Planlegg den perfekte ferien! Slik finner du billige reiser og riktig reisebyrå

Planlegg den perfekte ferien! Slik finner du billige reiser og riktig reisebyrå
Ferie, Reiser og Turer

Er du i gang med planleggingen av din neste ferietur? I dag finnes et hav av alternativer når det kommer til reising og vi blir mer og mer opptatt av å organisere den perfekte reisen, men hva som blir sett på som den perfekte reisen varierer veldig. I og med at vi er så forskjellige og har ulike behov er det første steget å finne ut hva som er det viktigste for deg. Det er for eksempel helt andre ting som gjelder for en bryllupsreise eller par tur enn en ferietur for hele familien eller en organisert stor gruppereise. Det finnes mange muligheter dersom du ønsker å få hjelp til planleggingen, men også masse informasjon om hvordan du kan gjøre det dersom du ønsker å bestille hele reisen selv.

Bruk tid på planleggingen

Start planleggingen med å kartlegge akkurat hva du ønsker reisen skal inneholde. Er du for eksempel ute etter spennende nye opplevelser? Eller bare avslapping? Dette er lurt å finne ut på forhånd slik at du ikke ender opp med å legge til en masse aktiviteter som kan gjøre reisen stressende, dersom målet hovedsakelig er å slappe av. Pass også på at du vet hvilke datoer du har tilgjengelig for å gjøre det lettere for deg selv å sortere når du begynner å se gjennom alternativene. Datoene du velger vil også ha stor innvirkning på prisen på reisen, dersom du reiser utenfor fellesferier som jul, påske og sommer har du mye større sjanse for å finne billig billetter. Selv om det er dyrere å reise i fellesferien betyr ikke dette nødvendigvis at ferien må bli dyr. Det finnes en rekke billige land å reise til dersom man har et stramt budsjett. Dersom man er flere som reiser sammen er det også viktig å sørge for at man vet sikkert hvor mange personer som skal være med på reisen slik at man kan finne de beste prisene og alternativene for hele reisefølget. Les mer om hvordan du kan spare penger i artikkelen Hvordan spare penger når du er på ferie.

Finn riktig reisebyrå for deg

For å gjøre planleggingen lettere for deg selv og få hjelp til å skreddersy de beste pakkereisene eller aktivitetene kan du velge å benytte deg av et reiseselskap eller reisebyrå. Disse har ofte en rekke alternativer å velge mellom når som kan inneholde både overnatting, flybilletter, aktiviteter og mye mer. Dersom du velger å benytte deg av et reisebyrå er det svært viktig at du gjør litt undersøkelser på forhånd. Det kan være vanskelig å vite hva som er en god pris dersom man bare ser den totale prisen for hele reisen, og mange reise byrå tar seg svært godt betalt for jobben de gjør. Det beste du kan gjøre for å finne frem til de aller beste alternativene er å lese om andres erfaringer og opplevelser. Når du leser anmeldelser fra andre finner du ofte svar på akkurat de spørsmålene du sitter med, da de allerede har bestilt eller gjennomført en reise hos det selskapet du vurderer. På denne siden kan du lese andres reisebyrå anmeldelser for en rekke reiseselskaper i Norge! Her finner du all informasjonen du trenger om de ulike aktørene slik at du lett kan sammenligne erfaringer fra populære reisebyråer som Ticket, Apollo, Trivago og Momondo. I tillegg til norske og internasjonale flyselskap. Reiseselskapene kan hjelpe deg med alt når det kommer til transport, overnatting og aktiviteter. De kan ofte være til stor hjelp dersom du sliter med å bestemme deg for hvilken reisetype du er ute etter eller hvilken destinasjon som passer for deg. Dersom du er svært fleksibel når det kommer til datoer kan du også spare utrolig mye ved å finne en billig all inclusive reise i siste liten!

Ulike tjenester og alternativ

Når du skal velge hvilken reisetype som passer for deg er det en del ting du må ta stilling til. Det finnes store fordeler knyttet til både det å bestille sin egen reise, og ved å bestille en reisepakke gjennom et byrå. Mye avhenger av hvilken type reise du ser etter. Skal du for eksempel reise med fly og ønsker å finne flyreiser billig? Da kan det være best å finne flybillett selv ved hjelp av de mange søkemotorene. Det samme gjelder dersom du leter etter billige billetter for tog, båt eller ferjer. Skal du derimot på en stor gruppereise eller temareise kan det være mer praktisk å bruke et reiseselskap da det kan være krevende å finne transport og overnatting til et stort antall mennesker, noen reisebyrå oppnår også en billigere pris hos sine samarbeidspartnere slik at det i visse tilfeller kan være rimeligere for deg å bestille gjennom dem. Om du for vil reise på cruise i Middelhavet er dette absolutt enklest å planlegge gjennom et byrå eller selskap slik at du kan bestille flybilletter til avreise destinasjonen i samme booking. Dette kan være til stor hjelp dersom det oppstår forsinkelser og lignende da du vil ha en mye større sikkerhet for kompensasjon dersom hele reisen er bestilt gjennom samme byrå.

