Hvordan finne morsomme og spennende vinteraktiviteter

Hvordan finne morsomme og spennende vinteraktiviteter
Ferie, Reiser og Turer

Vinteren er på vei og snøen er rett rundt hjørnet! Her er noen tips til morsomme ting du kan gjøre når snøen kommer. Vinter i Norge er noe helt for seg selv, klimaet vårt legger til for mange ulike ting du kan gjøre innen Vintersport og Aktiviteter. Om vinteren har vi flere ferier og høytider som gir oss en gylden mulighet til å finne på morsomme ting med venner og familie. Lurer du på hva du skal ta deg til med i vinter? Holder du på å planlegge en sammenkomst og trenger ideer til ting å gjøre? Her finner du noen gode tips og råd til spennende vinteraktiviteter!

Tilbring tid utendørs

Selv om det finnes mange planlagte aktiviteter som er gøy å holde på med om vinteren så kan det være like moro med noe helt spontant. Det finnes mye du kan gjøre selv om du ikke har ferie eller veldig mye fritid. Bare det å leke i snøen med venner eller familie kan være utrolig morsomt om vinteren. Dere kan for eksempel lage en snømann eller snøengler, dekorere uteplassen med snølykter, sette i gang en snøballkrig eller ake ned nærmeste bakke på en kjelke eller akebrett. Du kan også grave ut møbler i snøen, fyre opp et bål og grille pølser mens du nyter det vakre vinterlandskapet.

Populære ting å gjøre i vinterferien

Det finnes en rekke morsomme reiser og vintersporter du kan ta del i når vinterferien kommer. Her en noen av de mest populære vinteraktivitetene for ferien:

Ta turen til et skianlegg - Når det er vinter i Norge så er det høysesong for skianlegg og hoteller i nærheten der du kan bestille både overnatting og pass til skibakken. Her kan du dra med enten venner eller familie, og etter en lang dag i bakken kan du ha det gøy hele kvelden på afterski i hotellbaren eller et serveringssted i nærheten. Dette kan også være et rimeligere alternativ for ferien da du gjerne kan komme deg til destinasjonen med buss. Du kan for eksempel sjekke Nettbuss for å se om det finnes gode alternativer for din tur.

Ta del i en vintersport - det finnes mange ulike vintersporter du kan bli med på som for eksempel langrenn, snowboard, slalom, ishockey eller å gå på skøyter.

Noe annet som er svært populært i vinterferien er å dra på hyttetur eller en skiferie i utlandet. Selv om vi har et vakkert vinterlandskap her i Norge er det likevel svært populært å dra til en skidestinasjon som Alpene. Hos Alpereiser kan du finne populære reisetilbud til destinasjoner som dette.

Før du velger hvilket selskap du ønsker å benytte deg av for ferien er det svært viktig at du undersøker om det er et trygt og kundevennlig selskap. Se en oversikt for selskap relatert til vinteraktiviteter på NorskeAnmeldelser og les om andre kunder sine erfaringer før du bestemmer deg! Reiser du på et budsjett? Da kan du lese mer her om hvordan du kan spare penger når du er på ferie.

Andre ting du kan gjøre i vinter

Det finnes også en rekke andre ting du kan gjøre i vinter. Hva med en tur til nord for å jakte på nordlyset? Eller en reise med hundeslede? I de fleste byer arrangeres det også julemarked som selger julepynt, mat og drikke eller har underholdning for både store og små. I enkelte områder i nord arrangeres det også båtturer der du kan se etter hval eller til og med snorkle med spekkhoggere.

Selv om vinteren fører med seg snø og vakre landskap så er det ikke bare utendørs man kan nyte denne årstiden. Vinteren er perfekt for innekos med fyr i peisen, tente stearinlys og spillkvelder med en kopp varm sjokolade eller gløgg. Dette kan du også kombinere med et morsomt snø eller isbad før du setter deg godt tilrette under et varmt pledd med ullsokkene på.

Gled deg til den kommende vinteren og sett i gang planleggingen for hvilke vinteraktiviteter du og dine nære skal finne på! Husk å gjør de rette undersøkelsene om eventuelle selskap du ønsker å benytte deg av og ikke glem å lese kundeanmeldelser enten du ønsker å dra på skiferie til utlandet, på hyttetur eller reise til et skianlegg i Norge i vinter.

Mer Ferie, Reiser og Turer