Hvor mye proteiner bør du spise daglig?

Hvor mye proteiner bør du spise daglig?
Diett og helse

Vi alle trenger næring for å leve, og det har de siste årene vært veldig stort fokus på hva du bør spise. Enten det er fiber, proteiner, vitaminer, og mineraler, kroppen trenger alle disse byggeklossene for å fungere best mulig.

Forskjellige dietter vil fokusere på hvor mye du trenger å få i deg av mat, enten det er en diett som fokuserer på lav kalori eller vegetarmat. Det som er veldig viktig å huske i alt dette er at vi alle har forskjellig behov for hvor mye vi må spise.

Gjennom et sunt og vanlig kosthold vil alle kunne få dekket behovet for det anbefalte nivået. Om du velger å gå for en diett er det viktig at du derfor sørger for at du over tid ikke mangler essensielle næringsstoffer for kroppen din.

Næringsstoffene vi trenger

Proteiner trenger vi til å bygge opp og reparere celler og vev, karbohydrater gir kroppen energi.Vitaminer har forskjellige funksjoner, og derfor er det mange som spiser et vitamintilskudd. Mineraler som kalk er veldig viktig for kroppen.

Ved et variert og sunt kosthold vil vi tilføre kroppen det vi trenger, men som tidligere nevnt er vi forskjellig.De som trenger mye vil ha et større behov for energi enn de som sitter i sofaen hele dagen lang. Faktisk så kan det være flere ganger mer for noen.

Protein

Om vi fokuserer litt på protein så kan det nevnes at en god kilde for protein vil komme fra skalldyr, kylling,kalkun, eller fisk. Egg, melk, nøtter er også gode måter å få i seg proteiner. Du kan også spise protein supplement, noe som gjør det lettere å regne ut hvor mye protein du faktisk får i deg.

Hvor mye protein vi trenger er avhengig av hva vi gjør på og hvor vi befinner oss. For vanlige personer vil det være en grei regel å tenke at ca. 1 gram protein pr kg i kroppsvekt vil være nok. For de som driver med kroppsbygging kan det være at de trenger mellom 2 og 3 gram pr kg i kroppsvekt for å få et ønsket resultat.

Det er ikke så lett å klare å spise så mye mat over tid, og derfor er det veldig vanlig for mat supplementer fra steder som Bodylab.no. Der kan du velge ut riktige og bedre produkter som sørger for at kostholdet er forbedret.

For mange personer har det blitt til en vane å handle proteinpulver på dagligvarebutikken, men da er det viktig å kunne være trygg på det produktet du handler. For det kan være aktører som ikke leverer det som vil være best for deg.

For de som vil sørge for å ha ha et bra proteintilskudd kan det være bra å få det i seg like etter en treningsøkt, det er da den beste effekten vil komme. Etter det burde det komme et større måltid 1-2 timer etter treningsøkten.

Høy intensitet og trening

Fra Olympiatoppen kommer forslaget ved utholdenhetstrening trenger opp til 1.6 gram mens styrketrening kan være helt opp 1,8 gram. Som nevnt kan det være et større behov for noen mens andre trenger mindre.

En proteinshake er en veldig god måte å få ekstra protein inn i kroppen uten å måtte spise for mye mat. For folk som spiser lite kan proteinpulver være en god måte å få i seg nok protein selv om apetitten er lav.

Ved et redusert inntak av protein over tid kan det være tap av kroppsvekt og redusert vekst. Du kan også få et nedsatt immunforsvar og mangel på vitaminer. Dette vil ikke være særlig aktuelt ved å opprettholde et normalt kosthold.

Vektøkning og vektnedgang

For de som trenger kroppsbygning er det viktig å få i seg veldig mye av den rette maten, og det bør jo aller helst være mat som ikke er for fet. Ved å spise proteintilskudd vil de aller fleste kroppsbyggere klare å kontrollere hvordan de kan øke sin kroppsvekt uten å spise for mye.

For folk som ønsker å gå ned i vekt vil det å drikke en proteinshake være veldig bra over kortere tid da en proteinshake vil ha færre kalorier i seg en et vanlig måltid.

Det som er veldig viktig om en velger å fokuserer på proteiner og shaker for vektnedgang eller vektøkning er at de får i seg nok av alt av kroppen sitt behov.

Konklusjon

Kroppen er en fantastisk byggeplass, men som alle byggeplasser trenger den sine byggeklosser. Proteiner er en veldig stor del av dette byggesettet som vi består av. Ved å sørge for at vi får nok proteiner sammen med andre materialer.

Normal norsk husmannskost vil sørge for at vi aller fleste får i oss det vi trenger. Noe som er viktig å huske er at uansett hvor hvordan du trener så er vi alle forskjellig. Det inntaket som noen har må ikke nødvendigvis være det samme som andre.

Mer Diett og helse