Destinasjonen – billig sydentur eller Norgesferie?

Destinasjonen er helt klart noe av det viktigste når det kommer til å planlegge den perfekte reisen. Etter at du har funnet ut av hva du ønsker å få ut av turen er det på tide å begynne å se etter den rette destinasjonen. Det er nemlig helt andre ting en må ta hensyn til dersom man vil bestille sydentur billig, reise på Norges ferie eller en cruise i Karibien.

Dersom du bestemmer deg for en sydenferie finnes det et hav av muligheter når det kommer til destinasjoner. De ulike reisebyråene fokuserer av og til på ulike destinasjoner, så for å få en full oversikt er det lurt å ta en titt på mer enn en side. Noen av de mest populære vil du likevel finne hos de fleste, så om du for eksempel ser etter pakkereiser Spania så vil du finne disse hos de aller fleste selskapene. Sydendestinasjoner som Spania, Hellas, Kypros og Tyrkia er noen av de aller mest populære reisemålene for Nordmenn. For disse destinasjonene kan du finne et utrolig bredt utvalg for alle reisetyper. De største fordelene med disse er at du har store valgmuligheter, de er forholdsvis billig, flyturen er ikke særlig lang og stort sett alt du ønsker kan organiseres på forhånd. Er du med andre ord ute etter en avslappende ferie med sol og bading for deg selv eller hele familien er dette alle gode, enkle og praktiske alternativer.

Ønsker du derimot en opplevelsesrik Norgesferie kan det være du trenger litt mer tid til planleggingen, særlig om du reiser på budsjett. Norge kan være et dyrt land å feriere i dersom man ikke gjør gode undersøkelser på forhånd. Overnatting er en av de største kostnadene og her er det mye å spare dersom en ser på andre alternativer enn bare hotell. I hele Norge finnes det massevis av campingplasser som er et mye billigere overnattingsalternativ, disse har også ofte store anlegg med både basseng og lekeparker dersom man reiser med barn. Et annet godt alternativ for overnatting er hytteutleie, her kommer du tett på naturen og det kan være både rimeligere og finere enn et dyrt hotell. For å finne hytter til leie så må du ofte innom litt andre reisebyrå enn for sydenturer som for eksempel finn. I tillegg til hytter er det også svært populært med feriehus, disse er veldig praktisk dersom man er mange. Finn fritidsbolig for hele familien ved å bruke de rette søkemotorene - finn spesielle turer som passer deg.

De mest populære reisetrendene

Dagens reisetrender er i stadig utvikling og akkurat nå ser vi et økt fokus på miljøvennlige reisetrender. Flere og flere av oss er opptatt av miljøet og på å begrense våre økologiske fotavtrykk. De beste alternativene for å gjøre ferieturen mer miljøvennlig blant annet ved å benytte seg av offentlig transport så langt det lar seg gjøre. Det er heller ikke å legge skjul på at dess kortere du reiser dess mindre naturressurser utnytter du. Derfor ser vi en stadig større interesse for hjemmeferie eller Norgesferie. I Norge har vi en rekke attraksjoner og aktiviteter vi kan dra nytte av uten at det skader miljøer. Du kan for eksempel besøke fjorder i Norge, reise på kajakktur, telttur, fjellturer eller sykkelturer som alle er gode grønne alternativer.

En annen reisetrend vi ser i dag er ønske om å “koble av”, med dagens teknologi blir vi mer og mer tilgjengelige noe som kan føre til at vi aldri slapper helt. Derfor finnes det flere overnattingsalternativer både i Norge og utlandet som er tilrettelagt for dette. Ofte er det ingen internettilgang, begrenset strøm og dårlig mobildekning som skal kunne gjøre det lettere for deg å slappe av. Ting som Glamping, et camping konsept med høyere komfort og mer tilrettelegging blir mer og mer populært.

På grunn av pandemien har 2021 et vanskelig år for reiselivet, men det har også ført til noen nye reisetrender. Med nye og ulike restriksjoner for hva vi kan gjøre har vi sett en økning i spontane reiser og siste liten bestillinger, vi har også sett at både flyselskap og reiseselskap tilbyr en mye mer fleksibel booking, særlig når det kommer til avbestillinger og endring av datoer.

Reising er i dag en stor del av livsstilen vår og de fleste av oss bruker mye tid på å planlegge en reise og se frem til å endelig ha fri fra jobb. God planlegging er viktig for å kunne nyte ferien slik at man unngår uforutsette utfordringer og stressende situasjoner som kunne vært unngått ved å planlegge turen riktig. Bruk tid på å finne all informasjonen du trenger, velge den rette destinasjonen, planlegge den største delen av innholdet og finne de aller beste selskapene eller byråene for din ferietur!

Mer Ferie, Reiser og Turer