3 helsefordeler ved whey (myse) protein

3 helsefordeler ved whey (myse) protein
Diett og helse

Det er mange gode helsefordeler ved å hente ved å innta myse protein – også kalt whey protein. Du kan gjerne lese videre for å lære mer om hvordan proteinpulveret ditt hjelper deg med å forbedre helsen din – sannsynligvis på flere områder enn du tror.

Ønsker du å kjøpe deg nytt proteinpulver av høy kvalitet så kan du med fordel ta en titt på utvalget som Bodylab.no har å by på.

Inneholder alle de essensielle aminosyrene

Myse er en væske som skilles fra melk under osteproduksjon. Proteindelen av myse kalles derfor myseprotein. Dette proteinet er av svært høy kvalitet, for det inneholder nemlig alle de essensielle aminosyrene som menneskekroppen trenger for å fungere optimalt.

Ikke bare får du i deg nok aminosyrer, men myse er i tillegg veldig lett for kroppen å fordøye da det absorberes raskt i tarmen sammenlignet med andre typer protein. Disse egenskapene gjør myseprotein – eller whey protein – til en av de beste kosttilskuddskildene som markedet har å by på når det kommer til protein.

Øker muskelmasse

Etter hvert som vi blir eldre så avtar muskelmassen vår naturlig. Konsekvensene av dette er ofte en økning av kroppsfett i tillegg til at det øker risikoen for flere kroniske sykdommer. Denne uheldige endringen kan imidlertid bremses, forhindres og til og med reverseres med en god kombinasjon av styrketrening og et legende kosthold. Optimal trening er viktig for muskeløkning.

Styrketrening, kombinert med et inntak av mat med et høyt proteininnhold – eller et proteintilskudd som for eksempel whey – har vist seg å være en effektiv måte å forebygge muskeltap på.

Myse er nemlig rikt på en spesiell aminosyre kalt leucin. Leucin er den mest vekstfremmende av alle aminosyrene. Dette er grunnen til at myseprotein er spesielt effektivt når det kommer til å forebygge aldersrelatert muskeltap – i tillegg til å forbedre styrken din. Det er imidlertid ikke nok å kun innta proteinpulver, for dersom kostholdet ditt mangler protein så vil nok ikke et kosttilskudd kunne utgjøre noen spesielt stor forskjell. Sørg derfor å spise nok protein til hvert måltid.

Kan hjelpe til med å redusere betennelse i kroppen

Myseprotein kan bidra til å redusere betennelse i kroppen. Dette er utrolig viktig, for betennelse er en del av kroppens respons når du kommer til skade – dette gjelder også kronisk inflammasjon som foregår inne i kroppen din, som du ikke nødvendigvis kan se på utsiden. Kortvarig betennelse kan være fordelaktig, men ikke dersom det varer over tid og blir kronisk.

C-reaktivt protein (CRP) er en nøkkelmarkør for betennelse i kroppen. Høye doser på 20 gram per dag med myseprotein kan redusere blodnivået av C-reaktivt protein, noe som indikerer at proteinet kan hjelpe til med å redusere betennelse.

Mer Diett og helse