Nå er Black Friday snart endelig her!

Nå er Black Friday snart endelig her!

Den årlige shoppedagen Black Friday er snart her igjen, og i den anledning er det kanskje greit å få litt informasjon om hvor du bør shoppe, og egentlig hva det hele handler om.

Black Friday er i på den 29. november, og om du ikke er amerikansk så må du sannsynligvis bli påminnet om dagen den er på. Fordi den kommer dagen etter thanksgiving i USA, som er en nasjonal høytid der borte. Denne dagen har faktisk blitt feiret, eller brukt som handledag, helt siden 1952, men det tok flere tiår før det ble populært internasjonalt. Den første butikken som gjorde seg bemerket med denne dagen her i Norge er Norwegian Outlet som ligger i Vestby, og det var i 2010, så over 50 år etter altså. Men det var Komplett.no som var den første nettbutikken som arrangerte denne dagen, samme år som Norwegian Outlet.

Det tok ikke lang tid før mediene begynte å henge seg på, og Nettavisen begynte blant annet med å lenke til butikker som hadde gode tilbud, både i USA og i Norge. Det gjør man fortsatt og på den måten kan vite hvor det beste tilbudet for den nye Samsung-telefonen er. Det er jo langt i fra bare de store selskapene som har tilbud, naturligvis, og om du er oppmerksom så kan du se at selskap som Christiania Belysning selger noen av sine flotte produkter enda billigere.

Det store fokuset ligger naturlig nok på elektronikk og klær, i hvert fall fra kundenes side og det er ikke så dumt å holde oversikt på hva Farfetch og Mango Tango gjør på Black Friday, som et par eksempel. Det er jo to måter man kan gjøre det på, og drar man til et kjøpesenter så bør man vite at køene kommer til å være store. Selv om «alle» butikker også selger på nett, så er det fortsatt veldig mange som foretrekker å gjøre shoppingen fysisk.

Visse nettbutikker starter til og med klokken 00:00, så med en gang datoen går over til den 29. så er salget i gang. Du kan dra mye nytte ut av det, da butikker rett og slett ikke kan gjøre det. Om du kan være våken så sent spørs jo, men du kan gjøre skikkelige kupp, før ting blir solgt ut. Om du er ute etter et nytt telefonabonnement så gjør du lurt å sjekke siden til Telenor jevnlig, men om du har lyst til å finne en billig reise så kan du jo det også. Sider som Booking.com eller kanskje Trainline bør være et godt sted å starte, avhengig på hvordan du foretrekker å reise.

Det beste med Black Friday er at uansett hva du er ute etter så kommer du til å finne et godt tilbud eller en rabatt du blir veldig lysten på. Så sjekk sidene vi har anbefalt deg, og hvem vet, kanskje det beste kuppet på Black Friday blir gjort av deg?

Photo: Today Show

Mer