne byen er som ingen annen. Fra Burj Khalifa til Dubai Mall er det uendelige ting å se og gjøre i Dubai. Byen kjennetegnes av den enorme rikdommen som alle oljesjeikene bak besitter. Ikke glem å søke om visum før du drar hit.

Om du ønsker en ferie i luksus, er Dubai valget for deg. Dubai trenger for øvrig ikke nødvendigvis å bli så dyrt. Her kan du nemlig komme deg gjennom ferien med overkommelige priser, samtidig som det ser ut som om du lever fisefint.

10 - San Francisco

Denne vakre byen er full av kultur og historie. Fra Golden Gate Bridge til Alcatraz Island er det utallige ting å se og gjøre i San Francisco. Gatene er selvfølgelig bratte, og trikken går rundt byen hele dagen.

Golden Gate Bridge er nok den største attraksjonen, men det er mye annet å se også i området. Du skal ikke kjøre særlig langt utenfor bykjernen før du ser noe av Californias fineste natur.

Oppsummering

Hva er dine favorittreisemål? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor! Vi håper at du drar nytte av disse 10 tipsene til flotte reisemål!


Mer Ferie, Reiser og Turer