Slik får du den beste sommerferien 
Ferie, Reiser og Turer

Det å dra på sommerferie er noe mange assosierer med å dra til varmere strøk, nyte strender og bademuligheter og storbyer. Men det er mange argumenter for at sommer og tidlig høst er den aller beste tiden å være på ferie i Norden. Og kanskje særlig til Island. For været og lysforholdene er aldri bedre i de nordiske landene enn om sommeren. Vi kan alltids reise til varmere strøk når det er kaldt og kjipt her. I denne artikkelen skal du derfor få de beste tipsene til hvordan du kan gjøre sommerferien din på Island så bra som overhodet mulig.

Island og Norge har et nært forhold, både kulturelt og historisk og det er et mål for mange nordmenn å få lov til å utforske Island og all den fantastiske naturen som er helt unik for Island. Det å velge å reise dit når naturen er på sitt aller mest frodige vil gi deg en opplevelse av landet som ikke kan måle seg med noe annet. Hvis du vil utforske Island, på lik linje med alle de som har fått det til å se ut som tidenes tur, så les mer her hvis du vil finne de beste rutene fra Norge. Det er mange som ønsker å reise til Island akkurat nå, så sørg for at planlegger turen din i god tid hvis du vil få den beste turen.

Les dette før du pakker til turen din

I tillegg til en pakkeliste kan det være smart å forberede seg ved å lese seg opp på noen av de kravene og informasjonene du kanskje trenger å ha med deg når du reiser fra Norge til Island. Det å reise til Island er nemlig litt annerledes enn det å reise andre steder. Det er virkelig helt unike forhold når man reiser til Island, uansett når du reiser og dette er noe som det er smart å ha høyde for før du drar – slik at du slipper å bli overrasket på turen. Under finner du de viktigste punktene du bør tenke over før du pakker bagasjen din.

  • Pakk til all slags vær – uansett om du skal ut på tur eller ikke. Været kan skifte helt ekstremt fort, og det å bli fanget i snø eller regn mens man bare har med seg sommerklær er ikke så smart. For selv om værmeldingen sier noe, kan det fort snu og det hjelper å være forberedt.
  • Hvis du skal på en offisiell tur, som for eksempel en ridetur, kan det være greit å be om en pakkeliste. Dette er noe de aller fleste steder har, slik at du kan være helt sikker på å være dekket når det kommer til alle de forskjellige behovene du kanskje kommer til å ha.
  • Følg de rådene du får og ikke tro at du vet bedre. Dette er kanskje greit hvis du reiser til Køben eller andre steder i Europa, men det funker ikke når du reiser til Island. Klimaet og naturen er så annerledes at du kan ikke gå ut fra at du vet bedre selv – selv om du føler at du har gjort research. Følg de rådene du får og pakk på bakgrunn av dette.

Det er også fint å la seg inspirere av noen av sidene som virkelig har samlet tips om hvilke destinasjoner og aktiviteter som vil være de beste å bruke tiden din på mens du er i Island. Det finnes utallige perler som du kanskje ikke hadde oppdaget ellers, så sjekk ut råd og tips fra de som virkelig kjenner Island best.

Behold gode rutiner på tur

Når man reiser på ferie er det lett å glemme alt om gode rutiner, noe som kan gjøre det vanskeligere å komme tilbake til hverdagen etterpå. Det å for eksempel ta med seg proteinpulveret sitt og joggeskoene sine på tur kan gjøre at man kan beholde noe av den gode rutinen man har hjemme, sånn at man kan fortsette å føle seg bra og ikke minst opplagt når man er på tur. Hvis du er opptatt av helse vet du helt sikkert allerede hvor mye protein du burde spise og ikke minst hvor vanskelig det kan være å opprettholde dette – særlig når man er på ferie.

De aller fleste som reiser til Island har et eller annet ønske om å også være litt aktiv, så det gir også et godt fundament til å opprettholde gode rutiner på tur, så la deg inspirere av dette. For selv om det er deilig å være på ferie, er det enda mer deilig når man ikke gir slipp på alt det som gjør at du føler deg bra i hverdagen.

Helt unike forhold

Vi kan nesten ikke avslutte denne artikkelen uten å komme inn på hvorfor akkurat sommeren er den beste tiden å besøke Island på. Det sier kanskje seg selv for mange, men for de som ikke har opplevd sommeren på Island er det kanskje ikke like innlysende. Derfor skal du få en liten liste med noen av de mest appellerende punktene:

  • Lyset! Sommeren i Norge er helt nydelig på grunn av det fantastiske lyset vi har, og Island er ikke noe unntak. Det å dra dit om sommeren er derfor ikke noe som bare kan gi deg noen fantastiske opplevelser, men det kan også gi deg muligheten til å oppleve Island uten de store mengdene av turister som er overalt. Når du kan kjøre selv om besøke disse stedene mens de aller fleste sover – enten det er tidlig på morgenen eller sent på kvelden, vil gi deg en helt annen opplevelse enn hvis du skulle gå i kø sammen med andre turister.
  • Naturen! Naturen er virkelig helt unik på Island og selv om alle årstider har sine egne fordeler er sommeren noe av det som skaper aller mest dynamikk. De svarte strendene, de myke, grønne slettene og de isblå fossene – alt i kombinasjon med hverandre. Det er vakkert på Island i alle sesonger, men det er noe ekstra spesielt med de kontrastene man opplever om sommeren.

Mer Ferie, Reiser og Turer