Hvordan spare penger når du er på ferie
Ferie, Reiser og Turer

I en travel hverdag er ferie noe av det beste man kan ha å se frem til når det er din tur å ta deg fri. Mange av oss har gjerne en egen sparekonto der vi setter til side penger slik at vi har råd til å virkelig nyte det når vi skal ut å reise. Likevel er det svært vanlig at vi ender opp med å bruke mer penger enn vi hadde tenkt, noe som lett kan legge en demper på selve opplevelsen. Dette er selvfølgelig noe vi ønsker å unngå, og heldigvis er det mye du kan gjøre på forhånd for å sørge for at du holder deg til feriebudsjettet. Undersøkelsene og planleggingen du gjør for reiser kan ende opp med å spare utrolig mye penger slik at du til og med kan ende opp med å reise hjem med penger til overs.

Det er ikke bare overnattingen og flybiletten som koster!

En vanlig feiltagelse er å tenke at det bare er hotell og flybiletter som står for de største utgiftene. Vi bruker gjerne mye tid på å velge mellom selskap som Bravofly og Supersaver for å finne de billigste flybillettene, men glemmer mange av de andre utgiftene som står for mye av pengebruken. Bestillingen er selvfølgelig likevel veldig viktig, og her kan du lese mer om hvordan du finner en billig ferie. Noen av de mest undervurderte utgiftene når det kommer til reiser er gjerne mat, drikke, aktiviteter og transport. Dette kan være ting som er lett å glemme når man fokuserer på helhetlige ting som destinasjonen og reisen. Når du skal begynne å se på hvilke utgifter du må ta i betraktning er det viktig at du har en tanke om hvordan reisen kommer til å bli og hvor lenge den skal vare. Ting du gjerne tror at ikke kommer til å koste så mye som for eksempel mat og drikke, kan ende opp med å bli en av de mest overraskende utgiftene hvis du ikke har tenkt godt over dette på forhånd.

Ha kontroll på økonomien - lag et budsjett

En av de beste måtene å få kontroll på forutsette kostnader er å lage et feriebudsjett der du legger inn hvor mye du ønsker å bruke på de ulike tingene, og hva du tror kan være et reelt budsjett å forholde seg til på de ulike postene. Her er det viktig at du gjør noen grunnleggende undersøkelser på forhånd. Hvor mye du vil komme til å bruke på ulike ting varierer veldig i forhold til blant annet destinasjonen du velger. Dersom du skal reise til et annet land er det viktig at du har kontroll på hvilken valuta de bruker og hva kursen er for å veksle fra norske kroner til den gitte valutaen. Prøv også å finne eksempler på nett for ting som for eksempel restaurantmenyer, aktiviteter og transport slik at du har en ide om hva prisene ligger på i området du skal befinne deg i. Ikke undervurder hvor mange måltider du vil komme til å ønske i løpet av en dag, og særlig også drikke dersom du skal reise til en varm destinasjon. Det er lett å bli overrasket over ting som for eksempel hvor mange flasker vann man endte opp med å kjøpe bare på vei fra et sted til et annet da behovet vårt for væske er mye høyere i et varmere klima. Husk også å ta i betraktning kvelder der du gjerne ønsker å virkelig unne deg en finere middag med flere retter og enheter drikke.

Budsjettet bør inneholde poster for:

Mat og drikke

- pass på å inkludere snacks og andre spontane kjøp som flasker med vann.

Aktiviteter

- tenk nøye over hva du tror du kan ha lyst til å gjøre på den gitte destinasjonen.

Transport

- Selv om du kanskje ikke planlegger å reise mye på destinasjonen kan noen korte taxiturer fort ende opp med å koste mye.

Shopping

- Prøv å sette deg et beløp du er villig til å bruke for dette og hold kontroll på hva du har brukt.

Annet

- sørg for at du har en post for ting du ikke har tenkt over, men som du likevel kan komme til å gjøre når det dukker opp en uforventet mulighet, som for eksempel en massasje eller et uhell som krever en tur til nærmeste apotek for nødvendigheter.

Planlegg de fleste aktivitetene på forhånd

På populære feriedestinasjoner finnes det som regel en rekke ulike aktiviteter tilrettelagt for besøkende. Disse kan ofte være noe som kan koste mye, men virkelig være verdt å få med seg. For å skaffe deg en oversikt over de ulike aktivitetene du kan forvente å finne så finnes det en rekke informasjonssider og selskap på nett som kan gi deg informasjonen du trenger. Her kan du se en oversikt over en rekke populære selskap innen Ferier, Reiser og Turer som kan hjelpe deg med planleggingen for din neste ferie. Dersom du velger å benytte deg av et selskap for å arrangere aktiviteter eller andre ting knyttet til din tur, så er det også svært viktig at du sørger for at selskapene er både trygge og pålitelige. På NorskeAnmeldelser finner du ikke bare en oversikt over disse selskapene, men du kan også lese kundeanmeldelser fra andre som har benyttet seg av tjenestene deres. Dette gjør det mye enklere for deg å finne all informasjonen du trenger for å velge det beste alternativet for deg. Les mer om hvordan du finner den perfekte ferien i artikkelen Planlegg den perfekte ferien! Slik finner du billige reiser og riktig reisebyrå.

