Mange nordmenn glemmer å søke om visum på reise 

Mange nordmenn glemmer å søke om visum på reise 
Ferie, Reiser og Turer

Vi nordmenn elsker å reise til utlandet. Her i landet er det jo tross alt kaldt store deler av året, og en reise til varmere strøk i ny og ne er alltid noe man ser frem til. I den siste tiden har det ikke vært like lett å reise, men nå har mange land endelig åpnet grensene sine for turister igjen. Da gjenstår det bare å finne en reisedestinasjon, og pakke baggen! Men det er en ting som veldig mange nordmenn glemmer.

  Flere av oss er vandt til å reise relativt enkelt til land i Europa. I Skandinavia kan man til og med reise uten pass, og på flyplassene går det meste enkelt og greit. Skal man reise til enkelte land i Afrika, Asia og Oseania derimot, så trenger man et visum for å komme inn i landet, og dette er svært viktig.

Hva er et visum?

Et visum er rett og slett et dokument som godkjenner at du er tillat inn i landet. Det kan lages til ulike formål, for eksempel for turister, arbeidsreisene, til de som skal på seminarer og kurs, en person som riser med en ektefelle eller for medisinske årsaker. På nett finner du mer informasjon om hvilken type visum du trenger, og hvilke land som krever et visum før du krysser grensene deres.

  For å gjøre visumsøknaden enklere kan man søke om evisa, som veldig mange foretrekker, ettersom det er så mye lettere. Da sparer man seg selv for mye jobb og tid og det passer ypperlig dersom det ikke er lang tid til avreise. Husk alltid å sjekk visumkrav på evisa.no, slik at du er sikker på hvilket visum du har bruk for, og hva du trenger for å søke. Det kan nemlig hende at man har bruk for noen dokumenter man ikke har brukt på en stund.

Fordeler med et evisa
Et evisa er utrolig smart, fordi det gjør hele søknadsprosessen mye enklere. Med et evisa kan du kjapt søke om og betale for et visa på nett. deretter får du det tilsendt på SMS eller epost, slik at du kan skrive det ut og beholde det selv til reisen. Et godt tips her er å skrive ut mer enn en kopi, i tilfelle et skulle bli borte, eller i det minste oppbevare alle visumene på et trygt sted sammen.

Når man reiser er det mye man skal holde styr på, og det klart enkleste er å ha alt på et og samme sted. I den tiden vi lever i nå er det enkelt å reise, og man trenger nærmest kun å ha med mobilen. Med en mobil og internett kan du bestille fly, booke hotellrom og søke om evisa raskt og enkelt på nett, og du slipper å vente unødvendig lenge på et visum. Utenom mobilen trenger du kun passet, utskrevet visa og bagasjen din, så er du klar til å fly!

Slik søker du

For å søke om et evisa er det noen ting du må ha klargjort på forhånd. Ulike visum krever ulike dokumenter. I det enkleste tilfellet holder det med informasjonen på passet ditt. For andre visum, og i noen land trenger man også annen informasjon som for eksempel adressen du skal bo på under oppholdet, bevis på økonomi eller egne forsikringer for reise og helse. For å gjøre søknaden så smertefri som mulig kan du finne frem dette før du starter, men ettersom du bare kan søke på nett hjemmefra så har du uansett alt du trenger lett tilgjengelig.

Vi ser alle frem til å reise i 2022, og håper situasjonen fortsetter å forbedre seg. Det er mye du skal huske før du reiser, og en av tingene er visum. Vi nordmenn har kanskje en tendens til å tenke mer på selve reisen, enn det man skal fikse på forhånd. Dette er likevel utrolig viktig, ettersom mange land faktisk krever at du har dokumentene. Klare når du lander der. For å sikre den aller beste reisen, og for å kunne senke skuldrene litt ekstra før du stiger ombord i flyet, så er det lurt å søke om visum på nett. da er du forberedt og kan glede deg til sol, varme og eksotisk mat.

Mer Ferie, Reiser og Turer