Spar penger på mat ved lage mat selv

Siden mat fort kan være en av de største utgiftspostene for de hverdagslige kjøpene så er det noe som virkelig er verdt å fokusere på når det kommer til hvordan du kan spare penger mens du er på ferie. Ferdiglaget mat fra restauranter eller andre bedrifter koster som regel mye mer enn å handle mat på en dagligvareforretning og lage den selv. Hvis du ønsker å lage varmretter som middager selv så er det selvfølgelig en forutsetning at overnattingen du har valgt har de rette fasilitetene for dette. Dette trenger likevel ikke å bety at du ikke kan dra nytte av dette selv om du bare har et enkelt hotellrom. De fleste hotellrom har gjerne et kjøleskap og du kan spare utrolig mye penger på å for eksempel bare lage deg et smørbrød til lunsj, som du enten spiser der eller tar med deg på stranden. På denne måten kan du redusere matbudsjettet betraktelig. Et annet godt tips er å kjøpe noen gode oster, kjeks, brød, frukt og kanskje til og med en flaske vin, og ta med deg dette på et vakkert sted på destinasjonen for å nyte et billig og fantastisk kveldsmåltid med en vakker atmosfære. Prøv også å tenke over hva du egentlig ønsker å betale for mens du er på tur. Det finnes som regel et hav av fristelser så før du kjøper den isen eller dyre kaffien så bør du først gi en liten tanke til hva dette vil bety for dagsbudsjettet ditt.

Velg den rette destinasjonen for deg

Noe annet som kan hjelpe deg å spare mye penger når du er på ferie er å bruke mye tid på å velge den beste destinasjonen for deg. Hvis du har klart for deg hva det er du ønsker å bruke tid og penger på, så er det som oftest ganske enkelt å finne ut hva som tilbys på en spesifikk destinasjon, hvilke fasiliteter enkelte hotell tilbyr og hva som finnes i nærheten. Dersom du for eksempel bare ønsker en ferie fylt med sol og avslapning uten å måtte bevege deg mer enn nødvendig så kan det være et godt alternativ å finne et hotell som har de fasilitetene og aktivitetene ønsker i nærheten. Det kan til og med lønne seg å velge en All Inclusive reise som du kan lese mer om her. Hvilken destinasjon som passer best for deg avhenger også av hvor mange reisefølget består av. Gruppereiser er svært populære for både familier, venner og arrangerte turer for noen som ønsker å møte nye mennesker når de er på tur.

Vær nøye med pakkingen

De fleste av oss har nok opplevd å glemme noe under pakkingen som fører til at man må kjøpe nytt enten på destinasjonen eller på veien dit. Dette er noe som kan føre til både små og store uventede utgifter. Små ting som tannbørste eller sokker er ikke det største problemet å måtte erstatte, men hvis du for eksempel skal på en tur der dere skal drive med noe som for eksempel vinteraktiviteter og du glemmer noe av utstyret du hadde tenkt å ta med, kan dette føre til en stor og irriterende ekstra utgift. Det kan derfor være lurt å lage deg en pakkeliste i god tid i forveien som du har tilgjengelig og kan legge ting til så fort du tenker på de. Du kan til og med finne eksempel på pakkelister på nett som tar for seg de viktigste tingene, og det finnes en rekke apper og tjenester som kan hjelpe deg å få full oversikt over hva som er viktig å huske.

Ta med egen underholdning

Ofte bruker vi gjerne så mye penger selve reisen og oppholdet at vi ikke har så mye til overs. Særlig etter at vi har lagt inn i budsjettet de aktivitetene som vi virkelig ønsker å ta del i. Et spaopphold kan være fantastisk for både kropp og sjel, og kan fort være den ultimate avslapningsferien. Det finnes en rekke alternativer for spahotell i Norge som du kan lese mer om her, men en slik type ferie kan fort bli veldig dyr når man har lagt til alle behandlingene og fasilitetene man ønsker å benytte seg av. Dersom du velger en slik type ferie og ser at du ikke har så mye penger til overs for underholdning og andre aktiviteter, så er et godt tips å ta med deg din egen underholdning. Det kan være både morsomt og koselig å tilbringe kvelden med et morsomt brettspill, et sosialt spørrespill, en god bok eller kanskje du bare har lyst til å se en god film på netflix på det lukseriøse hotellrommet.

Ved å benytte deg av disse tipsene vil du garantert kunne spare mye penger når du er ute å reiser, og så lenge du har klart for deg hva du setter mest pris på i løpet av en ferie så vil det heller ikke gå utover hvor fin turen blir. Start planleggingen i god tid før reisen og etterhvert som du begynner å få oversikt over hvilken type tur du ønsker, hvor lang den skal være, hvor mange reisefølget kommer til å bestå av, så er det enkelt å fortsette med å lage et budsjett som tar høyde for alt du ønsker at ferien skal inneholde. Gjør gode undersøkelser om destinasjonen på forhånd, dess mer du vet dess enklere er det for deg å få oversikt over hva som er de beste og rimeligste alternativene. Ikke glem å lese kundeanmeldelser dersom du bestemmer deg for å benytte deg av et selskap for noen av aspektene ved reisen din. Sett i gang med planleggingen av drømmeferien i dag!

Mer Ferie, Reiser og Turer